5 Lira Haberleri

5 Lira Haberleri

Çiftçi Aykut Özal: “15 liraya düşürsem de satış yapamıyorum”

Fethiye’de, Cuma günleri kurulan Üretici Pazarında üreticiler, artan maliyetlerden ve piyasanın durumundan dert yandı. 

Zam Şampiyonu Beyaz Barbunya!

Fethiye Cuma Pazarı’nda fiyatına gelen zamla beraber öne çıkan sebze ‘Beyaz Barbunya’ oldu. Beyaz Barbunya, Fethiye Cuma Pazarı’nda kilosu 65 liradan satılıyor.

Üçüncü: "Savaş Altını da Etkiledi"

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların şiddetlenmesiyle beraber gram altın fiyatı da yükselmeye devam ediyor. Dün 1.670 lira seviyelerinde güne başlayan gram altın bugün itibariyle 1.725 lira seviyelerinden işlem görüyor. Basın mensuplarına konuşan kuyumcu yetkilileri, altının artmasının sebebi olarak İsrail ile Hamas arasında savaş olarak değerlendiriyor.

Motorine zam kapıda

Motorine 1,45 TL'lik fiyat artışı bekleniyor. Beklenen zam pompaya yansırsa motorinin litresi Fethiye’de 35 lira 32 kuruşa çıkacak.

Muğla’da ekmek 7,5 liradan 6,5 liraya düşürüldü

Muğla'nın Menteşe İlçesinde 18 Temmuz tarihi itibari ile ekmeğe yüzde 50 zam yapıldı.

Akaryakıtta ÖTV tutarları arttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre akaryakıtta ÖTV tutarları arttı. Fethiye’de benzinin litresi 35 lira 06 kuruş oldu.

PARKOMAT ÜCRETİ CEP YAKIYOR 15 DAKİKA 15 LİRA!

Sentpark şirketinin kazandığı ihale sonucunda, 2020 yılında uygulanmaya başlayan parkomat sistemi, 2023 yılında uygulanan yeni zam sonrası cep yakmaya başladı.

SÜRÜCÜ BELGESİ ÜCRETİ HAKKINDA AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme ücretinin, süre sonu olan 31 Aralık 2024'e kadar 15 lira olarak devam edeceğini duyurdu.

DOLMALIK BİBER CEP YAKIYOR

Kış mevsimi daha yüzünü göstermeden meyve sebze zamlar şimdiden gelmeye başladı. Dolmalık biberin kilosunun 35 lira olması ise gözden kaçmadı.

PAZARDA 5 MARKETTE 10 LİRA

Sofraların eksik olmayan ürünlerinden biri olan domates, pazarda 5 liradan tezgâhtaki yerini alıyor. Marketlerde ise durum biraz daha farklı. Halk pazarında 5 lira olan ürün süper marketlerde 10 liradan satılıyor.

ALTINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Altının gram fiyatı, güne yatay seyirle başlamasının ardından 1.008 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.602 lira, cumhuriyet altını da 6.735 liradan satılıyor.

BAŞKAN KULAÇ ,’’GEÇEN SENE 5 LİRAYA ALDIĞIMIZ DEFTER ŞUAN 20 LİRA’’

Yeni eğitim öğretim yılına girilmesiyle birlikte herkesin aklına ‘’Acaba bu sene kırtasiye alış verişi ne kadar tutacak?’’ sorusu gelmeye başladı. Deva Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Kulaç kırtasiye fiyatları hakkında bilgiler edindi.

‘’FİYATLARDA İNDİRİM OLDUĞUNU SANMIYORUM’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Tarım Kredi marketlerinde 30'dan fazla ürün indirime girdi. Kampanya bugün itibarıyla başlarken, fiyatların kaç liradan kaç liraya düştüğü merak konusu oldu. Etiketlere bakıldığında 5 litrelik ayçiçek yağı 165 liradan 147 liraya, 1 litrelik ayçiçek yağı 38 liradan 33 liraya, 44 liralık tavuk bagetin fiyatının ise 38 liraya düştüğü görülüyor. Fakat vatandaş aynı fikirde değil. Dün de markete geldiğini söyleyen Rıza Bey,’’ Fiyatlar dün ile aynı’’ dedi.

BALON BALIĞI AVLAYANLARA KUYRUK BAŞINA ÖDENEN ÜCRET 5 LİRADAN 12,5 LİRAYA ÇIKTI!

Balon balığı avcılığını teşvik için adet başına verilen ücret zamlandı. Balon balığının en zararlı türü olan 'lagocephalus sceleratus'un kuyruğu ya da bütününü getirene, sayı başına 12,5 lira ödenecek.

PAZARDA 15, MARKETTE 35 LİRA

Zincir marketlerdeki sebze meyve fiyatları cep yakıyor. Semt pazarında 15 liradan satılan domates, markette 35 liradan satılıyor.

SİMİT 5 LİRA

Fethiye’de geçtiğimiz günlerde ekmeğe gelen zammın ardından şimdide simite zam geldi. 110-120 gram simit 5 liradan satılıyor.

Girgin: ‘Müjdeniz Yurttaşın Kâbusu Oldu’

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, iktidarın 2 milyonluk ev kredisi “müjdesini” eleştirdi. Girgin, “2 liralık Halk ekmeği alabilmek için saatlerce sıra bekleyen halka, 2 milyon liralık bir konut için 0.99 faizle 10 yıl, yani aylık 28 bin 55 lira ödemeli ev kredisini müjde olarak veriyorsunuz. Siz insanların aklıyla dalga mı geçiyorsunuz? 28 bin TL’lik aylık ödemeyi kim yapabilir? Bir de bunu müjde olarak veriyorsunuz. Müjdeniz yurttaş için kâbus oldu” dedi.

PAZAR VE MARKET FİYATLARI ARASINDA FARK BÜYÜK

Son günlerde fiyat denetimleriyle gündeme gelen zincir marketlerdeki sebze meyve fiyatları cep yakıyor. Markette 40 lira olan biber, semt pazarlarında 15 liradan satılıyor.

MAZOT 25 LİRAYA YAKLAŞTI

23 Mart gece yarısı benzin ve motorine gelen zammın ardından dün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorin fiyatlarına 1 lira 31 kuruş zam geldi. Yapılan son zammın ardından motorinin litresi 24 liraya dayandı.

Salı Pazarı’nda fiyatlar düştü

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte Salı Pazarı’ndaki ürünlerin fiyatları da düştü. Geçen hafta kilosu 22 liradan satılan salatalık bugün 15 liradan tezgâhlarda yerini aldı. Düşen fiyatlar ve havanın güneşli olmasından dolayı vatandaşlar pazara akın etti.

Mazot 15 lirayı geçti

Motorine 8 Şubat 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 80 kuruş zam yapıldı. Yapılan zammın ardından motorinin litre fiyatı 15,73 lira oldu.

Et fiyatları düşecek mi?

Doların yükselmesiyle birlikte yaşanan fiyat artışlarından et ve tavuk da etkilendi. Bütün tavuğun fiyatı 18 liradan 32 liraya yükselirken, kıymanın kilosu 95 liradan, kuşbaşının kilosu ise 120 liradan satılmaya başlandı. Kasaplar, doların ardından beyaz ve kırmızı et fiyatlarının da düşmesini bekliyor.

2022 Mtv Artış Oranında İndirim

Yılbaşından itibaren Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) uygulanacak artış oranı belli oldu. Daha önce 2022 yılı MTV artış oranı 36.2 olarak belirlenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetkisini kullanarak yeniden değerleme oranında yüzde 11,2'lik indirime gitti. Düzenlemeyle birlikte en düşük MTV tutarı 109 liradan 136,25 liraya, en yüksek MTV tutarı ise 50 bin 107 liradan 62 bin 634 liraya çıkmış oldu. Eylül ayı istatistiklerine göre Muğla genelinde belirlenen 549 bin 826 araç sahibinin merakla beklediği haber geldi. Yılbaşından itibaren geçerli olacak Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde yeniden değerlenme oranı yüzde 25 olarak belirlendi.

Çeyrek altın 885 lira

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram fiyatı 528 TL’den çeyrek altın ise 885 TL’den satılıyor.

Diyanet kurban bedellerini açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2021 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 1125 lira, yurt dışında 925 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Gram altın 485 TL, Çeyrek altın ise 801 TL

Altın fiyatlarında son dönemde yaşanan yükselişin ardından gram altın fiyatı güne 485 liradan işlem görmeye başladı. Yastık altı yatırımı olarak tercih edilen çeyrek altının fiyatı ise 801 TL’den işlem görüyor. Altın fiyatlarındaki artış son 3 ayın en yüksek seviyelerinde…

Yeşil yelekliler iş başında

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) 24.06.2020 tarihli ve 2020/5-194 sayılı kararı ile onaylanmış olan il geneli yol üstü araç park yeri uygulaması yürürlüğe girdi. Buna göre park ücreti 15 dakikaya kadar ücretsiz, 15-30 dakika 5 lira, 30-60 dakika 6 lira, 1-2 saat ise 7 lira olarak belirlendi. Ayrıca 2 saatin ardından her saate 3 lira ilave edilecek.

Ayçiçek yağına zam üstüne zam

Ayçiçek yağına gelen zamlardan sonra yanına yaklaşılmıyor. Öyle ki 5 litrelik ayçiçek yağı 75 liraya kadar çıktı. Yüzde 20’lik zam da yolda… Fethiye’de toptan gıda market işletmeciliği yapan Aziz Küçüktahancı, “Her satın alımlarda fiyatların yüzde 10, yüzde 20 daha fazla olacağını söylediler. Önümüzdeki 2 aylık süreçte de yağ bulunamayacağını ifade ettiler. Bu bir spekülasyon mu? Onu da bilmiyoruz” diye konuştu.

EGEDES 81 ilde devreye giriyor

Trafikte egzoz muayenesi yaptırmayan araçların tespiti artık çok daha kolay ve hızlı olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ankara'da pilot uygulama olarak başlattığı EGEDES yani Egzoz Elektronik Denetleme Sistemini 2021 yılında 81 ilde devreye sokuyor. Egzoz muayenesi yapmayanlara 895 lira ceza kesilecek.

Açlık Sınırı 2 Bin 485 Lira Oldu

Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan “açlık-yoksulluk” araştırmasına göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2.485,8 TL, yoksulluk sınırı ise 7.082,7 TL olarak belirlendi.