Biber Haberleri

Biber Haberleri

Gülleri'den olaylı maç değerlendirmesi

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, 4 hafta sonra evinde 3 puan aldı.

Domates ve Biber birinci sırada

Batı Akdeniz Bölgesi'nin 100 günlük ihracatında, domates yüzde 33 artış ve 115 milyon 834 bin dolar gelirle sanayiden madene tüm sektör ve ürünleri geride bıraktı. İkinci sıradaki biber yüzde 47 artışla, 89 milyon doları aştı.

DOLMALIK BİBER CEP YAKIYOR

Kış mevsimi daha yüzünü göstermeden meyve sebze zamlar şimdiden gelmeye başladı. Dolmalık biberin kilosunun 35 lira olması ise gözden kaçmadı.

MENTEŞE FADIL’DA BİBER VE LAVANTA HASADI

Muğla Valiliği’nin desteklediği Lavanta Projesi kapsamında Menteşe İlçesi Fadıl Mahallesi’nde lavanta ve biber hasadı yapıldı. Yapılan hasada Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan da katılarak bol kazançlar dileğinde bulundu.

BAŞKAN KARACA, “BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR”

Fethiye Belediyesi tarafından Yeşilüzümlü Mahallesi'ne 2019 yılında kurulan Lavanta Bahçesi'nin ikinci hasadı alındı. Hasada Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca beraberinde Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Likya Kadın Kalkınma ve Girişim Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca ve birçok vatandaş katıldı.

HAVALAR ISINDI FİYATLAR DÜŞTÜ

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte meyve ve sebze fiyatlarında ciddi düşüşler yaşandı.

1963’TEN GÜNÜMÜZE ATA TOHUMLARINDAN 50 BİN FİDE TOPRAKLA BULUŞTU

13 İlçede başlatılan ata tohumlarından çoğaltılan domates, biber ve patlıcan fidelerinin dağıtımı ilk Menteşe İlçesi Sınırsızlık Meydanında başladı. İlkokul öğrencilerine ve vatandaşlara yapılan dağıtıma Muğla Valisi Orhan Tavlı ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak katıldı.

YEŞİLÜZÜMLÜ’YE AROMATİK BİTKİLER BAHÇESİ

Fethiye Belediyesi’nin 180 dönümlük arazide gerçekleştirdiği ‘Bizim Bahçe’ projesi hızla devam ediyor. Bu kapsamda Yeşilüzümlü Mahallesi’ndeki belediyeye ait tarım arazisine, ‘Aromatik Bitkiler Bahçesi’ açıldı. Lavanta, altınotu ve biberiyenin bitkilerinin dikimi gerçekleştirildi.

PAZAR VE MARKET FİYATLARI ARASINDA FARK BÜYÜK

Son günlerde fiyat denetimleriyle gündeme gelen zincir marketlerdeki sebze meyve fiyatları cep yakıyor. Markette 40 lira olan biber, semt pazarlarında 15 liradan satılıyor.

Sevilen Eczacı Şeref Biber hayatını kaybetti

Fethiye’de 40 yoldan bu yana eczacılık yapan Şeref Biber hayatını kaybetti. Biber,  Gökben Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bodrum Belediyesi 154 bin yazlık fideyi üreticilere hibe etti

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan üreticiye fide dağıtım etkinliği kapsamında yazlık ve kışlık olmak üzere toplamda 144 bin fide 186 üreticiyle buluşmuştu. Bu yıl da tarımsal üretimin kesintiye uğramaması ve üretime teşvik amacıyla “2021 Yılı I.Tarımsal Hibe Programı” kapsamında yazlık fide hibe dağıtımı gerçekleştirildi. 36 bin adet domates, 51 bin adet biber, 16 bin adet patlıcan, 10 bin adet salatalık, 12 bin adet karpuz ve 9 bin adet kavun olmak üzere toplamda 154 bin adet fide, toplamda 216 üretici ile buluştu.

Büyükşehir’den Üreticiye 32 Bin 500 Adet Aromatik Bitki Fidanı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler çiftliğinde ürettiği 22 bin lavanta ve 7 bin 500 adet adaçayı, kekik ve biberiye fidanını üreticilere dağıttı.

Polisliğe İlgi Duyan Engelli Gence Polislerden Pastalı Sürpriz

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Yunus ekipleri, polislere hayran olan 21 yaşındaki spastik engelli Murat Biber’i ziyaret ederek pastalı sürpriz yaptı.