Eğitmen Haberleri

Eğitmen Haberleri

FTSO Akademi’nin ‘Depo Ve Stok Yönetimi Eğitimi’ne 31 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Akademi tarafından düzenlenen ‘Depo ve Stok Yönetimi Eğitimi’nde işletmelerin yoğun rekabet koşulları içerisinde, depo ve stok faaliyetlerini yönetebilmesi için yapması gerekenler anlatıldı.

Tıp Öğrencilerine Tiyatro Dersi

Menteşe Belediyesi, Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin Tiyatro ve İyi Hekimlik Uygulamaları dersi projesine tiyatro eğitmeni ve danışmanlık desteği sağlayacak.

Başkan Akdenizli’den Hizmet Atağı

Seydikemer Belediyesi, mahallelerdeki yolların konforunu artırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Gerişburnu Mahallesi’nde sürücü adayları ve eğitmenlerinin kullandığı stabilize yolda asfalt çalışmaları başladı. 

Öğretimsel Uyarlamalar Konulu Seminer Düzenlendi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından 14 Eylül 2023 tarihinde Yükseköğretimde Eğitime Erişim: Öğretimsel Uyarlamalar konulu seminer sunumu düzenlendi.

Yaz Spor Kursları Etkinliklerle Sona Erdi

Menteşe Belediyesi’nin spor branşındaki geleneksel yaz kursları, Ali Fuat Özge Spor Kompleksinde düzenlenen etkinliklerle sona erdi. Etkinliğe aileleriyle katılan ve kursları başarıyla tamamlayan çocukların belgeleri Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve eğitmenleri tarafından verildi.

MUTSO’dan  Üyelerine liderlik eğitimi 

MUTSO Üye Eğitimleri kapsamında, Eğitmen Marziye İlhan tarafından ‘Kişisel Kalite, Profesyonellik ve Liderlik Eğitimi’ verildi.

Minikler Hünerlerini Gösterdi

Menteşe Belediyesi’nin geleneksel Yaz Kursları, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklerle sona erdi. Etkinliğe anne babalarıyla katılan ve kursları başarıyla tamamlayan çocukların belgelerini eğitmenleri tarafından verildi.

DÜNYA YOGA GÜNÜ MENTEŞE’DE KUTLANDI

21 Haziran Dünya Yoga Günü Menteşe’de kutlandı. Yoga eğitmeni Semra Ekşi yoga tutkunları ile birlikte dün akşam saatlerinde gün batımında meditasyon ve yinyoga hareketleri yaptı. Katılımcılar etkinlikte fiziklerini, ruhlarını ve zihinlerini dinlendirdi. Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcısı Leyla Ersöz, yoga öncesi etkinliğe katılarak, katılımcıların Dünya Yoga Günlerini kutladı.

GIDA VE SU SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARINA HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gıda ve su sektörü çalışanlarına yönelik ‘Hijyen Eğitimi’ düzenlendi.

ÜNİVERSİTE HAZIRLIK ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER

Haziran ayının gelmesi ile birlikte üniversite sınavına girecek öğrencilerin heyecanlarını arttı. Fethiye Kaymakamlığı himayesin de Fethiye Belediyesi ve Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle Birey Eğitim Kurumlarının düzenlemiş olduğu Birey-sel üniversite tanıtım günleri düzenledi. 36 üniversitenin katılım sağladığı Birey-sel Üniversite Tanıtım günleri öğrencilerle buluştu.

Uygulamalı afet eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirildi

1-7 Mart Deprem Haftası ve İçişleri Bakanlığı tarafından Afet Tatbikat yılı olması münasebetiyle, Fethiye Belediyesi Afet ve Acil Müdahale Ekiplerine yönelik Muğla AFAD eğitmenleri tarafından uygulamalı eğitim ve tatbikat düzenlendi.

Fethiye Belediyesi bağlama kursu devam ediyor

Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen enstrüman kurslarına 7’den 77’ye her yaş grubundan Fethiyeliler büyük ilgi gösteriyor. Bu kapsamda FBKM’de Sanatçı ve Eğitmen Adem Kazan tarafından devam eden bağlama kursunda eğitimler başladı.

Düzce depreminin yıl dönümünde afet farkındalık eğitimi verildi

Fethiye Belediyesi, Fethiye Kent Konseyi ve Fethiye Mag Amesar (Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi) işbirliği ile AFAD adına ‘’Birey ve Aileler için Afet Farkındalık Eğitimi’’ verildi. Mahalle Afet Gönüllüleri içindeki Afet Farkındalık Eğitmenleri, Ercan Kolcu, Nilüfer Kolcu, Servet Kara, Yıldırım Mutlu ve Fethiye Belediyesi Jeoloji Yüksek Mühendisi M. Serhat Karagöz tarafından Düzce depreminin yıl dönümü ve 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık günü olması münasebetiyle afet farkındalık eğitimi verildi.

Karadaş, “Adrenalin patlaması yaşıyoruz”

Tandem başlayan uçuşta serbest devam eden pilotlar izleyenleri hayran bıraktı. 21’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivaline serbest uçuş gerçekleştiren Türk Hava Kurumu Serbest Paraşüt Eğitmeni Mehmet Karadaş hissettiklerini FRT TV mikrofonlarına anlattı. Korku değil vücuttaki adrenalinin yükseldiğinin altını çizen Türk Hava Kurumu Serbest Paraşüt Eğitmeni Mehmet Karadaş, “Ellerim titriyor. Resmen bir adrenalin patlaması yaşıyoruz. Korku ile alakalı değil vücudunuzdaki adrenalin patlamasından dolayı oluşan bir şey” dedi.

Hokey Antrenörlük kursu başladı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen, Hokey 1. ve 2. Kademe Antrenörlük Kursu, Kredi Yurtlar Kurumu Konferans salonunda Özel Antrenman Bilgisi dersi ile başladı.

Muğla AFAD İl Müdürlüğü eğitmenleri tarafından, Belediye personeline ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ verildi

Muğla AFAD İl Müdürlüğü eğitmenleri tarafından Fethiye Belediyesi personeline ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ verildi.

'Engelsiz İlk Yardım' Projesi başlıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Öğretim Elemanı ve Fikir Atölyesi Derneği Başkanı olan Öğr. Gör. Mahmut Beler’in yürütücüsü olduğu Engelsiz İlk Yardım projesi Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Projeye yönelik bilgi veren proje yürütücü Öğr. Gör. Mahmut Beler, “İlk Yardım eğitmeni olarak gönüllü ve ücretsiz ilk yardım eğitim ve seminerleri vermekteyiz” dedi.

Menteşe’den Dünya’ya zeybek dersi

Menteşe Belediyesi Uluslar Arası Spor ve Kültür Birliği (ISCA) tarafından organize edilen Hareket Haftası Etkinlikleri kapsamında tüm dünyaya zeybek dersi verdi. 38 üye ülkenin katılımı ile düzenlenen ‘Muğla Zeybeği Online Eğitim Çalışması’ Menteşe Belediyesi halk oyunları eğitmenlerince YouTube üzerinden canlı olarak yapıldı.

Mahalle afet gönüllülerine ilk yardım eğitimi verildi

Fethiye’de Mahalle Afet Gönüllülerine İlk Yardım Eğitimi verildi. İlk yardım eğitmeni Fatma Solgun tarafından verilen 2 günlük eğitime katılan gönüllülere Sağlık Bakanlığı onaylı İlk Yardım Sertifikası verileceği öğrenildi.

AKUT eğitimlerini tamamladı 

AKUT Fethiye ekibi olası deprem, doğal afet ve kazalara müdahalede verimliliğini arttırmak için ip teknikleri eğitimlerinin yanı sıra bir eğitimini daha tamamladı. Kurtarma operasyonlarına katılan gönüllülerin olmazsa olmazı ilk yardım eğitimi, ATP İlk Yardım Eğitici Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirildi. Eğitime katılan gönüllülere sertifikaları takdim edildi. 

Menteşe Belediyesi’nden Online Diksiyon Eğitimi

Menteşe Belediye Tiyatrosu eğitmenleri tarafından verilecek Online Diksiyon Eğitimlerinin ikincisi 17 Ağustos 2020 tarihinde başlıyor.

Menteşe Belediyesinden Online Diksiyon Eğitimi

Menteşe Belediye Tiyatrosu eğitmenleri tarafından verilecek olan, Online Diksiyon Eğitimi 14 Haziran’da Başlıyor.