Kamu Haberleri

Kamu Haberleri

Alim Karaca Yaptıklarını Ve Yapacaklarını Anlattı

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, 2019 yılından bu yana geçen 5 yıllık görev süresinde yaptığı hizmetleri ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar başkan seçilmesi halinde yapmayı planladığı projeleri kamuoyuna açıkladı.

Başkan Karaca’nın Büyük Sunumu Perşembe Günü FBKM’de

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin Belediye Başkan adayı Alim Karaca 2019-2024 döneminde yaptığı hizmetlerin detaylarını ve 31 Mart yerel seçimlerini tekrar kazanması halinde 2024–2029 döneminde gerçekleştirmeyi planladığı projelerini 7 Mart 2024 Perşembe günü saat: 13.00’da, Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapacağı sunumda kamuoyu ile paylaşacak.

Başkan Adayı Saatcı, Paylaştığı Anket Hakkında Konuştu

İYİ Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, AREA Kamuoyu Araştırma Şirketi tarafından yapılan çarpıcı anketi değerlendirdi. Saatcı, “Siyaset süreci 15 rauntluk bir maçtır. Biz 1. maçı önde bitirmiş olduk. Daha oynanmamış 14 maç var” dedi.

Saatcı Yaptırdığı Anketlerin Sonuçlarını Açıkladı

Fethiye’de 1999-2019 yılları arasında dört dönem belediye başkanlığı yapan Behçet Saatcı’nın, AREA Kamuoyu Araştırma Şirketi'ne yaptırdığı Şubat ayı başında gerçekleştirilen anket çalışmasının sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

Başkan Akdenizli'den Basın Çalışanlarına Hediye

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Akdenizli, “Basın demokrasilerin vazgeçilmez bir unsurudur. Kamuoyunun aydınlatılmasında da siz değerli gazeteci kardeşlerim önemli bir görev üstlenmektedir” diyerek tüm basın mensuplarının gününü kutladı.

Vekil Otgöz Çalışan Gazateciler Günü'nü Kutladı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz: “Kamuoyunun, tarafsız, hızlı ve doğru haber almasını sağlamak için gece gündüz fedakarca çalışan gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum.”

37’nci Muğla Odaları ve Borsa Müşterek Toplantısı

Muğla Odaları ve Borsa Müşterek Toplantısı’nın 37’ncisi Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın katılımıyla Bodrum’da gerçekleştirildi. Toplantıda turizm kenti olarak Muğla ilinin sorunları ve kamudan beklentiler gündeme alındı.

100.Yıl Kamu Sporları Bölge Şampiyonası Etkinliği Tamamlandı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen kamu spor oyunları bölge elemeleri Denizli'de gerçekleşti. 

Çaylı’dan Fethiye’ye Tramvay Projesi

AK Parti Fethiye Belediye Başkanı Aday Adayı Yusuf Çaylı projelerini açıklamaya başladı. İki dönem Karaçulha Belde Belediye Başkanlığı yapmış, bölge siyasetinin sevilen isimlerinden biri olan AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Çaylı, Fethiyenin sorunlarına çözüm olarak hazırladığı projelerini kamuoyuna duyurmaya başladı.

Başkan Karaca’dan Bayrak İddialarına Cevap

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Türk Bayrağı üzerine adını yazdırarak, bayrakları belediye görevlilerine şehrin farklı noktalarına astırdı” iddialarına yaptığı kamuoyu açıklamasıyla yanıt verdi.

Kamuoyuna ve Yetkililere Çağrımızdır!

Bugün buraya, eğitimini aldığımız ve bizim için kutsal olan mesleğimizi yaparken karşı karşıya kaldığımız ve artık tahammül edilemez noktaya gelen şiddeti kamuoyuyla paylaşmak ve yetkililere sesimizi duyurmak için toplandık. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi ve 81 ilimizi temsil eden 56 Veteriner Hekim Odası’nın yöneticileri ve üyeleriyle birlikte eş zamanlı olarak, bütün ülkede bu basın açıklamasını kamuoyuyla paylaşmaktayız.

“Türkiye Yüzyılına yakışır bir toplu sözleşme olacağına inanıyorum”

Başkanı Özcan Çiçek ve yönetimi Toplu Sözleşme teklifi hakkında açıklamalarda bulundu. Memur-Sen Muğla İl Başkanı Özcan Çiçek, kamu görevlilerin 2024-2025 yıllarını kapsayacak olan mali, sosyal ve özlük hakları ile çalışma şartlarını düzenleyecek; anayasal ve demokratik haklarını müzakereye açacak 7. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerini kamuoyu ile paylaştı.

KPSS’nin ilk oturumu yapıldı

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans sınavı ilk oturumu yapıldı.

Muğla’da KPSS heyecanı

Muğla’da Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) giren adaylar sınavda ter dökerken, yakınları ağaç gölgelerinde bekledi.

2023 KPSS Lisans ilk oturumu başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) Lisans ilk oturumu başladı.

KPSS için adaylar zamanla yarıştı

Muğla'da Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) yetişmek için adaylar zamanla yarıştı.

Fırıncı Esnaflarından Kamuoyuna Duyuru

Fethiye’de hizmet sunan fırıncı esnafları, ekmeğe gelen zam dolayısıyla ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Belediyeden Kesintisiz Wi-Fi Hizmeti

Bodrum Belediyesi tarafından bilgiye hızlı ve kolay erişimi sağlamak, acil durumlar sırasında iletişimi kolaylaştırmak, bölgedeki turizme katkı sağlamak, sosyal etkileşimi artırmak için kamusal ortak kullanım alanlarında Wi-Fi hizmeti veriliyor

Engelliler İçin Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Fethiye Belediyesi Engelli Komisyonu, Meclis Üyesi Ayşe Devrim Öztürk başkanlığında, Fethiye Kent Konseyi ve Fethiye Engelli Meclisinin raporları doğrultusunda, Fethiye Belediyesi Meclis Salonu’nda kamu kurumları ve ilgili derneklerin katılımları ile toplantı gerçekleştirdi.

Erkılınç: “Resmi ilana bağlı yayıncılık ticari gerçeklerle bağdaşmıyor”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, resmi ilana bağlı yayıncılık anlayışının gazetecilik mesleğini olumsuz etkilediği gibi günümüz ticari gerçekleriyle de bağdaşmadığını belirterek, kamunun kaynaklarını boşa harcatmayacaklarını ve görevini layıkıyla yerine getiren süreli yayınların haklarını koruyacaklarını söyledi.

Seçim yasakları ne zaman başlayacak?

Seçim yasakları, 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turu öncesinde en çok araştırılan konulardan biri oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim yasaklarının neler olduğunu ve yasakların ne zaman başlayıp, biteceğini kamuoyuyla paylaştı.

UĞUR, SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Türk Sağlık-Sen (Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası) Muğla Şubesi, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı. Şube Başkanı Mehmet Uğur, sağlık emekçilerinin taleplerini yineleyerek, “Sorunlar yumağında boğuştuğumuz son tıp bayramı olsun” dedi

OSMAN GÖKMEN, GÖRÜŞMELERE DEVAM EDİYOR

AK Parti Muğla Milletvekili Aday adayı Osman Gökmen’in bölgedeki kamu kuruluşları, parti, STK ve iş insanlarıyla görüşmelerine devam ediyor

İYİ PARTİLİ ERGUN, DEPREM BÖLGESİNDEKİ KAMU PERSONELİNE DEPREM TAZMİNATI VERİLMESİNİ İSTEDİ

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, 6 Şubat 2022 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen 11 ilimizdeki görev yapan veya yapacak olan kamu personeli ile sanayi çalışanlarının desteklenmesini istedi. OHAL kapsamında tazminat ödenmesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

EROĞLU’DAN ADAYLIK SİNYALİ 

DP Muğla İl Başkanı Erdal Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 10 Mart Cuma günü yapılması planlanan seçim tarihi açıklamasının ardından, adaylık çalışmalarına başlayacağını ve ay sonunda netleştirerek kamuoyuyla paylaşacağını söyledi. 

ASKIDA SEBZE KAMPANYASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen depremler nedeniyle ilçemize gelen vatandaşlara kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri tarafından çeşitli destekler verilmeye devam ediyor. İhtiyaçlar dahilinde de farklı kampanyalar başlatılıyor ve yürütülüyor.

YKKED FETHİYE ŞUBESİ BAŞKANI AV. ALİ GÖNEN, “BU ŞEKİLDE GİDERSEK YAKINDA KAMU KURUMLARIMIZDA ÇALIŞACAK OKURYAZAR ADAM BULAMAYACAĞIZ”

YKKED (Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği ) Fethiye Şubesi Başkanı Avukat Ali Gönen, yaptığı basın açıklamasında,  deprem nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesini eleştirerek, “Bu şekilde gidersek yakında kamu kurumlarımızda çalışacak okuryazar adam bulamayacağız” dedi. 

GİRGİN: ESNAFI EYT KAPSAMINA ALMAMAK İÇİN Mİ YAPILANDIRMA KAPSAMINA ALMIYORSUNUZ?

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda vatandaşların kamuya yönelik borçlarını yapılandıran kanun görüşmeleri yapıldı. CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, borçları yapılandırılmayan esnafın EYT düzenlemesinde kapsam dışı kalacağını vurguladı.  Girgin şunları söyledi: 

VALİ ORHAN TAVLI FETHİYE’DE MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Muğla Valisi Orhan Tavlı Fethiye İlçemizde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve taleplerinin karşılanması, sorunlarının çözüme kavuşturulması ve kamu hizmetlerinin mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılması noktasında önemli bir görev üstlenen muhtarlarımızla bir araya geldi.

KAVAKLIDERE’NİN SU TUTTURULAMAYAN MENTEŞE GÖLETİ

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan: TBMM çalışmalarının dışında zamanının büyük bölümünü Muğla ve ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlar, STK’lar ve çeşitli kuruluşlar ile bir araya geldiğini, kendisinden çözümünü istedikleri konuları ve problemleri ilgili makamlara basın toplantısı,TBMM genel kurulunda bir ve beş dakikalık konuşmalar veya ilgili Bakanlıklara soru önergeleri vererek, çözüm bulma, aksaklıkların nedenleri konusunda elde ettiği bilgileri de vatandaşlarımızla ve kamuoyu ile paylaşarak konuları aydınlatmaya çalıştığını söyledi.