Detay Haberleri

Detay Haberleri

Muğla Merkezli "Mektep Suç Örgütü" Çökertildi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat, KOM ve GKİT Şube Müdürlükleri, Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda suç örgütü kurmak suretiyle göçmen kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen 32 şüpheli şahıs hakkında yürüttükleri altı aylık çalışma sonucunda, büyük bir operasyona imza attı.

0 ve 2.El Araç Alacaklar Dikkat!

Günümüzde hemen herkes ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabileceği bir araç satın almak istese de kendisine en uygun aracı seçme noktasında yetersiz kalabilir. Çünkü bir araç satın almadan önce unutulmaması gereken bir dizi detay bulunmaktadır. Peki sıfır ve ikinci el araç satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

100 bin TL’nin getirisi ne kadar? Yapı Kredi mevduat faiz oranı…

Dolar kurundaki düşüş yatırımcıyı Türk Lirasına mevduat hesaplarına yönlendirdi. Yatırımcı, Yapı Kredi 32 günlük faiz oranları ne kadar?, En yüksek 32 günlük faiz veren banka hangisi?, Yapı Kredi faizi ne kadardır?  Elinde parası olan yatırım araçlarının getirilerini takip ediyor. Mevduat faiz oranları banka banka araştırılmaya başlandı. Mevduat faizleri yüzde 56 seviyelerine dayanmışken faiz oranlarında gevşeme dikkat çekti. Peki, Mayıs ayı mevduat faiz oranları kaç? Yapı Kredi hoş geldin faizi ne kadar veriyor? Yapı Kredi 100.000 TL'ye ne kadar faiz veriyor. Mevduat faiz stopajı ne kadar? İşte Yapı Kredi mevduat faiz oranları ile ilgili detaylar...

Motorine indirim var!

Motorin ve benzin fiyatı araç sahipleri tarafından zam ve indirim haberleri ile yakından takip ediliyor. 24 Nisan Çarşamba bugün akaryakıt fiyatları ne kadar, kaç TL? soruru merak edilirken yeni bir gelişme yaşandı. Araç sahipleri dikkat! Litresi 43-44 lira seviyelerinde olan motorin fiyatları için bu gece yarısı indirim yapılacak. İşte güncel benzin mazot fiyatı ile haberin detayları...

Fethiye Giyim Pazarı’nda Son Durum Ne? Fiyatlar Ne Durumda? Esnaf Kâr Edebiliyor Mu?

Muğla’nın Fethiye ilçesinde her hafta Salı günleri kurulan Giyim Pazarı adeta enflasyona meydan okuyor. Fethiye Giyim Pazarı’nda esnaf Ebru Korkmaz, fiyatların geçen seneki fiyatlara endeksli olduğunu belirterek fiyatlara çok zam gelmediğini belirtti. Peki Fethiye Giyim Pazarı’nda son durum ne? Fiyatlar ne durumda? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Fethiye Üretici Pazarı Tezgah Fiyatları Ne Kadar? Ramazan Ayında Zamlı Fiyatlar Tezgahlara Nasıl Yansıdı?

Fethiye’de Cuma günleri kurulan üretici pazarında tezgah fiyatları, Ramazan ayında ne kadar oldu? Fethiye’de üretilen ürünlerin fiyatları vatandaşlar tarafından nasıl karşılandı? Fethiye’de üretilen sebze ve meyve fiyatlarına zam mı geldi? Tüm detaylar haberimizde…

Fethiye’de dışarıda iftar yapma maliyeti ne kadar?

11 Ayın Sultanı Ramazan ayı 11 Mart Pazartesi günü başlıyor. Peki bu yıl dışarıda iftar yapmanın bedeli ne? Fethiye’de 2024 iftar menüleri ne kadar? İşte detaylar...

Başkan Karaca’nın Büyük Sunumu Perşembe Günü FBKM’de

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin Belediye Başkan adayı Alim Karaca 2019-2024 döneminde yaptığı hizmetlerin detaylarını ve 31 Mart yerel seçimlerini tekrar kazanması halinde 2024–2029 döneminde gerçekleştirmeyi planladığı projelerini 7 Mart 2024 Perşembe günü saat: 13.00’da, Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapacağı sunumda kamuoyu ile paylaşacak.

FTSO'dan 'Finansal yatırım araçları ve bunlara yatırım yapma' eğitimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından organize edilen ‘Finansal Para Yatırım Araçları ve Bunlara Yatırım Yapma Yöntemleri Eğitimi’ yoğun katılımla gerçekleşti. Prof. Dr. Yusuf Kaderli ve Doç. Dr. Ali Petek’in konuşmacı olarak katıldığı eğitimde finansal yatırım araçlarının kullanımı ve yatırım yapma konularında detaylı bilgiler verildi.

Deprem Bilimci Prof.Dr Naci Görür'den Fethiye depremi açıklaması

Deprem Bilimci Prof. Dr Naci Görür, dün akşam saat 20.33’de Fethiye’de meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem ile ilgili detayları açıkladı. 

5 yıl erken emeklilik müjdesi!

Emeklilik ile ilgili flaş detay ortaya çıktı. Bağ-Kur'luların emeklilik için prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SGK'lılarla eşitlenecek.

Türkiye Bisiklet Turu’nun Tanıtımı Yapıldı

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 8-15 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve 8 gün boyunca Eurosport ve TRT ekranlarından milyonlarca haneye ulaşacak 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için hazırlıklar devam ederken dev organizasyonun tanıtım toplantısı Türkiye Bisiklet Federasyonu ev sahipliğinde İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.  58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na destek veren kurumların, sponsorların temsilcilerinin, bisiklet ve spor dünyasından isimlerin ve medya mensuplarının büyük ilgi gösterdiği organizasyonda, 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Alanya’dan İstanbul’a göz kamaştıran parkuru ile ilgili detaylar paylaşıldı. 

Liselerde “Sınıfta Kalma” Geri Döndü

Liselerde sınıf geçme ve sınıf tekrarına ilişkin detayların yer aldığı yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Liselerde alt sınıf dâhil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

Bakan Şimşek: 'Çalışmalarımız var'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek üniversite öğrencilerine KDV ve ÖTV'siz bilgisayar ve telefon satışı 'Çalışmalarımız var ama onun detayını veremiyorum' dedi.

Depremin detayları belli oldu

Ege Denizi Girit Adası açıklarında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Temmuz Ayında Tatilcilerin Tercihi Muğla Oldu!

Türkiye’nin otel ve villa arama platformu Neredekal.com, Temmuz ayında tatil için yapılan aramaların detaylarını paylaştı.  Bu yaz tatil destinasyonlarında yaşanan fiyat artışı tatil yapmak isteyenlerin tercihlerini Muğla ve Mersin üzerinde yoğunlaştırdı. 

FTSO Meclisi Babadağ'da Buluştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis üyeleri, teleferikle Babadağ’a çıkarak incelemelerde bulundu. Meclis üyelerine teleferiğin çalışma sistemi, teknik özellikleri ve yüksek güvenlik önlemleri hakkında detaylı bilgiler verildi.

FTSO Meclisi Babadağ’da Buluştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis üyeleri, teleferikle Babadağ’a çıkarak incelemelerde bulundu. Meclis üyelerine teleferiğin çalışma sistemi, teknik özellikleri ve yüksek güvenlik önlemleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Babadağ Teleferik’in FTSO tarafından Fethiye’ye kazandırılan çok önemli bir değer olduğunu vurgulayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, teleferikle Babadağ’a çıkan tatilci ve turist sayısındaki artışın Babadağ’dan yamaç paraşütüyle uçuş rakamlarına da yansıdığını belirterek 2023 yılında uçuş sayılarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttığını söyledi.

Çıralı: “Türkiye’de ilki gerçekleştiriyoruz”

Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli’nin kavşak noktasında kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı (Süt Sığırcılığı) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (TDİOSB) Yönetim Kurulu, Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) toplandı. Toplantıda Türkiye’de ilk olacak TDİOSB’nin alt yapı yatırımları detaylı olarak ele alındı. 

Kılıçdaroğlu'nun Muğla Mitinginin Detayları Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2 Mayıs’ta Muğla’da gerçekleştireceği mitingin detayları belli oldu. Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu ile birlikte 2 Mayıs Salı günü, Muğla'nın Menteşe İlçesi, Menteşe Açık Oto Pazarı'nda miting gerçekleştirecek. Miting saat 17:00'de başlayacak.  

EYT DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN DETAYLAR BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" dedi.

FTSO MESLEK KOMİTELERİ ORYANTASYON TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) yönetim organları oryantasyon toplantısında 15 Ekim seçimleriyle belirlenen yeni meslek komiteleri üyelerine, odanın işleyişi, görevleri, komitelerin çalışma sistemi ve birimlerin sorumlulukları konularında detaylı bilgi verildi.

VATANDAŞ 'KARA KIŞ DESTEĞİNİ' FRTTV MİKROFONLARINA DEĞERLENDİRDİ

Son bir yıldır elektrik faturalarının yüksek gelmesi ve ekonominin kötüye gitmesi vatandaşı derinden etkiledi. Bunun üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gelen bilgiler doğrultusunda vatandaşlara kara kış desteği sağlanacak. FRTTV ailesi olarak mikrofonları vatandaşa uzattık ve 'Vatandaşlar bu destek ödemelerinin detaylarını biliyor mu?' diye sorduk.

'DEZENFORMASYONLA MÜCADELE YASASI' İLE NELER DEĞİŞECEK?

İnternet medyası mensupları basın kartı alacak, kişilik hakları korunacak, künyesiz haber sitesi kalmayacak. İşte 'Dezenformasyonla Mücadele Yasası'nın detayları...

NAMIK ÜNAL “KIBRIS GERÇEĞİ”

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emekli Astsubay Kıbrıs Gazisi Namık Ünal; Kıbrıs Barış Harekâtının 48. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu. Harekâta katılan Muharip Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Namık Ünal açıklamasında; Kıbrıs Adasının tarihi, Rumların Ada'daki Türklere yönelik gerçekleştirdiği katliamlar ve soykırımları, harekâta giden süreç ve 1974'te Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen Kıbrıs Barış Harekâtı’nın detaylarını anlattı.

FETHİYE’DE BAYRAM TATİLİ TEDBİRLERİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın katılımıyla gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, Kurban Bayramı tatili için Fethiye’de alınacak önlemler konuşuldu. Özellikle Ölüdeniz Mahallesi ve Fethiye ilçe merkezinde trafik yoğunluğunu azaltacak önerilerin detaylı şekilde ele alındığı toplantıda, tatilcilerin huzurlu ve güvenli bir ortamda tatillerini geçirebilmesi için bir dizi önlem alınması kararlaştırıldı.

FTSO HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Haziran Ayı olağan meclis toplantısında, meclis üyelerine, Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi ve 34. Muğla Odaları ve Borsası Müşterek Toplantısı ile ilgili detaylı bilgi aktarıldı.

SAHTE JANDARMA KAÇAMADI

Yatağan’da kendisini Jandarma olarak tanıtarak bir vatandaşı dolandıran şahıslar Muğla İl Jandarma Komutanlığı JASAT Timi tarafından yapılan detaylı araştırmalar sonucunda Denizli ilinde yapılan operasyonlar ile yakalandı.

Krediye başvurmadan önce bilmeniz gereken 4 detay!

2021 itibariyle bireysel ve ticari kredi taleplerine olan başvuru sayısı önemli ölçüde artış gösterdi. Bankalar tarafından konut, taşıt, sağlık ve ihtiyaç gibi farklı konularda gerçekleşen başvurular sonucunda milyarca liralık kredi kullanımı sunuldu. Kredi taleplerinde başvuru süreçleri kolay görülse de süreç içerisinde büyük önem taşıyor. Yanlış yapılan başvurular kredi talebinin reddedilmesine ve kişilerin kredi notunun düşmesine sebep oluyor. Kredi taleplerine danışmanlık sağlayan Hiperaktif Kredi Danışmanlık CEO’su Alper Özata kredi başvurusu yapmadan önce bilinmesi gereken 4 önemli adımı paylaştı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Fethiyespor’a destek sözü

3. Lig 3. Grup’ta çıktığı 10 karşılaşmada toplandığı 25 puanla açık ara liderliğini sürdüren Fethiyespor Kulübü Yönetimi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu üyeleri ve Fethiye Güç Birliği Şirketi (FGB) Müdürler Kurulu ile bir araya geldi. FTSO tarafından yürütülen projeler hakkında detaylı bilgi alan kulüp yönetimi, Fethiye’nin tanıtımına ve spor faaliyetlerinin gelişimine katkı sunan Fethiyespor’a bir üst lige çıkma yolunda, FTSO ve FGB’den destek istedi. Ardı ardına aldığı başarılı sonuçlarla Fethiye’nin göğsünü kabartan Fethiyespor’u son maçlara kalmadan üst ligde görmek istediklerini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Her dönem kulübümüzün yanında olduk, yine olacağız.” dedi.