FTSO Meclisi Babadağ'da Buluştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis üyeleri, teleferikle Babadağ'a çıkarak incelemelerde bulundu. Meclis üyelerine teleferiğin çalışma sistemi, teknik özellikleri ve yüksek güvenlik önlemleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Babadağ Teleferik'in FTSO tarafından Fethiye'ye kazandırılan çok önemli bir değer olduğunu vurgulayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, teleferikle Babadağ'a çıkan tatilci ve turist sayısındaki artışın Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçuş rakamlarına da yansıdığını belirterek 2023 yılında uçuş sayılarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttığını söyledi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Meclis üyeleri, 19 Temmuz 2023 Çarşamba günü  teleferikle Babadağ’a çıktı. İlk olarak 1700 metre istasyonu ve çevresinde incelemelerde bulunan FTSO Meclis üyeleri, daha sonra telesiyejle 1800 metre istasyonuna çıktı. FTSO iştiraki Fethiye Güç Birliği Şirketi yetkilileri, teleferiğin çalışma sistemi, teknik özellikleri ve yüksek güvenlik önlemleri hakkında Meclis üyelerine detaylı bilgiler verdi.
Babadağ’dan havalanmaya hazırlanan yamaç paraşütü pilotları ile de görüş alışverişinde bulunan Meclis üyeleri, son olarak 1200 metre istasyonunu gezdi. Babadağ Teleferik’in, Fethiye’ye kazandırılmış önemli bir değer olduğunu vurgulayan Meclis üyeleri, sistemin işleyişi ve çalışanların tatilci ve turistlere karşı ilgilerini görmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.
Meclis üyeleri ile birlikte Babadağ Teleferik’i deneyimleyerek, incelemeler yaptıklarını anlatan Başkan Osman Çıralı ise gezi sırasında teleferiğin teknik alt yapısına ilişkin Meclis üyelerine kapsamlı bilgiler verildiğini söyledi. Babadağ Teleferik’in dünyaca ünlü bir İsveç firması tarafından inşa edildiğini ve sürekli denetlendiğini vurgulayan Başkan Çıralı, üst seviye güvenlik önlemlerini Meclis üyelerine yerinde gösterme imkânı bulduklarını kaydetti.
Başkan Çıralı, “Babadağ’dan uçuş sayıları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttı”
Teleferikle Babadağ’a çıkan tatilci ve turist sayısındaki artışın Babadağ’dan yamaç paraşütüyle uçuş rakamlarına da yansıdığını sözlerine ekleyen Başkan Çıralı, “Babadağ’dan yamaç paraşütüyle uçan kişi sayısı, her yıl kendi rekorunu kırarak artış ivmesini sürdürüyor. Geçen Kurban Bayramı yamaç paraşütü uçuşlarında büyük bir yoğunluk yaşanmıştı. Pistlerimiz tamamen dolmuş ve çok verimli bir bayram dönemi geçirmiştik. 2023 yılının başından, bu ziyareti gerçekleştirdiğimiz 19 Temmuz tarihine kadar olan uçuş sayılarını, geçen yılın aynı dönemi ile kıyasladığımızda, yeni bir rekor yılı daha yaşayabileceğimiz görülüyor. 2023 yılında 1 Ocak - 19 Temmuz tarihleri arasında 56 bin 27 tandem, 29 bin 368 single olmak üzere Babadağ’dan 85 bin 405 uçuş gerçekleştirilmiştir. Geçen yılın aynı döneminde bu sayı 41 bin 41’i tandem olmak üzere 68 bin 523 uçuş olarak rakamlara yansımıştı. Bu rakamlar 2023 yılının Temmuz ortasına kadar yüzde 25’lik bir artış olduğunu ortaya koyuyor. Bu sayılar bizi çok mutlu etti. Umarım 2023’ü de rekor yılı olarak tamamlayacağız ve yeni rekorların peşine düşeceğiz.” diye konuştu.   

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN