Elektriğe yüzde 50'ye varan zam geldi!

1 Temmuz 2023 tarihi itibariyle elektrik tarifelerinde değişikliğe gidildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından paylaşılanlara göre elektrik tüketiminde büyük bir zam yapıldı. Ay sonunda faturaya yansıyacak olan tutarlar paylaşıldı. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

EPDK tarafından elektrik tüketimlerinde zam geldiğine dair açıklama yapıldı. 1 Temmuz 2023 itibariyle gelen zamlar vatandaşın merakını kazandı. Temmuz ayı ile birlikte üst üste gelen zamlardan elektik faturaları da faydalandı. Giderleri her geçen gün yükselen milyonlarca vatandaş henüz zamlı maaşını alamadan yeni zamlar ile bütçe hesaplamaları yapmaya başladı.
Paylaşılan yeni elektrik tarifeleri ile birlikte yaklaşık olarak yüzde 50 oranında zam yapıldığı dikkatleri çekti. Elektrik faturalarına gelen zammın yanı sıra doğalgaz ücretlerinde bir değişiklik yapılmadı. EPDK tarafından paylaşılan güncel tarifeler 1 Temmuz itibari ile faturalara yansıyacak.
GÜNCEL ELEKTRİK TARİFELERİ
EPDK tarafından paylaşılan yeni tariflere göre mesken aboneleri için kilovatsaat başına belirtilen tutar; ilk kademede olan aboneler için 134,1070 TL'ye yükseliş sağlarken, yüksek kademede yer alan aboneler için kilovatsaat başına Temmuz ayı itibariyle 199,1154 TL olarak belirlendi.
Ticarethane aboneleri için belirlenen kilovatsaat başfiyatı 233,2299 TL olarak, yüksek kademede bulunan ticarethane aboneleri için 309,5794 TL olarak belirlendi. Yeni ödemelerin 1 Temmuz sonrasında gelecek olan faturalarda geçerli olacağı belirtilerek faturalarınızda yükseliş bekleniyor.
SANAYİ ABONELERİ
Elektrik tariflerinde paylaşılan yeni tutarlara göre sanayi aboneleri için elektrik tariflerinin güncellendiği duyuruldu. Kilovatsaat başına sanayi abonelerinde 308,5924 TL olarak açıklandı.
Çevre dostu bir yaklaşım nedeniyle yeşil tarifeden faydalanan sanayi aboneleri için kilovatsaat fiyatı 258,4316 TL olarak belirlendi. Güncellenen tarifeler temmuz ayı sonrasında geçerli sayılacak.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN