Labranda su fiyatlarına 1 ayda 2. zam!

Milas Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Labranda damacana ve pet su fiyatları için zam kararı alınmıştı. 7 Temmuzda (bugün) gerçekleştirilen meclis toplantısında Labranda su fiyatları aradan geçen 1 aylık sürenin ardından bir kere daha zamlandı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Milas Belediye Meclisi 2023 yılı temmuz ayı olağan meclis toplantısı, 7 Temmuz Cuma günü saat 14.30’da Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda 8 ana, 8 ek gündem maddesi ile 5 imar komisyon raporu görüşülerek karara bağlandı.

“Çalışmalar yoğun olarak devam ediyor”

İlçe genelinde yürütülen çalışmaların yoğun olarak devam ettiğini belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, doğalgaz çalışmaları nedeniyle oluşan üst yapıdaki hasarın onarımı için Milas Belediyesi ekiplerinin yoğun çaba gösterdiğini söyledi. Doğalgaz istasyon binasının tamamlandığını dile getiren Başkan Tokat, aksilik olmadığı takdirde BOTAŞ’ın Yatağan-Milas bağlantısını yakın bir zamanda gerçekleştireceğini, Milas’ın bu kış doğalgaza kavuşabileceğini ifade etti.

‘Asfalt Sathi Kaplama Yapım İşi’, ‘Kırma Taş Filler Malzeme İşi’, ‘Çöp Bidonu, Metal Saç, Varil Alımı’ ihalelerinin ve sözleşmelerinin imzalandığını belirten Başkan Tokat, “Çeşitli mahallelerde toplam 300 bin metrekarelik 1. Kat Sathi Asfalt Kaplama işi başlamış durumda. Yine çeşitli mahallelerde 50 bin metrekare 2. kat asfalt programımız da başladı. Parke programı kapsamında gelen talepler doğrultusunda 140 bin metrekarelik parke programı sözleşmesi yapıldı. Çeşitli mahallelerde taş duvar ihalesi tamamlandı. Beton kaplama olarak da 20 bin metrekare üretim yapacağız.” dedi.
Hacıilyas Mahallesi’ndeki Sağlık Evi’nin tamamlandığını ifade eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Şehit Polis Memuru Mehmet İşler’in anısına yapılan Sağlık Evimizde 1. ve 2. katlarda aile hekimlerimiz sağlık hizmeti verecek. 3. katı belediyemizin sağlık birimi olacak. 4. katı ise toplantı ve diğer amaçlar için kullanılacak.” diye konuştu.

Başkan Tokat, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Güllük sahil yolu projemiz tamamlandı. ADM’den kaynaklı elektrik sistemiyle ilgili ufak tefek arızalar devam ediyor. Gerekli yerlere bildirdik. Esentepe Parkımız açıldı. Halkımız oraya yoğun şekilde ilgi gösteriyor. Umuyorum ki, etrafındaki bölgelerde gerekli tahsis ve restorasyon girişimleri yürütülür. Cemevi inşaatımızın kabası bitti. Dekorasyon işleri devam ediyor. Tamamlandığında açılışını yapacağız. Kırsal mahallelerimize çok amaçlı salon yapımımız da devam ediyor.”

Ata Ağaçların Avrupa Kültür Haritası’na işlenmesi ve ziyaret programlarına eklenmesi amacıyla Avrupa Konseyi’ne başvuru yapılabilmesi için Ulu Zeytin Ağaçları Derneği ile Milas Belediyesi arasında işbirliği yapılacak.
Ulu Zeytin Ağaçları Derneği tarafından Avrupa Konseyi Kültür Rotaları Zeytin Ağacı Kültür Rotası’na başvuru yapılmış ve değerlendirme sonucu Kazıklı Mahallesi’ndeki 3 bin 200 yıllık zeytin ağacı, rotanın ilgi noktası olarak kültür rotasına dâhil edilmişti. Milas Belediyesi ve Dernek tarafından yürütülecek proje kapsamında ilçemizde bulunan anıtsal nitelikteki zeytin ağaçlarının kültür ve sanat yoluyla dünyaya tanıtılması planlanıyor.  Milas Belediye Meclisi’nde; önümüzdeki dönemde yapılacak etkinlik ve çalışmalar için AB tarafından kurulan Kültür Sanat Vakfı tarafından yönetilen Ortaklaşa Hibe programına başvuru yapılması için Milas Belediye Başkanlığına yetki verildi.

LABRANDA FİYATLARINA GÜNCELLEME…

Son dönemde artan giderler ve dövizdeki artış nedeniyle Milas Belediye Meclisi’nce Labranda Su fiyatlarına da güncelleme yapıldı. Buna göre; fabrika çıkış fiyatı olarak;

130 ml bardak su(120’Li)  48 TL+KDV

200 ml bardak su (72’li) 39 TL+KDV 

250 ml bardak su (72’li)  40 TL+KDV

0,33 litre pet su 25 TL+KDV

0,50 litre pet su 15 TL+KDV

1 litre pet su 15,50 TL+KDV

1,50 litre pet su 15,50 TL+KDV

5 litre pet su 26 TL+KDV

19 litre damacana 11,00 TL+KDV olarak belirlendi.

Fiyat tarifesini komisyon ve belediye meclisi oy birliğiyle kabul etti. Ağustos ayı olağan meclis toplantısı 7 Ağustos Pazartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

EN SON 5 HAZİRANDA ZAMLANMIŞTI

5 Hazirandaki meclis toplantısında yapılan zamla Labranda su fiyatları şu şekilde belirlenmişti:

 130 ml bardak su(120’Li)  40,50 TL+KDV

200 ml bardak su (72’li) 30,75 TL+KDV

250 ml bardak su (72’li)  33.00 TL+KDV

0,33 litre pet su  21,00 TL+KDV

0,50 litre pet su  12,25 TL+KDV

1 litre pet su 12,25 TL+KDV

1,50 litre pet su 12,50 TL+KDV

5 litre pet su 22,50 TL+KDV

19 litre damacana 9,00 TL+KDV
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN