Adalet Haberleri

Adalet Haberleri

Adalet Bakanlığı Uyardı! İcra İlanlarına Dikkat!

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Bakanlık teşkilatına, icra ilanları hakkında uyarı metini yayınlandı.

“Kafes-27” operasyonunda “Şahinler” örgütü çöktü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 3 ilde düzenlenen "Kafes-27" operasyonunda "Şahinler" olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonda aralarında örgüt elebaşı İlkay Yılmaz'ın da yer aldığı 15 şüphelinin gözaltına alındığını belirterek, operasyona devam edildiğini bildirdi.

ADALET SARAYI’NDAN DEPREM BÖLGESİNE 25 KİŞİLİK EKİP YOLA ÇIKIYOR

İskenderun'a hareket eden 10 savcı ve 15 personelden oluşan ekip, oradaki adli soruşturmalarda bizzat görev alacaklar.

BASIN EMEKÇİLERİNDEN TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLER İÇİN KİTAP BAĞIŞI

Muğla Basın Emekçileri Platformu üyeleri, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce, hükümlülerin topluma kazandırılmasına destek olunması amacıyla başlatılan "Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası"na bağışta bulundu.

ALTINÇEKİÇ, “İNSANCA YAŞAYACAK ÜCRET, VERGİDE ADALET İSTİYORUZ!”

Eğitim İş Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç, insanca yaşayacak bir ücret ve vergide adalet istiyoruz diyerek bir basın açıklaması yaptı.

ALTINÇEKİÇ, “İNSANCA YAŞAYACAK ÜCRET VERGİDE ADALET İSTİYORUZ”

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte asgari ücret konuşulmaya başlandı. Asgari ücret ile ilgili bir açıklamada Eğitim İş Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç’ten geldi.

ZİRAAT ODASI’NA ZİYARET

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Adalet Komisyonu Başkanı Abdülkadir Ungan tarafından Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’e ziyaret gerçekleştirildi.

BAŞKAN TURGUTOĞULLARI MAZBATASINI ALDI

İyi Parti İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, Fethiye Adalet Sarayı’na giderek mazbatasını aldı.

CHP’Lİ ERBAY, SUÇ DUYURULARINI ADALET BAKANI’NA SORDU

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında, Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarında görevi ihmal suçunun oluşup oluşmadığı ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılıklarına yapılan suç duyurularının işleme konulmamasını gündeme getirdi.

CHP’Lİ ERBAY, 2/B DAVALARINI ADALET BAKANI’NA SORDU

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında, Muğla’da yaklaşık elli yıldır devam eden 2/B orman vasfını yitirmiş araziler ve hazine arazileriyle ilgili davaları gündeme getirdi.

BAŞKAN ÇIRALI MAZBATASINI ALDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) 15 Ekim 2022 Cumartesi günü yapılan meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçiminde 13 grubun 13’ünü, 19 Ekim Çarşamba günü yapılan yönetim kurulu seçimlerinde ise 37 meclis üyesinin 37’sinin oyunu alarak tekrar FTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Osman Çıralı, mazbatasını aldı. Yeni FTSO yönetimi adına Başkan Çıralı’ya mazbatası, Fethiye İlçe Seçim Kurulu Başkanı Abdulkadir Ungan tarafından verilirken Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı da törene katılarak Başkan Çıralı ve FTSO yönetimini tebrik etti.   

ŞUBE BAŞKANI TUGAY, MAZBATASINI ALDI

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı İlkay Tugay, mazbatasını Adalet Komisyon Başkanı aynı zamanda İlçe Seçim Kurulu Başkanı Albulkadir Ungan’dan teslim aldı.

“GERİ DÖNÜŞÜM; GERİ DEĞİL, İLERİ DÖNÜŞÜMDÜR” SERGİSİ AÇILDI

Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından “Boş zaman yapılandırma etkinlikleri” kapsamında, 14 Ekim 2022 tarihinde Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde  “Dönüşüm geri değil, İleri dönüşümdür”  sergisinin açılışını Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı Abdülkadir Ungan, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Çiçek, Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sebahattin Akçal, HSK Başmüfettişleri Mustafa İnanç, Gökhan Has, Ahmet Serhat Erginkanat, Adalet Bakanlığı Baş kontrolörü Ahmet Bozdoğan,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, İlçe Halk Eğitim Müdürü İsmail Cazağ, Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Akdülger, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu üyeleri tarafından yapıldı.

BAŞKAN EROĞLU’DAN BAŞKAN KULAÇ’A ZİYARET

Demokrat Parti İl Başkanı Erdal Eroğlu, Deva Partisi İlçe Başkanı Saniye Kulaç’ı ziyaret etti. Karşılıklı istişare şeklinde geçen ziyarette Başkan Eroğlu, hukuk ve adaletin tekrar geleceğini belirtti.

FETHİYE FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ’NDEN ZİYARETLER

Fethiye Fenerbahçeliler Derneği, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına yeni atanan Günşafak Karartı ile Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Ungan’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

MİLLETVEKİLİ DEMİR’DEN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı. Demir mesajında, “Gelişen teknolojiyle birlikte asılsız bilgilerin hızla yayıldığı günümüzde doğru bilgiye ulaşmada kitle iletişim araçlarının önemi ve dolayısıyla da gazetecilerin sorumluluğu da artmıştır. Gazeteciliği yaşam biçimi haline getirerek topluma karşı sorumluluklarını yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

KOLAYLI: ‘YAZILI BASININ KADERİ GENEL KURUL’A KALDI’

TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçen “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin, yerel gazeteleri ekonomik olarak kapanmanın eşiğine getirecek maddeler içerdiğini söyledi.

BAŞKAN ÖZTÜRK MHP İLÇE BAŞKANI MEHMET ARIÇ’I AĞIRLADI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seydikemer ilçe Başkanı Mehmet Arıç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk’ü ziyaret etti.

GİRGİN: ‘YENİ BİR HAYAT BAŞLAMAK ÜZERE’

Bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda “Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” görüşüldü.

ÖZTÜRK “VATANDAŞ VERDİĞİNİZ VAATLERİ GERÇEKLEŞTİRMENİZİ BEKLİYOR”

Adalet ve Kalkınma Partisi Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk gündeme dair açıklamalarda bulundu. Fethiye Belediyesi’nin çalışmalarının eksikliğinden ve CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir’in açıklamalarından bahseden AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk “Fethiye’nin kaybedecek zamanı yok” dedi.

Demir ilçe buluşmalarını sürdürüyor

Adalet ve Kalkınma Partisi Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Köyceğiz, Ortaca, Ula ve Menteşe’nin ardından ilçe ziyaretleri kapsamında Fethiye, Bodrum ve Milas’ta gençlik, vatandaş ve muhtar buluşması gerçekleştirdi.

Öztürk’ten Kayabaş’a plaket

Adalet ve Kalkınma Partisi Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ,Önceki dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş’a plaket verdi.

Likya etkinlikleri sona erdi

Fethiye Belediyesi’nin düzenlediği Likya Kültür Sanat Etkinlikleri İpek Özbey ve Elfin Tataroğlu’nun ‘Medya ve Adalet’, İrfan Değirmenci ve Yaşar Aydın’ın ‘Umut da Mücadele de Devam Ediyor’ söyleşileriyle sona erdi.

Milletvekili Demir’den Gaziler Günü Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı. Demir, mesajında “Ülkemizin bugünkü sınırlarında olması gazilerimizin ve şehitlerimizin onurlu duruşuyla gerçekleşmiştir. Hepinize sonsuz minnettarız.” dedi.

Fethiye’de Adli yıl törenle başladı

Yeni Adli yıl Fethiye’de de törenle başladı. Yeni Adli yılın başlaması nedeniyle Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adliye binasında tören düzenlendi. Yeni Adli yılın başlaması nedeniyle Fethiye Adliyesinde yapılan törene Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat beraberinde Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Adalet Komisyonu Başkanı Abdulkadir Ungan, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Baro Temsilcisi Fatih Taşer, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Çiçek, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Hakim ve Savcılar, avukatlar ve adliye personeli katıldı.

Adalet Bakanı Gül, Seydikemer’deki afet bölgesinde

Seydikemer’e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çökek Mahallesinde orman yangınının kontrol altına alınmasının ardından devam eden soğutma çalışmalarını yerinde inceledi. Afet bölgesinde incelemelerde bulunan Bakan Gül’e Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz bilgi verdi

AK Parti İl Başkanı Mete, okullarda incelemelerde bulundu

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ile birlikte Fethiye’de inşaatı yeni biten ve eğitim öğretime başlayan okul binalarında incelemelerde bulundu.

Girgin: Destek alan vatandaşlar neye göre belirleniyor?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Doğrudan desteklemelerin miktarının ve alacak kişi sayısının artması gerektiği açıktır. Ancak sosyal desteklerin hiçbir ayrım gözetmeden ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza verilmesi gerekmektedir. Desteklerin verilmesinde şeffaf olunmaması adalet duygusunun zedelenmesine neden olmaktadır” diyerek şu soruyu sordu: “Destekleri alacak haneler hangi kriterlere göre belirlenmiştir?”

Seydikemer'e bir müjde daha

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün, Seydikemer’e Adliye Binası kazandırma girişimleri olumlu sonuç verdi. Adalet Bakanlığı tarafından Seydikemer’e Adli Teşkilat Kurulması için gerekli çalışmaların yapılması için talimat verildi.

Milletvekilleri Demir ve Gökcan’dan müjde: 'Yeni Adalet Sarayı projelerimiz hazır'

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile TBMM'de, Muğla'ya yapılacak yatırımları görüştüklerini belirttiler. Milletvekili Demir ve Gökcan görüşmeye ilişkin yaptıkları açıklamada 'Seydikemer Belediye Başkanımız Yakup Otgöz ve Kavaklıdere Belediye Başkanımız Mehmet Demir ile birlikte bugün Adalet Bakanımızla Muğla'mız ve ilçelerimiz için çok verimli bir toplantı yaptık. Muğla'mıza ve ilçelerimize Yeni Adalet Sarayları kazandırıyoruz. Muğla'mızın ihtiyaç duyduğu personel eksiği de tamamlanacaktır' değerlendirmesinde bulundular.