Kadın Girişimciler Haberleri

Kadın Girişimciler Haberleri

FTSO, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Etkinliklerle Kutladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. FTSO yönetimi ve kadın girişimciler, işyerlerinde ve hastanede tek tek ziyaret ettiği emekçi kadınlara, Kadınlar Gününün sembol çiçeği karanfil hediye ederek, günlerini kutladı.

‘Fethiye Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı’ gerçekleşti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘Fethiye Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı’nda yürütülecek projeler ile Fethiye ve Seydikemer’de yaşayan ve girişimci olmak isteyen kadınlara destek olunabilecek faaliyetler gündeme geldi.

Yeni Dönem KGK ve GGK Başkanları Seçildi

Geçtiğimiz hafta yapılan seçimle belirlenen TOBB Genç Girişimciler Kurulu (GGK) İl İcra Komitesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İl İcra Komitesi Üyeleri, düzenlenen ilk gündemli toplantı ile bir araya gelerek Başkan ve Başkan Yardımcısı seçimlerini gerçekleştirdi. KGK İcra Komitesi Başkanı olarak Mehtap Şeniz Çahan yeniden seçilirken, GGK İcra Komitesi Başkanlığına Berke Altınsoy seçildi.

Fethiye’yi Muğla’da temsil edecek kadın ve genç girişimciler belli oldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) bünyesinde TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulu ile Muğla Genç Girişimciler Kurulu'nda Fethiye ve Seydikemer'i temsil edecek isimler belli oldu.

Kadın ve genç girişimciler bir araya geldi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) üyesi, kadın girişimciler ve genç girişimciler tanışma toplantısında bir araya gelerek yeni döneme ilişkin değerlendirmede bulundular.

TOBB KGK ÜST KURUL TOPLANTISI DÜZENLENDİ

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, Üst Kurul Toplantısını, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında deprem özel gündemiyle gerçekleştirdi.

KGK 3’ÜNCÜ EGE BÖLGE TOPLANTISI MUĞLA’DA DÜZENLENDİ

TOBB KGK Ege Bölge Toplantısının üçüncüsü MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Muğla, Kütahya, Uşak, Denizli, Manisa ve Aydın Kadın Girişimciler Kurulu başkanları ve üyeleri katıldı. 

MUĞLA’DA BABASININ BAYRAĞINI TAŞIYAN 63 KADININ BAŞARI HİKAYESİ TÖRENLE TANITILDI

Muğla’da işini babasından devralarak sürdüren 63 kadının başarı hikâyesinin kitap, film ve sanal ortamda anlatıldığı ‘Babalar ve Kızları’ projesi görkemli bir törenle tanıtıldı. Muğla Odaları ve Borsası’nının desteğiyle TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 2020 yılında başlatılan projenin tanıtım gecesine Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) ilk kadın başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ onur konuğu olarak katıldı. Törende projede yer alan kadın girişimcilere ve destekçilerine belge ve kitap takdim edildi. Projeye Fethiye ve Seydikemer’den katılan kadın girişimcilere belge ve kitapları, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı tarafından verildi.

MSKÜ ile Muğla KGK arasında öğrenci topluluğu işbirliği

MSKÜ bünyesinde alt kurul olarak hizmet verecek genç ve kadın girişimcilerden oluşan öğrenci topluluğu kurma fikri onaylandı.

KGK Kadın Kooperatifleri İle Bir Araya Geldi

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Muğla İcra Komitesi, Muğla’da faaliyet gösteren kadın kooperatifleri ile bir araya geldi. Toplantıya Ticaret İl Müdürü Gülşah Yalçınkaya da katılım sağladı.

“Kadın Ve Girişimcilik” Üzerine Konuşuldu

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü tarafından düzenlenen “Kadın ve Girişimcilik” konulu söyleşiye konuk oldu.

Muğla Kgk, Ege Bölge Toplantısında İlimizi Temsil Etti

TOBB KGK Ege Bölge Toplantısı Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Muğla’yı temsilen KGK Başkanı Çahan ve kurul üyeleri katılım sağladı.

MİTSO'nun Eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

Milas Ticaret ve Sanayi Odasının eylül ayı meclis toplantısında Kaymakamlık, TOBB'un Kadın Girişimciler Kurulu ve MİTSO işbirliğinde orman yangını geçiren mahallelerde yeni gelir kaynakları oluşturmak için çeşitli beceri ve meslek kursları açılacağı bildirildi.

İşimiz Temiz Projesi başladı

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından MEB ve OPET destekleriyle geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi” düzenlenen protokol imza töreni ile resmi olarak başladı.

TOBB Kadın Girişimciler destek için Milas'ın yanan orman alanlarında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu, Milas'ın orman yangınlarından etkilenerek gelir kaynaklarını kaybeden mahallere yardımcı olmak ve bu mahallelerin kalkındırılması amacıyla proje üretmek için Milas'a geldi. TOBB KGK Başkanı Nurten Öztürk ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle Muğla KGK İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Çahan ve Muğla KGK üyeleri Milas'ta orman yangını geçiren mahalleri ziyaret ettiler. Türkevleri, Çökertme ve Bozalan mahallelerinde yanan alanları gören kadın girişimciler Çökertme mahallesinde mahalle halkıyla görüşerek sorunlarını ve istemlerini not ettiler.

Orman Yangınından Etkilenen Ailelere Nasıl Yardım Edebiliriz?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu'nun Başkanı Nurten Öztürk, orman yangınının etkilerini araştırmak üzere arkadaşlarıyla birlikte geldiği Milas'ta MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'i ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

‘İşimiz Temiz Projesi’ geliştirme çalıştayı gerçekleştirildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET’in desteğiyle Ocak ayında hayata geçirilen “İşimiz Temiz Projesi” içerik geliştirme çalıştayı düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve TOBB Antalya, İzmir ve Muğla Kadın Girişimciler Kurulu yönetici, uzmanları ile pek çok ilgili oda ve birlik temsilcilerinin katıldığı çalıştayda, projenin eğitim programı geliştirme ve uygulamalarına yönelik görüş ve öneriler değerlendirildi. Elde edilen çıktılarla şekillenecek program ile mikro işletme temsilcilerine eğitimler verilmeye başlanacak.

İşimiz Temiz ile Babalar ve Kızları projelerine tam destek

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’ndan, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun “İşimiz Temiz” ve “Babalar ve Kızları” projelerine tam destek. Muğla Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehtap Şeniz Çahan’ın başkanlığında Muğlalı kadın girişimcilerle bir araya gelen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, “İşimiz Temiz” ve “Babalar ve Kızları” projeleri hakkında bilgi aldı. Muğla Kadın Girişimciler Kurulu’nu başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Osman Çıralı, “FTSO olarak kadın girişimcilerimizin her zaman ve her konuda yanınızdayız. “İşimiz Temiz” ve “Babalar ve Kızları” projeleri için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.” dedi. 

KGK Projelerini MİTSO ve BODTO’ya aktardı

TOBB KGK, ‘İşimiz Temiz’ ile ‘Babalar ve Kızları’ Projelerini anlatmak ve işbirliği sağlamak amacıyla MİTSO ve BODTO’yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu başkanları ile görüştü.

İşimiz Temiz Projesi'nde pilot illerden biri Muğla

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET’in desteğiyle geliştirilen ‘İşimiz Temiz Projesi’nde pilot iller Muğla, İzmir ve Antalya oldu.

FTSO kadın girişimlere özel olan ‘Shopstarwomen” için tanıtım toplantısı düzenledi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, iş kadını Demet Sabancı Çetindoğan’ın kurucusu olduğu, kadın girişimcilerin ve kadın üreticilerin ürünlerini dijital platformda tüketicilerle buluşturan e-ticaret sitesi, “Shopstarwomen” için tanıtım toplantısı düzenledi. Videokonferans yöntemiyle gerçekleştirilen lansmanda Demet Sabancı Çetindoğan dijital platform hakkında katılımcılara bilgi verdi ve Fethiyeli girişimci ve üretici kadınları “Shopstarwomen”a davet etti.

Kadın Girişimciler Ege Bölge Toplantısında Buluştu

TOBB KGK Ege Bölge Toplantısı yapıldı. Kadın girişimciliğini arttırmayı teşvik edici yapılabilecek çalışmalar paylaşıldı.