Işlemler Haberleri

Işlemler Haberleri

Seydikemer Belediyesi Antalya'da Sel Felaketine Yardım Etti

Antalya'da yaşanan sel afetinin ardından Seydikemer Belediyesi, belediye ekiplerini göndererek bölgedeki çalışmalara katıldı. Seydikemer Belediyesi ekipleri su tahliye işlemlerine yardımcı oldu.

Muğladent Ağız Ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde İndirim uygulanacak

MUTSO ile Muğladent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği  arasında imzalanan indirim protokolü kapsamında, Oda üyelerine yapılan işlemlerde yüzde 20 indirim uygulanacak.

Tamamlanan Kanalizasyon Hatları Hizmete Açılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Bodrum’da başlattığı dev altyapı yatırımları hizmete giriyor. Bu kapsamda Gümüşlük, Koyunbaba ve Geriş Mahallerinde tamamlanan kanalizasyon hatları için bağlantı işlemleri 1 Aralık itibariyle başlıyor.

YKS Ek Tercihlerinde Bugün Son Gün

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, bugün 23.59’a kadar ÖSYM tarafından yapılacak.

K Belgesi İşlemleri FTSO’da Yapılıyor

Yurtiçi eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapan gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan K türü yetki belgesi işlemleri, 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) yapılıyor.

Üniversite kayıt süreci başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bugün başladı.

Ticari Taksiler Sivil ve Resmi Polisler Tarafından Denetlendi

Fethiye ilçesinde vatandaşlar tarafından yapılan yoğun şikayetler sonucunda harekete geçen Fethiye Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri oluşturduğu sivil ve resmi ekipler tarafından Ticari taksileri denetledi. Müşteri olarak ticari taksilere binen polis ekipleri taksimetre çalıştırmayan ticari taksi şoförlerine cezai işlemleri uyguladı şehrin değişik bölgelerinde sivil ve resmi trafik ekipleri Fethiye ilçesinde faaliyet gösteren ticari taksileri ve şoförlerini denetledi.

Menteşe’de İlk 7 Ayda 407 Nikâh Kıyıldı

Menteşe Belediyesi Evlendirme Memurluğu tarafından bu yılın ilk 7 ayında 407 nikâh işlemi gerçekleştirildi. Nikâh işlemlerinin 29’u yabancı uyruklu evliliği olarak kayıtlara geçti.

Ticaret Sicili Müdürlüğü Ortaca’da Hizmet Veriyor

MUTSO Yönetimi ve Meclis Üyeleri, Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz’de faaliyet gösteren Oda üyeleri ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda hem üyelerin talepleri değerlendirildi hem de Ortaca’da verilmeye başlanan Ticaret Sicili Müdürlüğü işlemleri hakkında bilgi verildi. 

YKS Tercih İşlemleri Yarın Başlıyor

Adaylar, ÖSYM tarafından hesaplanan sınav puanlarına göre YKS tercihlerini 27 Temmuz ile 8 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek.

Nüfus Müdürlüğü’nde Hafta Sonu Mesaisi 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimler çerçevesinde kimlik kartı talepleri için nüfus müdürlüklerinin 27-28 Mayıs'ta açık bulundurulacağını ve işlemlerin randevusuz gerçekleştirileceğini duyurdu.

FETHİYE’DE 2022 YILINDA “1602” NİKAH İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye Belediyesi Nikâh Memurluğu tarafından 2021 yılında toplam 1311 nikah işlemi gerçekleştiği öğrenilirken bu sayı 2022 yılında 1602 kişiye yükseldiği bildirildi. Mutlu bir yuva kurmak ve hayatlarını birleştirmek için Fethiye Belediyesi Nikâh Memurluğu'na müracaat eden 1602 çift, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi nikâh salonu başta olmak üzere ilçe genelindeki çeşitli salon ve mekânlarda gerçekleştirilen nikâh işlemleri ile mutluluğa evet dediler.

FTSO’DAN, VİZE OFİSİ MÜJDESİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) vize işlemleri, Mart ayından itibaren yeniden başlayacak. FTSO tarafından 2019 yılında verilen vize hizmetine pandemi nedeniyle zorunlu olarak sona erdiğini hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Israrlı girişimlerimiz vize hizmetimizi bir adım daha ileriye götürüyoruz. Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza ile Kosmos Vize Hizmetleri şirketinin destekleri sonucu Odamızda vize ofisi açıyoruz. 2023 Mart ayından itibaren üyelerimizin ve bölge sakinlerinin vize işlemleri için kilometrelerce mesafe kat etmesine gerek kalmadan vize işlemlerini Odamızda kolaylıkla gerçekleştirilecek.” dedi. Başkan Çıralı, desteklerinden dolayı Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza’ya da teşekkür etti.

ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER SEMPOZYUMU’NDA BÖLGEMİZİN ÜRÜNLERİ ANLATILDI

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen ‘Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumu’na Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Dış Ticaret ve Sanayi İşlemleri Sorumlusu, aynı zamanda FTSO Coğrafi İşaretler yetkilisi Özge Ertürk Hakanoğlu konuşmacı olarak katıldı. FTSO tarafından coğrafi işaret tescili gerçekleştirilen Seydiler Kilimi, Fethiye Kaya İnciri ve Fethiye Tahini’nin üretiminin arttırılmasına ilişkin hedefleri katılımcılarla paylaşan Hakanoğlu, ürünlerin ekonomik yönden üreticilere, firmalara ve bölgeye katkıları hakkında sunum yaptı.

BAŞKAN KANSIZ,” HUKUKİ İŞLEMLERİ PAZARTESİ BAŞLATACAĞIZ”

Gelecek Partisi İlçe Başkanı Sadet Kansız tarafından basın açıklaması yapıldı.

KOM’DAN YILBAŞI ÖNCESİ DENETİM 

2023 yılının yaklaşmasıyla birlikte Emniyette denetimler arttı. Vatandaşın huzuru ve güvenliği için yapılan çalışmalar sonucunda sahte alkol ele geçirilmiş olup V. C. G. İsimli şahıs hakkında da adli işlemlerin başlatıldığı öğrenildi. 

OTELİ YAKAN ŞAHIS TUTUKLANDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde önceki gece işyeri sahibine ve ortağına kızıp işlettiği barı yakmak isterken 5 katlı ve 30 odalı otelin yanmasına sebep olan M.O. gözaltı işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ARAÇTAN PARA ÇALAN ŞAHIŞ SERBEST BIRAKILDI

Babataşı Mahallesi’nde kapıları ve camları açık vaziyette park halinde bulunan 26 AAT 148 plakalı araçtan 10.000 lira para çalındı. Parayı çalan şahısın yakalanmasının ardından yapılan işlemler sonrasında adli makamlarca serbest bırakıldı.

SAYISAL TAKOGRAF VE DİJİTAL EHLİYET İŞLEMLERİ ARTIK FTSO’DAN YAPILIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin ticari hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Karayolu taşıma araçlarının sürücüleri, sayısal takograf işlemlerini artık Muğla’ya gitmeden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasından yaptırabilecek. Böylece FTSO, sayısal takograf işlemlerinin yapılabilmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yetkilendirdiği 159 “Yetkilendirilmiş Kayıt Merkezi”nden biri oldu.

İŞYERİNE SİLAHLA GİRİP TEHDİT ETTİLER

Fethiye’de bir işyerine silahla girip tehdit eden 7 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

GİRGİN: OLDU BİTTİYE GETİRİLEN YATAĞAN YOLU İÇİN MAHKEMEDEN İPTAL KARARI ÇIKTI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla 3. İdare Mahkemesi’nin, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı davada, 2022/329 sayılı kararı ile “Yatağan Geçiş Yolu” olarak adlandırılan yol için dava konusu işlemlerin iptali kararı verdiğini belirttikten sonra, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrıda bulunarak vatandaşları mağdur eden yol için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Atığını ayır faturan düşsün

Bilindiği üzere büyükşehir belediyeleri tarafından tahsil edilen su faturaları ile beraber ilçe belediyeleri adına katı atık toplama ücretleri tahsilatı da yapılıyor. Evler ve işyerleri için belediye meclisleri tarafından belirlenen katı atık arıtma ücretlerinin daha düşük olması için evlerde ve işyerlerinde atıkların ayırma işlemlerinin daha titizlikle yapılmasının önemli olduğu ifade edildi.

Emniyet suçlulara göz açtırmıyor 

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliğince yapılan çalışmalarda; S.T. , H.K. , Y.G., R.B. ve H.M.Y isimli şahıslar yakalandı. Yakalanan şahıslar emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. 

Önemli yatırım ve projeler destekleniyor

Bakanlıklar ve diğer merkezi idare kuruluşlarının aktardığı kaynaklarla illerde yapılacak her türlü yatırım, yapım, bakım, onarım ve yardım işlerini ve bunların gerektirdiği tüm iş ve işlemleri yürütmek ve izlemek amacıyla kurulan Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın 2021 yılında gerçekleştirmiş olduğu kamu yatırımları değerlendirildi.

Datça’da kaçak içki üretimi yapan 2 kişi yakalandı

Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından Datça’da kaçak içki üretimi yapan 2 kişi yakalanarak, adili işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Dalaman Belediyesi Yol Düzenleme İşlemlerine Devam Ediyor

Dalaman Beledisi Fen işleri Müdürlüğü ekipleri Elcik Mahallesi’nde yol düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Menteşe’de 2021 Yılında 695 Çiftin Nikahı Kıyıldı

Menteşe Belediyesi Nikâh Memurluğu tarafından 2021 yılında 695 çiftin nikâh işlemi gerçekleştirildi. Mutlu bir yuva kurmak ve hayatlarını birleştirmek için Menteşe Belediyesi Nikâh Memurluğu’na müracaat eden 695 çift, Konakaltı Kültür Merkezi nikâh salonu başta olmak üzere ilçe genelindeki çeşitli salon ve mekânlarda gerçekleştirilen nikâh işlemleri ile mutluluğa evet dediler.

İcra yoluyla çocuk teslimi devri sona erdi

30.11.2021 günü Resmi Gazete'de yayınlanan 7343 sayılı Kanun'un 32. maddesi ile 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu'nun 25. maddesi yürürlükten kaldırıldı. Artık boşanan çiftlerin çocuk teslimi işlemleri icra daireleri aracılığıyla yapılmayacak. Çocuklar icra memuru, polis, jandarma nezaretinde teslim edilmeyecek. Çocukla görüşme hakkı olan ebeveyn masraf yapmak zorunda kalmayacak.

Marmaris’te fuhuş çetesine ‘Sezon 3’ operasyonu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen fuhuş operasyonunda 9 şahıs gözaltına alındı. 'Sezon 3' adı verilen operasyonda, yurt dışından getirdikleri kadınları çeşitli vaatlerle kandırıp, fuhşa zorladıkları belirlendi. Kadınların çıplak fotoğraflarını çektikleri, ayrılmaları halinde ailelerine göndermekle tehdit ettikleri öğrenilen şüpheliler, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler biri sevk sırasında tanınmamak için yüzünü maskeyle kapatırken bir diğer şüphelinin ise başına poşet geçirmesi dikkat çekti.

Aydem Perakende ve Gediz Perakende’de online abonelik dönemi başladı

Ege Bölgesi görevli elektrik tedarik şirketleri Aydem Perakende ve Gediz Perakende, müşterilerinin hayatlarını kolaylaştıracak dijital çözümler sunmaya devam ediyor. 2021 yılında müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda süreçlerini dijitalleştirmeyi odağına alan şirketlerin hayata geçirdiği online abonelik hizmetiyle; mesken (ev) müşterileri, abonelik işlemlerini Müşteri İlişkileri Merkezi’ne gitmeden Aydem Perakende ve Gediz Perakende web sitelerinden online olarak gerçekleştirebilecek.