Darbe Haberleri

Darbe Haberleri

Selim Kayacı sakatlandı

Fethiyespor orta saha oyuncusu Selim Kayacı, eline aldığı darbe sonrasında sakatlandı.

MSKÜ’de “Türkiye’de Darbeler ve 15 Temmuz” Konferansı Düzenlendi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde, Prof. Dr. Cemil Koçak’ın katılımıyla “Türkiye’de Darbeler ve 15 Temmuz” konulu konferansı gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitleri Seydikemer'de Anıldı

Seydikemer'de FETÖ Terör Örgütü'nün hain darbe teşebbüsüne karşı verilen şanlı zaferin 7'nci yıldönümünde 'Türkiye Yüzyılının Kahramanları' temalı 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

15 Temmuz Şehitleri için 81 ilde sela okundu

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde birlik ve beraberliğin sembolü olan selalar 253 şehidimizin anısına Türkiye'deki tüm camilerde yeniden yükseldi.

15 Temmuz Anma Programı düzenlendi

Fethiye'de 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıldönümü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

SEYDİKEMER ‘TÜRKİYE AŞKINA’ DEMOKRASİ NÖBETİ TUTTU

Seydikemer’de FETÖ Terör Örgütü’nün hain darbe teşebbüsüne karşı verilen şanlı zaferin 6’ncı yıldönümünde ‘Türkiye Aşkına’ temalı 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. Programda konuşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “O gece şehitler tepesini boş bırakmamak için sokaklara çıkan, yolları dolduran, darbecileri önüne katıp kovalayan kahramanlarımız sayesinde Türkiye'nin geçilmez olduğu bir kez daha görülmüştür” dedi.

15 TEMMUZ PROGRAMI MEVLİD İLE BAŞLADI

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü’nde FETÖ'cü hainlerin 15 Temmuz 2016’daki kanlı darbe teşebbüsünde canlarını feda ederek vatanımıza sahip çıkan aziz şehitlerimiz için Fethiye Merkez Camii’nde mevlit okutuldu.

YELDA EROL GÖKCAN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

15 Temmuz’da hain FETÖ Terör Örgütü’nün darbe girişimine karşı Demokrasimize, Bayrağımıza, Vatanımıza sahip çıktık…

ESKİ BAŞBAKAN ADNAN MENDERES, “62’NCİ YILINDA 62 GAZETECİ DEMOKRASİ MÜZESİ’NDE” ADLI PROGRAMDA ANILDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürlüğü, Cumhuriyet tarihinin ilk askeri darbesi olarak bilinen 27 Mayıs 1960 darbesinin 62. yıldönümü anısına 62 gazeteci ile bir araya geldi. “62. Yılında 62 gazeteci demokrasi müzesinde’ adlı programda gazetecilere Aydın’ın Koçarlı ilçesinde bulunan Adnan Menderes Müzesi tanıtıldı.

CHP’Lİ ERBAY: ‘TURİSTLERE GECE 1’DE OTELE GERİ DÖNÜN DİYEMEYİZ’

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında konulan yasakların kaldırılmasına rağmen müzik yasağının devam etmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Milyonlarca insanın hayatını kazandığı turizm sektöründe sezonun açıldığı bir dönemde müzik yasağının gece 12.00’den 01.00’e uzatılması turizme ve eğlence sektörüne büyük darbe vuracaktır.” dedi.

Yol verme kavgası kanlı bitti

Milas İlçesi Dibekdere Mahallesi’nde 2 grup arasında çıkan arbedede A.Y. isimli şahıs aldığı bıçak darbesi ile yaralandı.Yaralanarak hastaneye kaldırılan şahıs hastanede hayatını kaybetti.

Meydan kavgası kanlı bitti

Fethiye Karaçulha Sebze ve Meyve Hali’nde iki grup arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Birbirlerine sopalarla saldıran grupların kavgası sonucu 4 kişi kafasına aldığı darbe sonucunda yaralandı.

‘Üreticimizi küstürmeyin’

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, “Çiftçilerimizin belini büken ve günden güne tarıma darbe vuran yanlış tarım politikaları ve girdi maliyetlerinin önü alınamaz artışı emekçi çiftçilerimizin gelecek umutlarına gem vurmaktadır. Üreticimizin küstürülmemesini istiyoruz” dedi.

'İktidardan Basına Darbe Üstüne Darbe'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçtikten sonra Genel Kurula Gelen Vergi Usul Kanunu hakkında CHP Grubu adına söz alan Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin teklifin 15.nci maddesinin Yerel Gazetelerin kapanmasına yol açacak düzenleme olduğunu belirterek maddenin geri çekilmesini istedi. Girgin,’’Temmuz ayında yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi ile kamu kurumlarının gazetelere abone olmalarını, reklam ve ilan vermelerini yasaklayan hükümet, şimdi de vergi cezası tebliğlerinin gazetelerde yayınlanmasına son vererek yerel basına öldürücü darbeyi vurmaya hazırlanıyor’’ diyerek düzenlemeye tepki gösterdi.

Fethiye KOM’dan sahte ehliyet çetesine büyük darbe

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince bazı şahısların sınava girmeden sahte ehliyet aldıkları ve bu ehliyetleri Fethiye İlçesinde bulunan 2 şahsın aracılığı ile 10-20 bin TL karşılığında temin ettikleri belirlenen şahıslara yönelik olarak operasyon düzenlendi.

Fethiye’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı düzenlendi

Fethiye’de 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıldönümü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, 15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasının 5. yıldönümünde yaptığı konuşmada “Yüce Türk milleti Cumhurbaşkanımızın emriyle meydanlara indi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne, Gazi Meclisi önüne işte buraya Beşkaza Meydanı’na gelerek meydanları doldurdu ve tanka, topa, tüfeğe göğsünü siper etti” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Fırat’tan, 15 Temmuz Gazisi Aybey’e ziyaret

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Eyüp Sultan’da açılan ateş sonucu yaralanarak gazi olan Özcan Aybey’i, ziyaret etti.

Başkan Gümüş’ten 15 Temmuz Mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde yazılı bir mesaj yayımladı.

AK Parti Fethiye’den Şehitler için lokma etkinliği

5 yıl önce Fetöcülerin ve destekçilerinin gerçekleştirmiş oldukları hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden 240'ı aşkın sivil, polis ve askeri anmak için AK Parti Fethiye İlçe teşkilatı lokma etkinliği düzenledi. Etkinliği Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat beraberinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Başkan Otgöz’den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, "Türkiye Geçilmez Olan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla yayınladığı mesajında; “15 Temmuz’da, meydanlarda, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, milletimiz tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmemiştir. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

Emniyetten tütün kaçakçılarına ağır darbe

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Muğla Kaçakçılık Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde daha sonradan kullanılmak üzere, kesilmiş bandrol toplayıp mükerrer bandrollü tütün ve tütün ürünleri satışı yapan şahıs ve şahsa ait araç tespit edildi. Yapılan takibin ardından tütün kaçakçıları kıskıvrak yakalandı.

Marmaris'teki 'Suikast Timi'ne ceza yağdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen suikast timindeki 1'i firari tutuklu 37 hükümlünün, 'nitelikli yağma' suçundan yargılandığı Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada ceza yağdı. Hainlere kişi başı 270’er yıl hapis kararı çıktı.

Sadet Kansız, Halk muhtaç hale getirilmiştir

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız, vatandaşların zor durumda olduğunu belirterek, ramazan ayının sefalet içinde geçtiğini kaydetti. Türkiye’de tam bir kapanma ve çöküş yaşandığının altını çizen Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız, “Türk milletinin tarihinde hiç bu kadar zulmü ve çaresizliği yaşadığı bir dönem bulunmadığını vurgulayarak “ Ergenekon – Balyoz operasyonları ile şanlı ordumuz, FETÖ /PYD ile kutlu devletimiz Korona ile de aziz milletimiz darbe almıştır. Bunun tek nedeni ise ülkemizin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi altında çok kötü yönetiliyor olmasıdır. Geleceğimiz için Gelecek Partisi buluşma ve el ele verme zamanıdır “ dedi.

Büyükşehir'den esnafa bir darbe daha

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, Muğla’nın ilçelerinde yol kenarlarında bulunan sözleşmeleri sona eren veya izinsiz dikildiği belirlenen totem ve tabelaların kaldırılma çalışmaları sürüyor. Ancak totem ve tabela kirliliğine karşı mücadelede pandemi döneminde çok zor şartlarda varlıklarını sürdürmeye çalışan esnaf bu uygulamayla bir darbe daha aldı. Öte yandan Muğla’nın dışındaki diğer illerde ise bu uygulama henüz hayata geçirilmedi. 

Büyükşehir’den çevre ve tarih katliamı!

Muğla'da Atık su rezaletine bir yenisi daha eklendi. Fethiye-Ölüdeniz, Bodrum-Yalıkavak, ve Milas Güllük’te yaşanan atık su skandalına şimdide Bodrum Gümüşlük eklendi. Kanalizasyon suları arıtılmadan cennet koylara boşaltılıyor. Çevre sakinleri isyan etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çözüm üretmesi yerine yıllardır aynı metoda başvurduğunu dile getiren Gümüşlük sakinleri ve esnaf " Bu doğaya, tarihe ve turizme vurulmuş darbedir" diyerek tepki gösterdiler.

Çakıroğlu, Devletimizin ve milletimizin yanındayız

Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mehmet Hadi Çakıroğlu, 104 amiralin bir araya gelerek yaptığı bildiri ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Oda Başkanı Çakıroğlu, “Hiçbir şekilde darbeciler bu ülkede demokrasiyi, istiklalimizi yok edemeyeceklerdir, bunu herkes bilmelidir. Aziz milletimiz bayrağını ve toprağını canından çok sevmektedir, her zaman devletinin bekası için hükümetiyle bir olmuştur, beraber olmuştur ve her türlü darbe vesayet girişimine kesin ve net bir şekilde cevap vermiştir” dedi. 

Turizmcilerin gözü İngiltere hükümetinde

Korona virüsü salgını nedeni ile en büyük darbe gören sektörlerin başında gelen turizm sektöründe belirsizlik sürüyor. Fethiye’de turizm işletmecileri bir yandan 2021 sezon hazırlıklarını sürdürürken, diğer taraftan da yandan da Türkiye’ye turist gönderen ülkelerdeki uçak seferlerinin ne zaman başlayacağı yönünde endişeli ve umutlu bekleyişlerini sürdürüyorlar. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un 12 Nisan tarihindeki uçak seferlerinin başlayıp başlamayacağı konusunda yapacağı açıklamayı bekliyoruz. Umudumuz Haziran ayından itibaren turizmin hareketlenmesi” dedi.

Zehir tacirlerine ağır darbe: 2 kişi tutuklandı

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, ilçe genelinde uyuşturucu madde ticareti yapmak isteyenlere yönelik operasyonlarına devam ediyor. Yürütülen çalışmalar neticesinde Fethiye Adliyesi’ne sevk edilen İ.E. ve M.Y.’nin tutuklandığı öğrenildi.

“28 Şubat, mağduriyetlerin giderilmesiyle tarihin çöp sepetinde yerini alacaktır”

Memur-Sen Muğla Şubesi Kadın Komisyonu Başkanlığı, üzerinden 24 yıl geçen ve ‘Post Modern Darbe’ olarak nitelendirilen 28 Şubat 1997'deki MGK toplantısına ilişkin basın açıklaması yaptı.

CHP’li Erbay, Basına sansür demokrasiye darbedir 

Cumhuriyet, Birgün ve Evrensel gazetelerine uygulanan ilan kesme cezaları ile Halk TV ve TELE 1’e yönelik ekran karartma cezalarının iktidarın, doğruları yazan, yolsuzlukları ortaya koyan medyayı susturmaya yönelik bir hamlesi olduğunu söyleyen CHP Muğla Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, “Demokrasinin temel kurallarından birisi halkın doğru haber alma hakkıdır. Ancak AKP, gerçekleri gizlemek adına halkın bu hakkını elinden almaya çalışarak demokrasimize darbe vuruyor. Gazete, televizyon, radyo gibi medya kuruluşlarının sürekli cezalarla susturulmaya çalışılması bunun açık bir göstergesidir.” dedi.