Birincisi Haberleri

Birincisi Haberleri

Bodrum'dan Denizin Kızları destek bekliyor

Bodrum’un hentbol sahalarındaki başarılı temsilcisi Armada Praxis Yalıkavak Spor Kulübü Hentbol Takımı, THF Kadınlar Süper Ligi 2023-2024 Sezonu ikinci devre maçlarının ikincisinde lig birincisi Konyaaltı Belediyesi ile kendi evinde puan almak için mücadele edecek.

CHP'li Demir Birinci Sıradayız Ama Konut Artışında!

Cumhuriyet Halk Partili siyasetçi Mehmet Demir artan konut fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulunarak iktidara yüklendi. Fiyat artışında Türkiye'nin dünya birincisi olduğunu ifade eden Demir:" iktidar acilen bu kronikleşmiş soruna çözüm bulmalı "dedi.

Şampiyon Güreşçilerden Kaymakam Karaman’a Ziyaret 

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen Minikler Türkiye Şampiyonası etkinliğinde Türkiye birincisi olan Fethiye Gençlik ve İlçe Spor Müdürlüğü güreşçileri, Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman’ı ziyaret ettiler. 

Fethiyeli Ecrin 500 Tam Puanla LGS Türkiye Birincisi Oldu

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ‘de Fethiye Gazi Ortaokulu öğrencisi 14 yaşındaki Ecrin Koyuncu 500 tam puan alarak Türkiye ve Fethiye birincisi oldu.

Rafting Türkiye birincisi ve üçüncüsü Muğla’dan

22-25 Mayıs'ta Yozgat Çekerek’te düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye organizasyonunda Türkiye birinci ve üçüncülüğü Muğla’dan geldi.

WORLD ACRO CUP 2022 ÖLÜDENİZ BÜYÜK BAŞARIYA İMZA ATTI

 Büyük bir organizasyonla birincisi düzenlenen World Acro Cup 2022, 28 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında, dünyanın en iyi uçuş alanı Babadağ Ölüdeniz’de gerçekleştirildi. 49 ülkeden 4200 sporcunun katıldığı organizasyonda Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) hakemliğinde dereceler belli oldu.

ADM VE GDZ ELEKTRİK, ÇEVRESEL-SOSYAL-YÖNETİŞİM SKORUYLA TÜRKİYE BİRİNCİSİ, “GELİŞMEKTE OLAN PAZARLAR”DA DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ

Adm ve Gdz Elektrik, uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından yapılan Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) performans sıralamasında elde ettiği 62 puanla en yüksek derece olan “A1 İleri Düzey” derecesini aldı. Şirketler, bu puanla Türkiye elektrik sektöründe birinci sırada yer alırken; “Gelişmekte Olan Pazarlar” dünya sıralamasında da elektrik sektöründe üçüncülüğü elde etti.

ÖZEL FETHİYE’DE LGS’DE TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Özel Fethiye Eğitim Kurumları akademik alandaki başarılarına bir yenisi daha ekledi. Özel Fethiye Eğitim Kurumları 2022 LGS de 500 tam puan alarak Türkiye Birincisi oldu. Ayrıca bugün açıklanan LGS yerleştirme sonuçları ile de 2022 LGS de 500 tam puan alarak Türkiye 1.si olan 8. Sınıf öğrencisi Aslı Koçak Galatasaray Lisesi’ne yerleşti. İki sevinci bir arada yaşayan okul öğrencisi Aslı Koçak’ı ve ailesini okulda yapılan törenle tebrik etti.

YUSUF İZZET GÖKÇE İLKOKULU’NDAN 2 İL BİRİNCİSİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI VE TÜM AKIL VE ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU (TAZOF) ARASINDA İMZALANAN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ KAPSAMINDA DÜZENLENEN TÜRKİYE AKIL VE ZEKA OYUNLARI TURNUVASI'NIN MUĞLA İL FİNALİ YAPILDI.

Küçükler Futbol İl Birinciliği Müsabakaları Sona Erdi

Küçük Erkekler Futbol İl Birincisi Yatağan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu oldu. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen Okul Sporları Küçük Erkekler Futbol İl Birinciliği Müsabakaları Kötekli Futbol Sahasında yapıldı.

Dünya birincisi Beyza’yı, Karaca ziyaret etti

Kaymakam Mustafa Karslıoğlu Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Beyza Nur Demir, Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda dünya birincisi oldu. Fethiyeli Beyza Nur’u Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca evinde ziyaret etti. Beyza’yı tebrik eden Karaca, hediye takdim etti.

Fethiye’nin çocukları basketbolda Muğla birincisi

Fethiye yıldızları U-14 Basketbol Takımı Fethiye ilçe birinciliğinin ardından oynanan final maçında Türdü Basketbol Takımını mağlup ederek Muğla İl şampiyonu oldu. Zorlu geçen final maçının ardından Muğla’yı bölge şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı. Takım kaptanı Efe Dündar’ın ve daha birçok oyuncunun bireysel performansının ön plana çıktığı  maçı aileleri tribünden izleyerek destek verdi.

Beyza’dan büyük başarı

Fethiye Kaymakam Mustafa Karslıoğlu Ortaokulu 7.sınıf öğrencilerinden Beyza Nur DEMİR Dünyanın en zor ve en prestijli matematik yarışmalarından biri olan Kanada merkezli ULUSLARARASI Caribou Matematik Yarışması’nda Dünya birincisi oldu.

Ege Türkiye 1.’si oldu

Milas Bilim Merkezi Öğrencisi Ege Keskin Uluslararası Kanguru Matematik yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

OPET Muğla Cup Four Cross tamamlandı

OPET ana sponsorluğunda “Dağ Bisikleti”ni geniş kitlelere tanıtmak amacıyla hayata geçirilen OPET Muğla Cup Four Cross tamamlandı. Üç etaptan oluşan yarışlar 29 Ekim – 2 Kasım tarihlerinde Fethiye, Marmaris ve Bodrum’da gerçekleştirildi. Yarışmanın Bodrum etabı erkekler kategorisi birincisi Alman yarışmacı Felix Klausmann olurken, kadınlar kategorisi birincisi Hollandalı yarışmacı Didi De Vries oldu.

Geri Dönüşüm Yarışmasında Haziran Ayı Kazananlarına Ödülleri Verildi

Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen Ödüllü Apartman ve Site Sakinleri Atık Bitkisel Yağ ve Atık Pil Toplama Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Yarışmaya Beliş Apartmanı adına katılan Doğan Özkaya atık pil toplama birincisi olurken, Baydur Apartmanı adına yarışmaya katılan Seylan Gültekin bitkisel atık yağ toplama birincisi oldu.

Yurdagül Yaycı, “Önemli olan planlı çalışmak”

Liselere Giriş Sınavı sonuçlarına göre Fethiye İlçe birincisi 90 soruda yaptığı 1 yanlış ile 495.405 puan alan Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu Öğrencisi Yurdagül Yaycı oldu. LGS Fethiye şampiyonu Yurdagül Yaycı sınav sonucunda yaşadığı mutluluğu ve o süreçte nasıl hazırlandığını FRT TV mikrofonlarına anlattı. Her şeyin planlı programlı olması gerektiğini belirten Şampiyon Yurdagül Yaycı, “En önemli şey planlı çalışmak ve ihtiyacınız olan derslere çalışmak” dedi.

MSKÜ, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı TUS birincisi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) 2021 puan sıralamasında birinci sırada yer aldı.

Akdenizli Akaryakıt bölge birincisi

2015 yılında kurulan ve Alaçat ile Karaçulha istasyonlarıyla hizmet veren Akdenizli Akaryakıt, Opet tarafından bölge birinciliği ve ikinciliğine layık görüldü. 

Kıvrak Motor yine Türkiye satış birincisi

Kıvrak Motor Sahibi Nuri Kıvrak, Honda Türkiye satış birinciliğini 2020 yılında da kazandı. 44 yıldan bu yana Fethiye’de Kıvrak Motor olarak halka hizmet veren Kıvrak Motor, Honda Türkiye satış birinciliğini yine Fethiye’ye getirdi. Kıvrak Motor Sahibi Nuri Kıvrak, öncelikle müşterilerine teşekkür ederek; “2020 yılında korona virüsü salgınına rağmen satışlarımızı yüzde 20 arttırarak, hizmetimizi sürdürdük. 2021 yılında hedefimiz yüzde 30’lara ulaşmak” ifadelerini kullandı. 

Atık yarışması sonuçlandı

Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen ödüllü apartman ve site sakinleri atık yağ ve atık pil toplama yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Çınar Sitesi sakinleri atık yağ toplama birincisi olurken, İnci Apartmanı sakinleri de atık pil toplama yarışması birincisi seçildi.

YKS MUĞLA İL BİRİNCİSİ MARMARİS’TEN ÇIKTI

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Duru Uyar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sayısal sonuçlarına göre İl birincisi ve Türkiye 535’incisi oldu. Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Duru Uyar ve ailesini makamında kabul ederek çeyrek altın ve plaket hediye ederek tebrik etti.

Satrançta Şampiyon Menteşe Belediyespor

Menteşe Belediyespor Satranç Takımı 2020 Muğla Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonasında U12 Kadınlar, U18 Kadınlar ve U18 Genel kategoride İl birincisi olarak büyük bir başarıya imza attılar.

Mandalin Kupası Sahiplerini Buldu

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl birincisi düzenlenen ‘Mandalin Kupası’ düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.