Hediyelik Haberleri

Hediyelik Haberleri

Öğrencilerinden Sergi Etkinliği

Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu 4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan resimler ve hediyelik eşyalar, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde sergilendi.

YÖRESEL LEZZETLERİN BİRİ GİDİYOR, BİRİ GELİYOR

Türkiye'nin dört bir yanındaki lezzetler, Anadolu Yöresel ürünler etkinliğinde buluştu. Anadolu Yöresel ürünler etkinliği kapılarını 30 Aralık’ta kapatıyor. Biten Anadolu Yöresel ürünler etkinliğinin hemen ardından Karaçulhaspor kulübüne destekte sağlayacak olan Anadolu Yemek Şenliği Yöresel Ürünler Hediyelik eşya fuarı kapılarını Fethiye halkına açacak. 

SERAMİK ATÖLYESİNİ FETHİYE’YE KAZANDIRDI

Seramik sanatçısı Dilek Konakoğlu 35 yıllık hayali olan seramik atölyesini Fethiye’ye kazandırdı. Birbirinden güzel el işçiliği seramik modellerinin sergilendiği atölyede hediyelik olarak satıldığı da bildirildi. 

YENİ YIL PAZARI KURULDU

Fethiye Belediyesi, FETAV VE El Emeği Göz Nuru’nun işbirliğiyle gerçekleştirilen “Yeni Yıl Pazarı” Beşkaza Meydanı’nda açıldı. Hediyelik eşyadan yöresel lezzetlere kadar birçok şeyi bünyesinde barındıran stantlar, pazar akşam 18.00’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

EL EMEKLERİNİ SATIYORLAR

Ahşaptan takıya birçok el işi ürünün bulunduğu El Emeği Göz Nuru stantları Beşkaza Meydanı’nda el yapımı ürün severleri bekliyor. Kurban Bayramı tatilinde de özellikle akşamları tatilcilerin tercih ettiği yerlerden biri olan stantlarda birbirinden güzel ürünler satılıyor.

2. Craft İstanbul El Sanatları Fuarı'na Üzümlü Dastarı defilesi damga vurdu

Dünya ülkelerinin geleneksel ve çağdaş el sanatları tanıtımının yapıldığı, üreticilere yeni pazar kanalları kazandıran tüketicilere ise doğru ve kaliteli hediyelik eşya sunmayı amaçlayan Uluslararası Craftİstanbul 2. El Sanatları Fuarı İstanbul Yeni Kapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde kapılarını açtı. Fethiye Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Likya Kadın Kooperatifi işbirliğinde fuarda yerini aldı.

Seydiler Kilimi’ne mağazalar ve vatandaşlardan talep arttı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Türk Marka ve Patent Kurumu’ndan coğrafi işaret tescil belgesi alınan Seydiler Kilimi’ne talep arttı. Yok olma noktasına gelinmişken halı mağazalarından ve hediyelik eşya talebiyle vatandaşlardan çok sayıda sipariş aldıklarını belirten Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, kilim dokumayı bırakan kadınların yeniden tezgahlarının başına geçtiğini belirterek FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’ya teşekkür etti.

Hediyelik Çanta İçinde Uyuşturucu Kaçakçılığı

Muğla’nın Menteşe, Marmaris ve Milas ilçelerinde üç araç ve hediyelik çanta satan iş yerinde yapılan aramada kadın çantası içinde uyuşturucu madde ele geçirildi

Özel güne özel ellerden çıkan hediyeler

14 Şubat Sevgililer Günü özel hediyelik eşyaların satışa sunulduğu, Bodrum Belediyesi ve Yakaköy Sevgi Sanat Atölyesi stantlarının yer aldığı kermes açıldı.