Akdenizli 'En Büyük Savaş Cehalete Açılan Savaştır'

Seydikemer'de 'Devlet Yatırım Programı' kapsamında, yaklaşık 50 milyonluk bütçeyle Seydikemer yapılacak olan Seydikemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temeli törenle atıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Seydikemer’in Menekşe Mahallesi’nde  Orman Bölge Müdürlüğü’nden tahsisli, Maliye Hazinesine ait alan içerisine yapılacak olan Seydikemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temel atma töreni gerçekleşti. Yaklaşık 50 milyonluk bütçeyle yapılacak olan bina bodrum, zemin ve 2 kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşacak. Binada 16 sınıf, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, 80 kişilik çok amaçlı salon, spor salonu, kütüphane, bilgisayar atölyesi, görsel sanatlar atölyesi, müzik atölyesi, idari birim odaları, öğretmenler odası, zümre odası, kantin, arşiv ve teknik mahaller yer alacak.
Bölgenin kalifiye eleman eksikliği sorununu da çözmesi beklenen okulun temel atma törenine Muğla Valisi İdris Akbıyık, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yakup Otgöz ve Kadem Mete, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ali Büklü, AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, İyi Parti Seydikemer Belediye Başkan Adayı Harun Sağır bazı mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

“Çocuklarımızı Geleceğe Hazırlamak İçin Ne Gerekiyorsa Yapıyoruz”
Törende konuşan Muğla Valisi İdris Akbıyık, “Yarınlarımıza şekil verecek öğrencilerimizi yetiştirmek için açılacak olan okulumuzun temel atma töreninde sizlerle birlikte olmaktan gurur duyarım. Eğitime ve öğretimi yapılan yatırım bizim birinci önceliğimizdir. Bu durum uzun vadeli bir yatırımdır. Sayın Cumhurbaşkanlığımızın imkanlarıyla eğitim kalitesinin yükseltilmesi, günümüz imkanlarıyla birlikte çok daha ileri boyuta getirilmiştir. Son zamanlarda gerek hayırseverlerin gerekse devletimizin sağlamış olduğu yardımlarla birçok okul açılmış veya yenilenmiştir. Muğla’mızda okullarımızın kalitesini her geçen gün biraz daha ileri götürmekteyiz ve eğitim kalitesini arttırmaktayız. Eğitim şehri olan Muğla’mızda 98 derslik eğitime hazır hale gelmiştir. 2024 yılında ise 24 projemizi de bitirmeye yönelik çalışmalarımız olacak. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Kitap insan kadar, insan kitap kadar kıymetlidir. Projesiyle görev yaptığım her yerde ki uygulama projemi burada yürürlüğe koyarak herkesin en az bir kitap okumasına vesile olmaya devam edeceğim. Her insan okunacak bir kitaptır. Açılacak bu okulumuz Seydikemer halkımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

“Seydikemer’e Açılan Her Okul Sayesinde Öğrencilerimiz Fethiye’ye Gitmekten Kurtulacak”
AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz ise, “Seydikemer büyüyen ve gelişen bir ilçe. İhtiyacımız olan bir okulumuzdu. Yapımı geç oldu ama güç olmadı. Bu bölgede turizm konusunda kalifiye eleman eksikliği vardı. Bu açığı kapatmak için okulumuzun açılması büyük önem arz ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En kısa zamanda diğer projelerimizi yapmaya devam edeceğiz. Seydikemer’e açılan her okul sayesinde öğrencilerimiz Fethiye’ye gitmekten kurtulacak ve eğitime daha hızlı şekilde erişecektir” diye konuştu. 

“En Büyük Savaş Cehalete Açılan Savaştır”
Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, “Eğitimi şahsen toplumun temel direği olarak görüyorum. Geleceği parlak ilçemiz Seydikemer’in eğitim düzeyini yükseltecek, teknik ve kalifiye işgücünü yetiştirecek meslek lisesi öğrencilerimizi kurtaracak olan okulumuzun temelini atıyoruz. En büyük savaş cehalete açılan savaştır. Gençlerimizle aydınlık gelecek inşa edeceğiz. En iyi temel eğitimi öğrencilerimiz alacak ve meslek sahibi olacaktır. Yapılan hizmetlerden dolayı sayın cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi bir borç biliyor ve teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

“Yarınlarımıza Bırakacağımız En Önemli Yatırım Eğitimdir”
Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, “Meslek lisemizin Seydikemer’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 2024 yılında okulumuzun çağın gerekliliği çerçevesince öğrencilerimize kavuşturacağız. Yarınlarımıza bırakacağımız en önemli yatırım eğitimdir. Çocuklarımızı ne kadar iyi eğitebilirsek yarınlarımızda o kadar güçlü olacaktır” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN