Çiftçi Aykut Özal: '15 liraya düşürsem de satış yapamıyorum'

Fethiye'de, Cuma günleri kurulan Üretici Pazarında üreticiler, artan maliyetlerden ve piyasanın durumundan dert yandı. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye'de kurulan ''Üretici Pazarı'' olarak da bilinen Cuma Pazarı, taze ürünleri ile üretici ile vatandaşı buluşturuyor. Üreticiden doğal ürene ulaşan vatandaşlar ise Fethiye bölgesinde Üretici Pazarı'nı tercih ediyorlar. Her geçen gün artan maliyetler ve zamlar karşısında üretici de vatandaşlar şikâyetçi.

Vatandaşlar hayat pahalılığından dert yanarken Fethiye Üretici Pazarında tezgâh açıp satış yapan Çiftçi Aykut Özal; “40 liraya sattığım biberi 15 liraya düşürsem de satış yapamıyorum”  diye konuştu. 

Ürünleri yok pahasına sattıklarını belirten Aykut Özal;  “Sebzelerimizi kendimiz yetiştirip üretiyoruz, fiyatlarımız makul ama gitmiyor. Piyasalar çok durgun ilerliyor. Sattığımız zaman maliyetler kurtarmıyor, yok pahasına satıyoruz. Halde fiyatlar farklı, burada farklı. Hiçbir yere gitmiyor yani. Ben buraya 20 kasa domates getiriyorum, satamıyorum. Halde o fiyata satıyoruz, götürüyorlar başka bir yerde daha yüksek fiyata satıyorlar. Ama biz burada domatesin kilosunu 15 liradan satıyoruz yine de kurtarmıyor. Kolaylaştırma yapılması lazım. Piyasayı yükseltmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Mesela ben şu acı biberi 40 liraya satıyorum, adam 50 liraya satıyor. Akşama kadar 15 liraya düşürüyorum yine de gitmiyor. Çiftçinin halini görsünler artık. Fiyatlarımız gayet uygun. Halden almıyoruz, ilacı gübresi yok, kendim yetiştiriyorum. Yaşım 30, çiftçi olmak gerçekten kolay değil.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN