Kaldırım Haberleri

Kaldırım Haberleri

Menteşe Otogar Kavşağında Yol Çalışmaları Hızla İlerliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe yeni otogar yolunda başlatılan dört şeritli yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi projesi devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 17 bin 500 m3 kazı, bin 300m3 asfalt sökümü, 15 bin 400m3 taş dolgu ve 12 bin m3 dolgu yapıldı.

32 Bin Metre Kare Kaldırım Kaplaması Yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum ilçesinde Akyarlar, Gümüşlük, Geriş, Turgutreis Mahalleri’nde başlattığı 18 bin metre sıcak asfalt çalışmalarını tamamlarken, Gündoğan Mahallesinde 7 bin metrelik çalışma başlattı.

Sabahın İlk Işıklarıyla Sokaklar Temizlendi

Fethiye'de dün akşam saatlerinde başlayan yağış nedeniyle Ali Gaffar Okan ve Cahit Gündüz Caddesi ile kentin farklı noktalarında yollar göle döndü. Esnaflar yol kenarındaki iş yerine akan suyun girmemesi için büyük mücadele verdi. Kaldırımları aşan su nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. 

Büyükşehir Parke Kaplama Çalışmalarına Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde bulunan kırsal mahallelerde parke kaplama çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler bu güne kadar il genelinde 71 bin m2 parke çalışması yaptı.

Mustafa Kemal Bulvarı adına yakışır hale geliyor

Fethiye Belediyesi, Yunus Nadi Caddesi ile Barış Manço Bulvarı arasında yer alan 2 kilometre alandaki Mustafa Kemal Bulvarı’nda BSK Sıcak Asfalt, kaldırımlar ve adliye önündeki alana akıllı kavşak yapılması için çalışmalara başlandı.

KALDIRIM VE YOL ÜZERİ DENETLEMESİ YAPILDI

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği, Fethiye Belediyesi Trafik Müdürlüğü ve Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yol üzeri engel teşkil eden usulsüz dubalar ve dükkân eşyaları için denetim gerçekleştirildi.

ARAÇTAN UÇTU 10 METRE SÜRÜKLENDİ

Fethiye’de dün gece saatlerinde başlayan şiddetli yağış sonrasında 22 metrelik yolda kaza meydana geldi. Yağmurdan kayan araç kaldırıma çarpması sonucu sürücü araçtan fırlayarak yaklaşık 10 metre sürüklendi.

İNÖNÜ BULVARI’NDA AĞAÇLAR TAŞINIYOR

İnönü Bulvarı’nda kaldırım yenileme çalışmalarının daha uzun ömürlü olabilmesi adına saçak köklü ağaçların söküm çalışmaları başladı. Sökülen ağaçlar Babataşı Mahallesi 730 Sokak’tan başlayarak belediyenin daha önce belirlemiş olduğu yerlere dikilecek.

Karaca Yol Ve Altyapı Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Çatalarık Mahallesi’nde devam eden parke yol ve kaldırım ile İnönü ve Atatürk Caddelerinde ise altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Karaca, Tuzla’da çalışmaları inceledi

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Tuzla Mahallesi Dolgu Sahası mevkiinde devam eden parke ve kaldırım hizmetlerini ve Bahriye Üçok Parkı’ndaki son çalışmaları yerinde inceledi.

Orman yangınına giden itfaiye aracı ile otomobil çarpıştı!

Muğla'nın Menteşe İlçesinde itfaiye aracı ile otomobilin kaza yapması sonucu 5 kişi yaralandı. Marmaris’te meydana gelen orman yangınına müdahale etmek için yola çıkan ve sirenlerini açan itfaiye aracıyla 34 SG 7789 plakalı otomobil kaza yaptı. Kazada itfaiye aracı kaldırıma çıktıktan sonra ağaca çarparak durabildi.

Alim Karaca, Fethiye’ye yakışan projeleri gerçekleştiriyoruz

Fethiye Belediyesi, yaklaşık 20 milyon 733 bin TL’ye mâl olacak BSK sıcak asfalt yapımı ve kaldırım yenilemesi sözleşmesini Baha Şıkman Caddesi’nde yaptı. Proje kapsamında Baha Şıkman Caddesi, Mustafa Kemal Bulvarı, İnönü Bulvarı, Ölüdeniz Caddesi ve Atatürk Caddesi’ne Fethiye Belediyesi tarafından BSK sıcak asfalt yapılacak. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Tüm altyapıların bitmesi, elektrik tellerinin yeraltına alınması, sıcak asfaltları ve kaldırımlarıyla hayal ettiğimiz zaman güzel bir Fethiye bizleri bekliyor” dedi.

Denetimler eksik!

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde ki park manzaraları bu kadarda olmaz dedirtiyor. Muğla’da yol üstü parklar ücretli olunca kaldırımlar işgal edildi. Yol üstüne park edilen araçlardan, görevliler tarafından park ücretleri tahsil ediyor. Fakat kaldırıma park edilen araçlardan hiçbir ücret alınmıyor. Araçlarına park ücreti veren sürücüler ve kaldırımları kullanamayan vatandaşlarda bu duruma tepkili. 

Kaldırımlar bile yetmiyor

Fethiye’de otopark sorunu giderek büyüyor. Geçtiğimiz günlerde cadde ve sokaklarda ki parkomat sisteminin inşaatlar ve çeşitli nedenler ile durdurulmasının ardından ilçede trafiğe kapalı cadde ve sokaklar bir anda otoparka döndü. Vatandaşlar ve esnaflar trafiğe kapalı alanların otoparka dönmesine tepki göstererek, pandemi nedeni ile kapalı olan okulların bahçelerinin bir an önce otoparka açılmasını istediler. 

Hasan Ercan Caddesi’nde Çalışmalar Devam Ediyor

Menteşe Kentsel Tasarım Yolu 2. Etap cadde, yol, kavşak düzenlemesi ve altyapı çalışmaları kapsamında Hasan Ercan Caddesi üzerinde 1-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan altyapı, yol ve kaldırım çalışmalarına başlandı.

Marmaris’in Kaldırımları Yeşeriyor

Hedefimiz 2 bin ağacı toprakla buluşturmak” sloganıyla ilçede ağaçlandırma seferberliği başlatan Marmaris Belediyesi, yollar ve kaldırımlarda ağaç dikimine başladı.