Haziran Haberleri

Haziran Haberleri

“Yılbaşı” Oyunu Yeniden Sahne Alacak

Milas Belediyesi bünyesinde 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı başında başlayan Yaratıcı Drama Atölyesi yetişkin grubu tarafından geçtiğimiz haziran ayında sahnelenen “Yılbaşı” oyunu yoğun istek üzerine tekrar sahne alacak.

K Belgesi İşlemleri FTSO’da Yapılıyor

Yurtiçi eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapan gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan K türü yetki belgesi işlemleri, 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) yapılıyor.

Muğla'nın LGS Şampiyonları Ödüllendirildi

4 Haziran 2023 Pazar günü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavda, tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan ve LGS 2023 Türkiye birincileri arasına girmeyi başaran Muğla'nın gururu öğrenciler, Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından ödüllendirildi. 

Üniversite Tercih Dönemi Yarın Sona Eriyor

17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşen TYT, AYT, YDT oturumlarından oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 20 Temmuz tarihinde açıklanmıştı. Tercihler için listeler 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında alınıyor.

Muğla’dan 2023’ün ilk yarısında 328 milyon dolar ihracat

Türkiye’de 2000 sonrasında ihracatın yıldız sektörlerinden birisi olan su ürünlerinin ihracatta 2023 yılı ilk yarı karnesi belli oldu. 2022 yılının Ocak-Haziran döneminde 760 milyon dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandıran su ürünleri sektörü, 2023 yılının ilk yarısında ihracatını yüzde 9’luk artışla 829 milyon dolara taşıdı.

Fethiye’de tüp fiyatlarına zam geldi

30 Haziran'da gelen zammın ardından tüp fiyatlarına bir zam daha geldi.

Üniversite Tercih Dönemi Başladı

17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşen TYT, AYT, YDT oturumlarından oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 20 Temmuz tarihinde açıklanmıştı. ÖSYM takvimine göre üniversite tercihleri bugün başladı. Tercihler için listeler 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

81 il başkanından Akşener'e destek

İYİ Parti, 4 Haziran'da 3. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirecek. Genel Başkanlık seçiminin de yapılacağı kongre öncesi 81 il başkanından Genel Başkan Meral Akşener'e destek açıklaması geldi.

Zirvespordan Bir Sezonda Sekiz Kupa

Haziran ayında sona eren 2022-2023 voleybol sezonunda farklı kategorilerde yarışan Eczacıbaşı Zirvespor Klübü sporcuları üstün başarı elde etti. Voleybol branşında başarılarıyla adından söz ettiren Eczacıbaşı Zirvespor Kulübü 2022-2023 sezonunda toplamda sekiz farklı kategoride kupa kaldırarak bir rekora imza attı.

Labranda su fiyatlarına 1 ayda 2. zam!

Milas Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Labranda damacana ve pet su fiyatları için zam kararı alınmıştı. 7 Temmuzda (bugün) gerçekleştirilen meclis toplantısında Labranda su fiyatları aradan geçen 1 aylık sürenin ardından bir kere daha zamlandı.

CHP’li Demir, "liyakat Gelmeden Enflasyon Düşmez!"

Cumhuriyet Halk Partili siyasetçi Mehmet Demir, ENAG'ın Haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından değerlendirmede bulundu. CHP'li Demir:" TÜİK her ne kadar görmezden gelse de enflasyon artık gözle görülür seviyelere çoktan ulaştı." dedi.

Orman yangınında vefat eden arkadaşlarını unutmadılar

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler Mahallesi Pamucak mevkiinde 27 Haziran 2021 tarihinde çıkan orman yangınında alevlerin arasında kalarak hayatını kaybeden yangın söndürme ekibinde görevli Görkem Hasdemir için amirleri ve mesai arkadaşları lokma döktürdü. Orman şehidinin babası ve babaannesi de lokma hayrına gelip oğulları için dua etti.

Cem Belevi, Gia The Karacabey'de sevenleriyle buluştu

Sevilen sanatçı Cem Belevi, 24 Haziran Cumartesi günü Fethiye'nin gözde mekânlarından biri olan Gia The Karacabey'de sevenleriyle buluştu.

“Esat Başkan Fethiyespor’u Birçok Kez İpten Aldı”

24 Haziran’da gerçekleştirilen Fethiyespor Olağanüstü Genel Kurul Kongresi’nde Esat Bakırcı, güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi. Denetleme Kurulu Asil Üyesi olan Ali Ulvi Tuncel, kongre ile ilgili düşüncelerini FRTTV mikrofonlarına anlattı.

Birincilerin Tercihi Fethiye Oldu

Türkiye'nin dört bir yanında 4 Haziran tarihinden düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları, 20 Haziran’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesinde açıklandı. Sınavda tüm soruları doğru işaretleyerek tam puan alan Demir Can Gürsoy, FRTTV mikrofonları aracılığıyla duygu ve düşüncelerini paylaştı. 

Karaca, "İklim İçin Harekete Geçin"

Sürdürülebilir çevre ve iklim dostu bir kent için çalışmalarını sürdüren Fethiye Belediye Başkanlığı, Kurumsal Sera Gazı Envanterinin (SGE) oluşturulması, Fethiye İlçe ölçeğinde SGE oluşturulması, Karbon Ayak İzinin hesaplanması ve İklim Değişikliği Eylem Planı (İDEP) kapsamında çalışmalara katkı sunması amacıyla 23 Haziran 2023 tarihinde “İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı” bir çok sektör ve kurum temsilcisinin geniş katılımı ile düzenledi.

LGS Sonuçları Açıklandı

Türkiye'nin dört bir yanında 4 Haziran tarihinden düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili resmi açıklama geldi ve sonuçların açıklandığı duyuruldu.

Aysun Karasaçlı Sahne Aldı

Fethiye Belediyesi tarafından, 19 Haziran – 31 Temmuz tarihleri arasında sürecek 'Müzikli Fethiye Akşamları' açık hava konserleri dün akşam sanatçı Aysun Karasaçlı’nın 3.Etap Sahil Bandı’ndaki sahnesiyle devam etti.

Müzikli Fethiye Akşamları Başladı

Fethiye Belediyesi tarafından, 19 Haziran – 31 Temmuz tarihleri arasında sürecek 'Müzikli Fethiye Akşamları' açık hava konserleri sanatçı Adem Kazan sahnesiyle başladı.

Başkan Oktay'dan Babalar Günü mesajı

18 Haziran Babalar Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, tüm babaların ve baba adaylarının gününü kutladı.

FTSO Meclisi Haziran Ayı Toplantısı Yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı, yoğun katılımla yapıldı. 

Turhan Kovancı’dan Öğrencilere Başarı Dilekleri

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turhan Kovancı 17-18 Haziranda yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na  (2023-YKS) girecek olan öğrencilere iyi dilek ve temennilerde bulundu.

İlkokul Öğrencilerine El Hijyeni Eğitimi Verildi

Bodrum Amerikan Hastanesi, ilkokul öğrencileri için düzenlediği el hijyeni konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 6 Haziran Salı günü düzenlenen etkinliğe katılan Şehit Serkan Göker İlkokulu öğrencileri ve 15 Haziran Perşembe günü düzenlenen etkinliğe katılan Hüseyin Boyacı İlkokulu öğrencileri, Türkiye’nin ilk “Müze Hastane”si olan Bodrum Amerikan Hastanesi’nde müze alanını gezip mozaikler hakkında bilgi edindi. Öğrencilere enfeksiyon hemşiresi tarafından ellerini nasıl yıkamaları gerektiği anlatıldı.

FTSO Meclisi toplandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı, 15 Haziran Perşembe günü Meclis Başkanı Kemal Hıra başkanlığında toplandı.

Büyük İşçi Direnişi 53. yılında

Türkiye işçi sınıfı tarihinin en büyük işçi direnişi olan 15-16 Haziran direnişinin 53. Yılında açıklama yapan,  DİSK Genel iş Muğla 2 Nolu Şube Başkanı Yücel Avcı “15-16 Haziran 1970’de büyük bir direnişle haklarına, geleceklerine ve demokratik talep ve tercihlerine ipotek konmak istenen işçilerin mücadelesi, o onurlu geçmişle bugün de sürüyor, bundan sonra da sürecektir” dedi

DJ Mahmut Orhan, Fethiye’ye Geliyor

Dünyaca ünlü DJ Mahmut Orhan, 18 Haziran Pazar günü Leb-i Derya Aksazlar Plajı’nda sevenleri ile buluşacak.

Kano Sporcularından Madalya

6-8 Haziran 2023 tarihlerinde Eskişehir'de yapılan Durgunsu Kano Türkiye Kupası Yarışlarına Köyceğiz Su Sporları Kamp Eğitim Merkezinden 15 sporcu katılım sağladı.

Örnek Okul Müdürü Hacer Çetin’den Çevre Haftasında Anlamlı Etkinlik

Karaköy Ortaokulu öğrencileri 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolasıyla Karadere Plajında çevre temizliği yaptı. Karaköy Ortaokulu Müdürü Hacer Çetin ve öğretmenler öncülüğünde yapılan plaj temizliğinde öğrencilere çevre temizliği bilinci aşılandı.

 İlk Buğday Hasadına Başlandı

Fethiye ilçesinde yağışlı havalar sonrasında buğday hasadı gecikmeli olsa da başladı. Mayıs ayı genel olarak yağışlı geçince buğday üreticisi Haziran ayını beklemek zorunda kalırken, üretici gözünü ve kulağını açıklanacak olan fiyata çevirdi.

Seydikemer Belediyesinde Kararlar Oy Birliği ile Alındı

Seydikemer Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli Başkanlığında gerçekleşti.