Kıyı Haberleri

Kıyı Haberleri

Fethiyespor taraftarını üzmedi 2-1

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, ligin 29. Haftasında 68 Aksaray Belediyespor’u konuk etti. Mücadelenin ilk yarısına geride giren Fethiyspor, ikinci yarıda baskıyı arttırdı. Sezer Özmen ve Ramazan Çevik ile fileleri havalandırmayı bilen lacivert beyazlılar, seyircisi önünde 2-1 kazanarak 3 puanı hanesine yazdırdı.

Büyükşehir, Muğla’yı Korumak İçin 202 Çevre Davası Açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi kentin doğasını, çevresini ve kıyılarını korumak için hukuki yollardan mücadele etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi 202 dava açarak usulsüz imar uygulamaları ve çevreye zarar verebilecek düzenlemeleri engellemeye çalışıyor.

Ali Kırca’ya Ait Tekne Batmaktan Son Anda Kurtarıldı

Fethiye’de günübirlik teknelerin bulunduğu alanda duran ve Ali Kırca’ya ait olan tekne, deniz polisi, kıyı emniyeti ve sahil güvenlik ekipleri tarafından batmaktan son anda kurtarıldı.

Başkan Gürün; “Kırsal ve kıyısal Muğla’yı güvenli yollarla birbirine bağladık”

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde 2147 km kırsal yol çalışması ile köy yollarını modern ve güvenli hale getirdi. 13 ilçesi 569 mahallesi olan Muğla’da Büyükşehir Belediyesi yol çalışmalarına devam ediyor.

3 Bin 420 Kg. Çöp Toplandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Gökova Körfezi’nde araç yolu olmayan koylardaki kıyı temizliğini sezonun sona ermesiyle birlikte tamamladı. Ekipler 1 Ocak 2023 tarihinden bugüne kadar 35 bin 685 kg çöp toplarken günlük 3 bin 420 kg çöpün bertaraf edilmesini sağladı.

Öğrenciler'den Deniz ve Sahil Temizliği

Fethiye Büyüksamanlı Plajı’nda “Temiz Deniz Temiz Türkiye“ etkinliği kapsamında deniz dibi temizliği ve kıyı temizliği yapıldı.

Araç Yolu Olmayan Koylarda Temizlik

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Gökova Körfezinde ve Göcek-Dalaman koylarında deniz araçlarından atık alımı gerçekleştirirken, şimdi de Gökova Körfezinde araç yolu olmayan koylarda kıyı temizliği başlatıyor.

MSKÜ Su Ürünleri Fakültesinden “Balina” Açıklaması

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) araştırmacıları, yaz boyu Muğla kıyılarında görülen ve büyük heyecan yaratan balinalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.Ülkemiz kıyılarında çok sık görülmeyen balinalar, Muğla’da vatandaşların cep telefonları ile görüntülendi.

'Türk Telekom Prime Açık Hava Sineması' kapanışı Fethiye'de yapacak

Türk Telekom’un yaz klasiği haline gelen “Türk Telekom Prime Açık Hava Sineması” etkinlikleri sona eriyor. 4 Ağustos’ta Bozcaada’da başlayan seri, son haftasında Ege’nin güney kıyılarında sinemaseverleri ağırladı. Son dönemin popüler filmleriyle gözde tatil beldelerini  buluşturan “Türk Telekom Prime Açık Hava Sineması”  21 Ağustos’ta Fethiye’deki gösterimle tamamlanacak.

Yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzeydoğu kesimleri ile İç Ege'nin parçalı, yer yer çok bulutlu, İzmir, Manisa ve Aydın illerinin doğu kesimleri, Balıkesir'in güneydoğusu, Doğu Karadeniz kıyıları, Van, Hakkari ve Ağrı illerinin doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara’da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Büyükşehir Tekneleri Her gün Mavi Deniz için Demir Alıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 7 Atık Alım teknesi her gün Muğla koylarından atık toplamak için demir alıyor.

Kıyıkışlacık Yeni Yüzüyle Dünyayı Karşılamaya Hazırlanıyor

Milas Belediyesi tarafından Temmuz ayı içerisinde ihalesi gerçekleştirilen Milas Kıyıkışlacık Ziyaretçi Karşılama Merkezi Projesi ile ilgili yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin doğusu ile Ardahan çevreleri yerel sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

08.08.2023’de 20 çiftin nikâhı kıyıldı

Evlilik için ilk adımı unutulmayacak bir tarihte atmak isteyen içinde bulunduğumuz ayın özel günü olan 08.08.2023 tarihini seçtiler.

Menteşe’de İlk 7 Ayda 407 Nikâh Kıyıldı

Menteşe Belediyesi Evlendirme Memurluğu tarafından bu yılın ilk 7 ayında 407 nikâh işlemi gerçekleştirildi. Nikâh işlemlerinin 29’u yabancı uyruklu evliliği olarak kayıtlara geçti.

Büyükşehir’den Muğla’nın Denizlerine Bir Yatırım Daha

Muğla Büyükşehir Belediyesi deniz yüzeyinde temizlik yapmak ve acil durumlarda kullanılmak üzere hizmete aldığı tekneleri tanıttı. Tanıtım töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın denizleri, kıyıları ve doğasının korunması için gereken tüm yatırımları yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Fethiye’den Akbelen’e yola çıktılar

Akbelen orman kıyımına direnişine destek vermek için Fethiye'den yaklaşık 40 kişilik grup Akbelen’e doğru yola çıktı.

Akbelen’de Ağaç Kıyımı Devam Ediyor

Muğla’da Akbelen Ormanı’nda kömür sahasının genişletilmesi için Pazartesi sabahı başlayan kesim ve bu kesime karşı köylülerin direnişi devam ediyor. Jandarma ve takviye olarak gelen polis ekipleri, ağaçlara sarılan vatandaşları kesim yapılacak alandan çıkardı.

Fethiye Yarımadası'ndaki çöplere vatandaşlar tepki gösterdi

 Fethiye’de yeşil ve mavinin buluştuğu noktalardan olan Yarımada’da kıyılara ve yol kenarlarına atılan çöpler pes dedirtti.

Mehmet Demir AKP İktidarı Doğayla Savaş Halinde!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Akbelen Ormanındaki doğa kıyımına ilişkin açıklamada bulundu. Demir:" İktidar doğayla savaş halinde" dedi. 

Kıyıkışlacık Iasos Karşılama Merkezi Projesi İçin İmzalar Atıldı

Kıyıkışlacık Mahallesi’nde, pazaryeri ve çevresinde yapılması planlanan Kıyıkışlacık Iasos Karşılama Merkezi Projesi'nin ihalesi kapsamında imza töreni gerçekleştirildi.

Körfez'de sürüklenen tekneyi KIYEM ekipleri kurtardı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde körfezde sürüklenen tekne, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KIYEM) ekipleri tarafından kurtarıldı.

Köse ve Ekiz ailesinin mutlu günü

Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde, Sinem Köse ve Hakan Ekiz çiftinin nikâhı kıyıldı.

Çöpler Dalgalarla Geri Geldi

Bodrum’da denize atılan çöpler dalgalarla kıyıya geldi. Çöplerin ortaya çıkardığı manzara tepki topladı.

Deniz dibinden çıkan çöpler sergileniyor 

Fethiye’de geçtiğimiz dönemlerde gerçekleştirilen deniz dibi temizliği çalışmaları esnasında çıkan çöpler, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Fethiye Kıyı ve Deniz İnceleme Merkezi’nde sergileniyor.

tosun, 'Verin Yetkiyi, Görün Ankara’daki Etkiyi!'

İyi Parti Muğla Milletvekili Adayları Bodrum’da görev yapan mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Regia Mare Hotel Bodrum’da İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen akşam yemeğinde, İYİ Parti Muğla Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Metin Ergun ile Muğla Milletvekili Adayları Behçet Saatcı, Mehmet Tosun ve Ayfer İlhan Öçer hazır bulundu. 

FETHİYE’DE DENİZ SUYU ÇEKİLDİ

Fethiye’de, deniz suyu kıyıdan yaklaşık 10 metre çekildi. Deniz suyunun çekilmesiyle oluşan görüntü, kordona gezintiye gelenleri şaşırttı.

BAŞKAN KARACA, “TİYATRONUN ÖNÜNDEN GEÇEN YOL İLE İLGİLİ PLAN TADİLATI YAPIYORUZ”

Muğla'nın Fethiye ilçesinde deniz kıyısında hem de şehir merkezinde yer alan, ender antik tiyatrolardan Telmessos Antik Tiyatrosu yaklaşık 7 yılın ardından kapılarını ziyaretçilere açtı. 

TELMESSOS ANTİK TİYATRO KAPILARINI AÇTI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde deniz kıyısında hem de şehir merkezinde yer alan, ender antik tiyatrolardan Telmessos Antik Tiyatrosu yaklaşık 7 yılın ardından kapılarını ziyaretçilere açtı. Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın katılımıyla gerçekleşen açılışa çok sayıda vatandaşta katıldı. 

LÜKS YAT ALEV ALEV YANDI

Göcek D Marin’de sabaha karşı bir teknede çıkan yangın kıyı emniyeti tarafından söndürüldü.