50 Haberleri

50 Haberleri

Fethiye Belediyesi Çalışanlarına 34.550 Tl Promosyon Desteği

Fethiye Belediyesi şirketi olan Fethiye Belediye Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş. çalışanlarına önümüzdeki 3 yıl ve 36 maaş için verilecek olan banka maaş promosyonu ihalesi sonuçlandı. Belediye şirketi Fethiye Belediye Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş'nin 950 civarındaki personeli 36 maaş karşılığında 34.550'şer Lira promosyon alacak.

Fethiye'de taksimetre ücretine zam geldi

Artan akaryakıt fiyatları sonrasında Fethiye'de taksimetre ücretine zam geldi. Zammın ardından 100 lira olan indi-bindi ücreti 150 liraya çıktı.

Otizm Parkının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Fethiye Belediyesi Niyazi Mete Otizm Parkı’nın temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, “Dünyada 38 bebekten birisi otistik doğuyor. Bölgemizde bin 500’e yakın otistik çocuğumuz var” şeklinde ifadeler kullandı.

Saatcı: 1500 Kişilik Nikah Ve Düğün Salonu Yapacağız

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 2019’da inşaat ruhsatı alınan fakat sonrasında rafa kaldırılan Nikah ve Düğün Salonu’nu kapsamını artırarak Fethiye’ye kazandıracaklarını açıkladı.

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nin Yenilenmesine 50 Milyon TL Bütçe !

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin yeni dönem adayı Alim Karaca Yeşilüzümlü Halkevi’nin açılış töreninde çeşitli konulara değindi.

Başkan Akdenizli Kadınlara Karanfil Dağıttı

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında belediye hizmet binasında çalışan kadın personel çarşı caddesindeki kadın esnaflara ve Cuma Pazarındaki kadınlara karanfil dağıtarak günlerini kutladı.

Saatcı: Emeklilere 5000 Tl’ye Kadar Destek Vereceğiz

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 31 Mart seçimlerinden başarı ile çıkmaları halinde kirada oturan emeklilere 5000 TL’ye varan sosyal yardım yapacaklarını açıkladı.

Aday Saatcı’dan Mahalle Ziyaretleri

Fethiye’nin Çamköy ve Karaçulha Mahallelerine ziyaretler gerçekleştiren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, kendisine yöneltilen asılsız iddialarla ilgili konuşurken, Fethiye bölgesinde 1500 kaçak inşaat olduğunu açıkladı ve bunları yıkacak bir babayiğidin henüz doğmadığını kaydetti.

Akdenizli “En Büyük Savaş Cehalete Açılan Savaştır”

Seydikemer’de “Devlet Yatırım Programı” kapsamında, yaklaşık 50 milyonluk bütçeyle Seydikemer yapılacak olan Seydikemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temeli törenle atıldı.

İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

Başkan Karaca'dan 6 Şubat Deprem Felaketi İçin Anma Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 11 şehri etkileyen büyük deprem felaketi nedeniyle bir mesaj yayımladı. Karaca; “6 Şubat 2023 depremlerinin üzerinden bir yıl geçtiğini, bu büyük felakette hayatını kaybeden 50 bini aşkın yurttaş, 100 binden fazla yaralı ve evsiz barksız kalan ailenin yaşadığı acıların hala çok taze olduğunu” belirtti.

Vali Akbıyık'tan 6 Şubat Depremi Anma Mesajı

Akbıyık, depremlerde hayatını kaybeden 50 bini aşkın vatandaş, 100 bini aşkın yaralı ve evsiz kalan ailelerin yaşadığı acının hala taze olduğunu belirterek, bu felaketin Aziz milletin yaşadığı en acı anılardan biri olarak tarihe geçtiğini vurguladı.

Fethiye’de Emekli Vatandaş, Yeni Emekli Maaşına Sitem Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz." demişti. Buna göre; 2024 yılında uygulanacak olan en düşük emekli maaşı 10 bin lira olacak. Fethiye Salı Pazarı’nda konuşan emekli vatandaş Mehmet Orhan, yeni emekli maaşından memnun olmadığını dile getirerek en az asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini vurguladı.

Dalaman’da Sıcak Asfalt Çalışmaları Sürüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Dalaman ilçesinde sürdürdüğü alt ve üstyapı çalışmaları kapsamında Alemdar Caddesinde 2 bin 750 metre sıcak asfalt çalışmasına başladı.

Menteşe Otogar Kavşağında Yol Çalışmaları Hızla İlerliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe yeni otogar yolunda başlatılan dört şeritli yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi projesi devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 17 bin 500 m3 kazı, bin 300m3 asfalt sökümü, 15 bin 400m3 taş dolgu ve 12 bin m3 dolgu yapıldı.

Fırıncı Saraç, Ekmek Zammı Tartışmasına Açıklık Getirdi

Fethiye’de 2016 yılından bu yana fırın işletmeciliği yapan Burak Saraç, halk arasında konuşulan ekmek zammının aslında gram artışından olduğunu belirterek konuya açıklık getirdi. Fethiye’de 200 gram olan ekmeğin gramı 250 grama çıkarken fiyatı da 7.50 liradan 10 liraya yükseldi.

Fethiye Halk Evi Enflasyona Dayanamadı

Fethiye Belediyesinin hayata geçirdiği halk evleri enflasyona dayanamadı. Çay harici tüm ürünlere yüzde 25 ila 50 arası zam yapıldı.

Bozburun İçme Suyu Hattının 6 Bin Metresi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris, Bozburun Yarımadasında başlatılan 53 bin metrelik içme suyu hattının 6 bin 500 metresi tamamlandı. Bozburun Yarımadasında içme suyuna kavuşacak olan mahallelerin muhtarları Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

Menteşe'de yollar modern görünüme kavuştu

Menteşe Belediyesi tarafından yapılan yol çalışmaları kapsamında kırsaldan kente yollar güvenli ve modern bir görünüme kavuştu. 2023 yılında 53 bin 500 metrekare kilit parke taşı kaplama, 82 bin 426 metrekare beton yol kaplama, 20,5 kilometre yol açımı ve 700 kilometre yol tesviye çalışması yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Pazar Esnafı, Fiyatların Düşmesi Gerektiğini Söylüyor

Fethiye’de her Salı günü kurulan Salı Pazarı’nda esnaflar, fiyatların çok yüksek olduğunu kabul ediyor. Muzun kilosunun 35, çileğin 150 liradan satılması da vatandaşı düşündürüyor. Salı Pazarı’nda esnaf Orhan Kaçar mikrofonlarımıza yılbaşından sonra beklenen zamla ilgili açıklamalarda bulundu.

Fethiyeliler Çıntar Tercih Ediyor

Ekim ayıyla birlikte Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak bulunan ve birçok insan için doğal bir lezzet kaynağı olan Çıntar, Muğla’nın Fethiye ilçesinde kilosu 150 liradan satılıyor. Fethiye halkının çıntara gösterdiği talebi çıntar satıcısı Bayram Aydın mikrofonlarımıza anlattı.

Aday Adayı Kökten, “Şenliğe arkadaşlarımızla birlikte katıldık”

Myra İnşaat Ahmet Yasin Çolak ana sponsorluğunda İsmail Peynirci'in sunumuyla "Yöremiz Yörük Geceleri" programına davet edilen AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, düzenlenen programa 50 araçla katılırken vatandaşlar tarafından sevgiyle karşılandı.

Aday Adayı Yücel’den Karayalçın’a Ziyaret

Türkiye Cumhuriyeti 50. Hükümeti Başbakan Yardımcısı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve SHP eski Genel Başkanlarından Murat Karayalçın ile CHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Selim Yücel Marmaris’te bir araya gelerek yerel seçim istişarelerinde bulundu.

2023 Yılında 50 Bin Kişi Ziyaret Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesine ait Osman Hamdi Bey, Bozüyük Kültür Evi ve Belen Kahvesi yerli ve yabancı misafirleri ağırlamaya devam ediyor. Kültür evleri 2023 yılında 50 bin 783 kişiyi ağırlarken kültür evlerinin açıldığı günden bu güne 166 bin 783 kişi ziyaret etti.

Mahalle Esnafı Yücel; “Kireçli Sudan Kurtulacağız”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris, Bozburun Yarımadasında başlatılan 53 bin metrelik içme suyu hattının 2 bin 500 metresi tamamlandı. Çalışmalar nedeniyle Osmaniye Muhtarı Mehmet Şahin ve mahalle sakinleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine teşekkür etti.

Mercan, “Piyango 20 yıl çıkmadı ama bu ay da alacağım”

Fethiye Cuma Pazarı Esnafı Osman Mercan, bu yılbaşında çekilecek piyango biletinin kendisine çıkması halinde çiftçilerin çalışan gözüktükleri için mahrum kaldığı 5000 liralık emekli ikramiyesini vereceğini belirtti.

Borucu, ‘Hep zararına satıyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. Yılı anısına emeklilere özel 5000 TL ikramiye dağıtılacağını açıklamıştı. ÇKS kaydı olan emekli çiftçilerin bu ikramiyeden yararlanamayacağı belirtilmişti. Fethiye Cuma Pazarı esnafı çiftçi Mehmet Borucu, kendisinin de birçok çiftçi gibi yaşadığı bu mağduriyet hakkında açıklamalarda bulundu. 

Özkan, ’10 liralık masraf edip 7 liraya satıyoruz’

Emekli ve çalışan çiftçiler, hem çalışan gözüktükleri için hem de Ziraat Odasına kayıtlı oldukları için emeklilere verilecek olan 5000 lira ikramiyeden yararlanamıyorlar. Fethiye Cuma Pazarı esnafı Ahmet Özkan, çiftçinin sürekli zarar ettiğini ve ikramiye ile ilgili düşüncelerini mikrofonlarımıza aktardı.

“Evlilik kredisi çok güzel bir olay”

Yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL kredi verilecek. Fethiye’de yaşayan Halitcan Özdemir, evlilik kredisinin olumlu olumsuz yanlarını değerlendirdi.

Özel'in 500 İmzayı Geçtiği Belirtildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayı öncesinde genel başkan adaylığını açıklayan Özgür Özel’in, 500 imzayı geçtiği öğrenildi.