Fethiye Üretici Pazarı Tezgah Fiyatları Ne Kadar? Ramazan Ayında Zamlı Fiyatlar Tezgahlara Nasıl Yansıdı?

Fethiye'de Cuma günleri kurulan üretici pazarında tezgah fiyatları, Ramazan ayında ne kadar oldu? Fethiye'de üretilen ürünlerin fiyatları vatandaşlar tarafından nasıl karşılandı? Fethiye'de üretilen sebze ve meyve fiyatlarına zam mı geldi? Tüm detaylar haberimizde…

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’de Cuma günleri kurulan ve Fethiyeli üreticilerin vatandaşa sattıkları ürünlere Ramazan ayında ciddi zam yapıldı. Değişen ürün fiyatları vatandaşın mutsuz olmasına neden oldu. 

Fethiyeli vatandaşlar, Fethiye üretilen taze sebze ve meyveye ulaşabilmek için Cuma pazarına akın etti. Ramazan ayıyla birlikte fahiş bir şekilde yükselen fiyatlar vatandaşın mutsuz olmasına neden oldu. 

Cuma pazarında tezgahlara yansıyan ve dikkat çeken fiyatlar ise şu şekilde; Maydanoz, roka, tere, dereotunun demeti 10 liradan satılıyor. 

Fethiye’nin bahçelerinde ve tarlalarında üretilen marul ve kıvırcığın adeti ise 20 liradan alıcı buluyor. 

Ramazan ayında iftar sofrasından sonra çayın yanında tüketilen, Fethiye köylerinin yaylarında sıklıkla üretilen cevizin kilosu ise 120 lira… Ceviz aynı zamanda büyük şehirlere kıyasla Fethiye’de daha pahalıya satılıyor. İstanbul gibi üretimin olmadığı bir şehirde bir kilo işlenmemiş ceviz 90 liradan vatandaşlara sunuluyor. 

Fethiye, Yanıklar Köyü, Kargı Köyü gibi yerlerde oldukça fazla üretilen mandalinanın fiyatı ise geçtiğimiz haftaya kıyasla 2 katı zamlandı. Geçtiğimiz hafta 20 liradan satılan mandalina 15 Mart Cuma günü pazarda 50 liradan satışa sunulmasıyla dikkat çekti. 
Mutfağın temel taşlarından biri olarak gösterilen ve olmazsa olmazı olan patates bu hafta üretici pazarında 20 liradan satışa sunuldu. 

Üreticilerin bahçelerinde her daim ürettikleri ve pazarlarda sattıkları sivri biber fiyatları ise bu hafta adeta çeyrek altına kafa tutarcasına 50 liradan satışa sunuldu.

Sivri biberden ziyade aynı zamanda tatlı sivri biber ve çarliston biber de gelen zamlardan nasibini alarak kilosu 50 liradan satılmaya başlandı. 

Fethiye’nin her yerinde, her serasında tonlarca üretilen domates zam rekoru kırdı. En ucuz domates, 35 liradan satılırken en pahalı domates ise 50 liradan vatandaşa sunuldu. Vatandaşlar, dağı taşı domates olan Fethiye’de pahalı domates yemekten şikayetçi olduklarını dile getirdi. 

Fethiye’de her bahçede, her sokakta ve hatta otobüs duraklarında bile ağacı bulunan limonun kilosu 10 liradan vatandaşa satılıyor. Fethiyeli üreticiler tarlalarında yetiştirdikleri ve her derde deva olan kerevizin kilosunu 35 liradan Fethiyeli vatandaşlara satıyor. Aynı zamanda havuç fiyatları ise kilosu 25 lira olup, zamdan nasibini alan ürünler arasında yer alıyor. 

Fethiye’de üretilen kapya biberlerine de zam geldi. Kapya biber bu hafta Cuma pazarında kilosu 45 liradan alıcı buluyor. 

Fethiye, Esenköy, Gökben gibi köylerde üretilen avokado tanesi 50 liradan tezgahlarda alıcısını bekliyor.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN