Dünya Engelliler Günü Haberleri

Dünya Engelliler Günü Haberleri

Başkan Akdenizli: “Engelli Vatandaşlarımızın Yaşamlarını Kolaylaştırıyoruz”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” çerçevesinde Yayla Ceylan Karabel mevkiindeki ihtiyaç sahibi engelli vatandaşı ziyaret ederek tekerlekli sandalye teslimi yaptı. 

Tuğrul, ‘Yetkililerden yardım istiyoruz’

Fethiye’de yaşayan görme engelli Hüseyin Tuğrul, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle mikrofonlarımıza şikâyetlerini dile getirdi.

Debreli, ‘Biz insan değil miyiz?’

Fethiye’de yaşayan bedensel engelli Rukiye Debreli, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu. Debreli, minibüsçülerin kendilerine karşı kötü ithamlarda bulunduklarını belirtti.

Aday Adayı Kökten Engelliler Günü Mesajı Yayımladı

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla günün anlam ve önemini belirten mesaj yayımladı.

Başkan Akdenizli’den Dünya Engelliler Günü Mesajı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Seydikemer Belediyesi olarak hayattaki birçok engele rağmen yaşama tutunmaya çalışan engelli vatandaşlarımızın daha rahat, daha mutlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Başkan Aras, 'Engelsiz bir yaşam ümit ediyoruz'

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Dünya Engelliler Günü’ne özel mesaj yayımladı

Vali Akbıyık Dünya Engelliler Günü'nü Kutladı

Muğla Valisi İdris Akbıyık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

SEYDİKEMER’DE 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Seydikemer’de de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlamak için ‘Empati Parkuru’ kuruldu.

3 ARALIK İÇİN ÖZEL STANT

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde el emeği ürünlerin bulunduğu stat açıldı.

FARKINDALIK SEMİNERİ YAPILDI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, dünya genelinde engelli haklarına ve sorunlarına dikkat çekilmek için ilan edildi. Bu özel gün de Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde farkındalık semineri yapılarak skeç gösterisi sergilendi.

BAŞKAN DEMİR'DEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNDE ÇELENK SUNMA TÖRENİ YAPILDI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

ÇOCUK VE ORTOPEDİ PANELİ YAPILDI

Fethiye Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması münasebetiyle ‘Çocuk ve Ortopedi’ paneli yapıldı.

BAŞKAN OTGÖZ’DEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

“HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ…”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

KARACA, “ENGELSİZ BİR ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması dolayısıyla Fethiye Belediyesi’nde çalışan özel gereksinimli personeller için Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Down Kafede kahvaltı düzenledi.

FARKINDALIK YARATMAK ADINA BASKETBOL OYNADILAR

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında farkındalık yaratmak adına Fethiye Kapalı Spor Salonu’nda öğrenciler ve öğretmenler basketbol maçı oynadılar.

Başkan Otgöz’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü bir kutlama günü değil; bir farkındalık günüdür” dedi.

Seydikemer Belediyesi Özel Öğrencileri Unutmadı!

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkan Vekili Zeynep Yalçınsoy ve Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Şehit Gürcan Akan İlkokulu’nda özel eğitim alan öğrencileri unutmadı. Öğrencilere hediyeler veren Büyüker, Yalçınsoy ve Karakuş, özel çocuklarla yakından ilgilenip sohbet etti.

Engelli Çocukları Sevindirdiler

BY Çınar A.Ş sahibi Meryem ve Hasan Çiçek çifti ve Murat Öner engelliler için sandalye bağışında bulundu. Hayırseverler tarafından bağışlanan sandalyeler Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği’nde düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Kulaç; “Her Birey Engelli Adayıdır’’

Deva Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Kulaç 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı. Kulaç mesajında “Her birey engelli adayıdır” dedi.

Başkan Gümüş; “Sevgiyi Paylaşmak İçin Hiç Bir Engel Yoktur”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Gümüş mesajında, “Engelli bireylerimizin Menteşe’de hiçbir engelle karşılaşmamaları için çalışıyoruz.” dedi.

Gelecek Partisi’nden Engelliler Günü Mesajı

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile bir açıklama yaptı. Kansız yaptığı açıklamada “Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atmak ve onlara engelsiz bir dünya yaratmanın herkesin görevi ve sorumluluğundadır” ifadeleri yer aldı.

Gökcan’dan Dünya Engelliler Günü Mesajı…

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Aras: "Bodrum'un Her Alanını 'Erişilebilir' Kılmak İçin Çalışmalıyız"

Bodrum Belediyesi’nin pandemi döneminde başlattığı Hayat Sohbetleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde çok özel konukların katılımıyla gerçekleşti. Programa katılan Belediye Başkanı Ahmet Aras, yaklaşık 6 bin özel gereksinimli vatandaşın yaşadığı Bodrum’da, hayatın her alanını engelliler için erişilebilir kılacaklarını söyledi. 

"Engelli bireylere saygı tüm insanlığa gösterilmiş bir saygıdır"

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, engelin asıl zihinlerde olduğunu, engelli insanlara saygının tüm insanlığa gösterilmiş bir saygı olduğunu ifade etti.

Yeni Bir Gün’ün canlı yayın konuğu Nursel Özdemir Kurumları’ydı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla FRT TV’de canlı yayın konuğu olarak Nursel Özdemir Kurumları Kurucusu Salih Dündar, Ergoterapist ve Duyu Bütünleme Uzmanı Büşra Ece ile Dil Konuşma Terapisti Eylem Berfin İnan katıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde anlamlı video

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile Muğla Valiliği, Abide Hasan Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nde hazırlanan video, ilgi ile izleniyor.

Belediye engelliler gününde engelleri kaldırdı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması nedeniyle, Fethiye Belediyesi Başkan Vekili Melek Gözde Gürsoy Hoşafcı, beraberinde Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli, Belediye Meclisi Engelli Komisyonu Başkanı Ayşe Devrim Öztürk ve Engelli Komisyon Üyesi Taner Boz ile birlikte basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasının ardından Fethiye Belediyesi’ne başvuru yapan 8 engelli vatandaşın evlerine gidilerek akülü sandalye hediye edildi.

Demir, “Her zaman engellilerin yanındayız”

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla; Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği ve Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Her zaman engellilerin yanında olduklarını söyleyen İlçe Başkanı Demir, engellilere destek olmaya devam edeceklerini belirtti.