Acil Durum Haberleri

Acil Durum Haberleri

Milas Ve Menteşe’de Art Arda Deprem Oldu

AFAD tarafından Muğla’nın Milas ilçesinde 2.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği duyuruldu. Milas’ın ardından Menteşe’de 1.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Fethiye’de Şiddetli Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)’ın uyarıları doğrultusunda çok kuvvetli sağanak yağış etkisini göstermeye devam ediyor.

Acil durumlar için erzak yardımı yapıldı

Fethiye Belediyesi, Mahalle Afet Gönülleri Acil Müdahale Derneği’ne (MAG) acil durumlarda kullanmak üzere erzak yardımında bulundu.

Büyükşehir’den Muğla’nın Denizlerine Bir Yatırım Daha

Muğla Büyükşehir Belediyesi deniz yüzeyinde temizlik yapmak ve acil durumlarda kullanılmak üzere hizmete aldığı tekneleri tanıttı. Tanıtım töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın denizleri, kıyıları ve doğasının korunması için gereken tüm yatırımları yapmaya devam edeceklerini söyledi.

AYA ile işbirliği protokolü imzalandı

Muğla Acil Durum Yardım Arama Kurtarma Derneği(AYA) ile Milas Belediyesi arasında doğal afet ve acil durumlarda arama kurtarma hizmetlerinin yürütülmesinde işbirliği yapılmak üzere protokol imzalandı. Protokole göre dernek, acil durumlarda Milas Belediyesi Arama Kurtarma Birimi ile işbirliği yapacak.

Belediyeden Kesintisiz Wi-Fi Hizmeti

Bodrum Belediyesi tarafından bilgiye hızlı ve kolay erişimi sağlamak, acil durumlar sırasında iletişimi kolaylaştırmak, bölgedeki turizme katkı sağlamak, sosyal etkileşimi artırmak için kamusal ortak kullanım alanlarında Wi-Fi hizmeti veriliyor

ORMANLARA GİRİŞ YASAK

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre artan sıcaklık değerleri sonrasında olabilecek orman yangınlarına karşı uyarıda bulunurken orman yangını için riskli bölgelere girişlerin 31 Ağustos’a kadar yasaklandığını duyurdu.

MAG HAFİF ARAMA KURTARMA SINIFINDA AKREDİTE ALDI

Fethiye Belediyesi gönüllüsü olan, Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi, T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından “Kentsel Arama Kurtarma Akreditasyon Yönetmeliği” kapsamında hafif arama kurtarma sınıfında akredite almayı hak kazandı.

MARMARİS VE FETHİYE BELEDİYELERİ PROTOKOL İMZALADI

Fethiye Belediyesi ve Marmaris Belediyesi, müdahale kapasitelerini aşan her türlü afet ve acil durum olaylarında, tatbikatlarında, masabaşı çalışmalarında oluşacak afet acil durum ihtiyaçlarına göre işbirliğine ilişkin usül ve esaslarını kapsayan karşılıklı yardım ve işbirliği protokolü imzaladı.

Afet Farkındalık Eğitimi

Türkiye Diyanet Vakfı ve AFAD arasında imzalanan protokol kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı Şubelerince oluşturulan Afet, Acil Durum ve İnsani Yardım ekiplerinde görevli müftülük personellerine "Afet Farkındalık Eğitimi" seminerleri verildi.

Muğla Oda ve Borsa Başkanları Ticaret Bakanlığında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlik üyesi oda ve borsalar tarafından orman yangınları nedeniyle toplanan toplam 50 milyon 573 bin 366 TL tutarındaki yardım çekinin, Ankara'da düzenlenen törenle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer'e verildiği törene katılmak için Ankara'ya giden Muğla'nın oda ve borsa başkanları T.C. Ticaret Bakanlığını ziyaret etti.

TOBB Orman Yangınları İçin 50.5 Milyon TL Bağışladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlik üyesi oda ve borsalar tarafından orman yangınları nedeniyle toplanan toplam 50 milyon 573 bin 366 TL tutarındaki yardım çeki, Ankara'da düzenlenen törenle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer'e verildi. Yardım çekinin verilmesi törenine Muğla'daki TOBB üyesi odaların ve borsanın başkanları da katıldılar.

Afetlere Yardım Kampanyası Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

Son zamanlarda ülkemizin karşı karşıya kaldığı orman yangınları ve sel afetlerinin meydana getirdiği zararın giderilmesi, hayatı olumsuz etkileyen şartların iyileştirilmesi ve vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının bir an evvel karşılanması amacıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası kapsamında Muğla’dan yapılacak yardımlar ile ilgili koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Yanan Bölgelere Su Takviyesi Devam Ediyor

Marmaris ilçesi ve ilçemizdeki Muratlar, Kozağaç, İkizce, Bayır Yumaklı, Düzeyn, Şenyayla ve Sungur bölgelerinde meydana gelen orman yangınlara karşı acil durum ekipleriyle 7/24 müdahalede bulunan Menteşe Belediyesi, yanan sahalara su takviyesinde bulunmaya devam ediyor. Menteşe Belediyesi, Menteşe sınırları içinde 10 bin hektarın üzerinde alanın yandığı orman yangınlara karşı bazı bölgelerde su tankerleriyle direk, bazı bölgelerde ise orman ve itfaiye arazözlerine su takviyesinde bulunarak müdahalelerde bulunuyor.

Afet ve acil durumlarla ilgili ortak protokol imzalandı

Milas Belediyesi ile Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MİDOSK) ve Milas Tema temsilciliği arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Kaybolan Alzheimer Hastası Yaşlı Kadın Aranıyor

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde, 2 gün önce evinden çıkan, bir daha da haber alınamayan alzheimer hastası 85 yaşındaki kadını, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve jandarma ekiplerince arıyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün Çalışmaları ve Faaliyetleri Değerlendirildi

Kurumların faaliyetleri, hizmetleri ve projeleri ile ilgili bilgi almaya devam eden Muğla Valisi Orhan Tavlı, bu kapsamda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD) incelemelerde bulundu ve il genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Menteşe'de Kadınlara KADES Uygulaması Anlatıldı

Şiddete maruz kalan ya da şiddet görme ihtimali olan kadın ve çocukların acil durumlarda kullanması amacıyla geliştirilen Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) programı kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla Menteşe'de tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.

Engelsiz 112 Projesi

Engelli vatandaşların acil durumlarda kullanabilmesi amacıyla geliştirilen ‘Engeliz 112 Projesi’ 81 ilde yaygınlaştırılıyor.