Banka Haberleri

Banka Haberleri

Faiz oranlarında yeni tablo!

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yükselişe geçen mevduat faizleri yatırımcısını sevindirmeye devam ediyor. Faizlerde yüzde 56 bandı da aşıldı ve yüzde 60'a dayandı. Peki, hangi banka ne kadar faiz veriyor? İşte 3 aylık vadede 1 milyon TL'nin getirisi...

Uzmanlar, vatandaşın bankaya yöneldiğini söylüyor

Mevduat hesapları, tasarruflarını artırmak isteyen vatandaşlar için öne çıkan yatırım araçları arasında yer alıyor. Tufanlar Kuyumculuk bünyesinde çalışan Abdullah Aydın, vatandaşın altına olan ilgisi ile Filistin-İsrail savaşının piyasayı nasıl etkilediği hakkındaki bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

Muğla’nın toplam kredi borcu ne kadar?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından hazırlanan verilere göre; Ege’nin en çok ve en az borcu olan şehirler belirlendi. Muğla, bu listede 115.405.217 TL ile üçüncü sırayı aldı.

“Evlilik kredisi çok güzel bir olay”

Yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL kredi verilecek. Fethiye’de yaşayan Halitcan Özdemir, evlilik kredisinin olumlu olumsuz yanlarını değerlendirdi.

‘İktidar Kabul Etmese de Büyük Bir Ekonomik Krizin Eşiğindeyiz!’

Cumhuriyet Halk Partili Mehmet Demir, son dönemde hızla artan kredi kartı borçları ve bankalarla icralık olan vatandaş sayısında yaşanan artışa ilişkin değerlendirmede bulundu.

Belediyeden Gıda Bankacılığı Uygulamaları

Bodrum Belediyesi, gıda israfının önlenmesine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Gıda Bankacılığı Sistemi Projesini hayata geçirdi

Gram altın rekor kırdı

Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı haftada Gram Altın 1.654 liraya kadar çıkarak rekor kırdı.

Yeni Türkü Konserinde Can Atalay’a Özgürlük Çağrısı

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nde; İş Bankası bünyesindeki İş Sanat Müzik Çarşamba Konserleri’nde bu kez Yeni Türkü grubu sahne aldı.

FETHİYE ESNAF ODASI İŞ BANKASIYLA PROTOKOL İMZALADI

Türkiye İş Bankası Fethiye Şubesi ile Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası, esnaf odasına kayıtlı esnaflar için faizsiz 50 bin TL’ye kadar kredi çekimi sağlayan “Hoş Geldin” kredi protokolü imzaladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÇİFTÇİLERE KREDİ MÜJDESİ

Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere 3 ayrı kredi müjdesi verdi.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ HESAPLARA YATACAK

Bugün itibariyle başlayan mazot ve gübre destekleri, önümüzdeki aydan itibaren çiftçilerin banka kartlarına tanımlanacak.

KAMU-SEN MUĞLA İL TEMSİLCİLİĞİ’NDEN BANKA PROMOSYON AÇIKLAMASI

Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata tarafından banka promosyon anlaşmaları konusunda basın açıklaması yapıldı.

ÇALIŞANLAR PROMOSYON ÖDEMELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN KDK'YE BAŞVURDU

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), çalışanlara bankalar tarafından verilen maaş promosyonlarında enflasyon düzenlemesi yapılmasına ilişkin başvuruları incelemeye aldı.

FETHİYE BELEDİYESİ GIDA İSRAFIYLA İLGİLİ PROTOKOL İMZALADI

Fethiye Belediyesi, Türkiye'de gıda israfını azaltmaya yönelik savunuculuk, farkındalık ve gıda bankacılığı kapasite geliştirme çalışmaları yapan Gıda Kurtarma Derneği ile işbirliği yapmaya devam ediyor.

DOLAR 18 LİRAYI GEÇTİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini sürpriz bir kararla 100 baz puan indirerek yüzde 13'e çekti. Güne 17.94 TL seviyelerinden başlayan Dolar/TL kararın ardından 18'i aştı.

KAMU BANKALARI İLE REEL SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN BİR ARAYA GELDİĞİ TOPLANTIYA BAŞKAN ÇIRALI DA KATILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Finansmana Erişim İstişare Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Hepimizin ülkemiz için fedakârca çalışması ve buna göre hareket etmesi gereken bir dönemdeyiz. Bankalarımızdan da işin feda kısmını reel sektöre, kar kısmını kendilerine ayırmadan, bu bilinçle davranmalarını arzu ediyoruz.” dedi.

OYUNCU ÖZLEM BALCI’DAN BAŞKAN OTGÖZ’E TEŞEKKÜR

Seydikemer’de çekimleri yapılan bir bankanın reklam filminde oynayan Türk yapımcı, dizi ve sinema oyuncusu Özlem Balcı, kendilerine verdiği destekteklerden dolayı Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e teşekkür etti.

6 AYDA 6 BİN 933 İCRA DOSYASI

2 yıl süren pandeminin ardından Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının da etkisiyle büyük bir ekonomik sıkıntıya giren vatandaşlar borçlarını ödeyemiyorlar. Borçları yüzünden büyük bir sıkıntı yaşayanlar icra dosyaları ile boğuşuyor.

DOLARDAKİ SERT DÜŞÜŞ ALTINI DA ETKİLEDİ

BDDK'nın ticari kredi koşullarında değişikliğe gitmesini ardından sert düşen dolar, altını da etkiledi. Düzenleme öncesi 1.022 lira seviyesinde bulunan altının gram fiyatı, düzenleme ile birlikte 970 lira seviyesine kadar çekildi.

DOLAR 17 TL'NİN ALTINA DÜŞTÜ

BDDK finansal istikrarı sağlamak için Türk Lirası cinsi ticari kredilere yeni düzenleme getirdi. Bu hamle sonrası dolar sert düştü. 17.37 seviyesinde bulunan kur, kararla birlikte 16.52'ye kadar geriledi.

DÜNYA’DA DÜŞEN ALTIN FİYATLARI TÜRKİYE’DE YÜKSELİYOR

Doların 16 TL seviyesini aşmasının ardından altının ons fiyatının Dünya piyasasında düşmesine rağmen değer kazanması sonrasında altının gram fiyatı 974TL seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.578 lira, cumhuriyet altını da 6.522 liradan satılıyor.

GİRGİN: ‘CUMHURİYET TARİHİ'NİN EN BÜYÜK SOYGUNU KUR KORUMALI MEVDUAT İLE YAPILIYOR’

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, bu hafta TBMM’de görüşmelerine devam edilen “Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”’nde söz alarak kur korumalı mevduat hakkında TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

GİRGİN: BANKA EMEKÇİLERİ HEDEF VE ZAMAN BASKISINDAN TÜKENİYOR

Bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda “Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” görüşüldü. Genel Kurul’da konuşma yapan Girgin “kanun teklifinin adı "Bankacılık Kanunu'nda değişiklik" ama içinde banka çalışanları yok” diyerek banka emekçilerinin sorunlarını gündeme getirdi. Girgin daha önce banka emekçileri hakkında bir de araştırma önergesi vermişti.

GİRGİN: ‘YENİ BİR HAYAT BAŞLAMAK ÜZERE’

Bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda “Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” görüşüldü.

GİRGİN: KUR KORUMALI SOYGUN

Geçtiğimiz hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bankacılık Hakkında Torba Kanun Teklifi görüşüldü. Bu hafta TBMM Genel Kurulu’na gelme ihtimali olan teklif ile ilgili komisyonda konuşma yapan CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin torba teklifi “İktidar mevcut sorunların belkemiği olan ekonomik buhranın üstesinden gelecek bir ekonomik model ortaya koyamıyor. Önümüze getirilen torbalarda günü kurtarma hamleleri görüyoruz. Bu hamleler inandırıcı hedeflerden, tutarlı bir rotadan yoksun olduğu için hiçbir derde derman olmuyor. Bu teklif de günü kurtarma hamlelerinden biri” şeklinde tanımladı.

Sigorta sektöründeki son gelişmeler FTSO’daki toplantıda ele alındı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Sigorta Acenteleri İstişare Toplantısı’nda sigortacılık sektöründeki son gelişmeler, yerel acentelerin korunması, eğitim ve dijitalleşme konuları kapsamlı olarak ele alındı. Pandemi etkilerinin azalması ve ekonomik dalgalanmaların sona ermesiyle 2022 yılında sigortacılık sektöründe büyük bir sıçrayış beklediğini belirten TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, yerel acentelerin korunması için Türkiye’nin önde gelen şirketleri ve bankalarıyla karşı karşıya gelmekten çekinmediklerini söyledi.

Esnaf Kefaletten açıklama

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından 5 Ocak 2022 tarihli ulusal gazetelerde: “Halk Bankası aracılığı ile kullandırılan esnaf kredilerinin faiz oranları P düşürülmüştür. Kaybolmaya yüz tutmuş bakır dövmeciliği, çinicilik, dokumacılık vb. gibi esnafların kredilerinin 100.000 TL’lik kredilerinde faiz alınmayacaktır” şeklinde çıkan haberlerin yeni olmadığını 2 yıldan bu yana yürürlükte olan bir uygulama olduğuna yönelik açıklama yapıldı.

Yılbaşı hediyesi alayım derken verilerinizden olmayın!

Yılbaşı geliyor ve yılbaşı hediyeleri alırken büyük harcamalar yapılıyor. Siber saldırganlarınsa yılbaşından tek istedikleri daha çok kişisel veriye erişmek. Özellikle yılın bu zamanında siber saldırıların daha çok arttığını belirten Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, yılbaşı hediyesi olarak boş bir banka hesabıyla karşılaşılmaması için alınması gereken 7 önlemi sıraladı.

Dolar Ve Altının Ateşi Sönmüyor

Merkez Bankası’nın Aralık Ayı’nda 5 kez müdahale ettiği dolar yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. Dolar haftanın ilk iş gününe yine yükseliş ile başlayarak 17.72 seviyesine ulaşırken gram altın 1.023 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Dolar Ve Altından Yeni Rekor

Merkez Bankası faiz indirimine devam etti. Dolar ve altın yeni rekor kırdı.