Kurallar Haberleri

Kurallar Haberleri

Hijyen Eğitimine 44 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen Hijyen Eğitimi’ne 44 kişi katıldı.

Minik öğrenciler trafik kuralları öğrendi

Fethiye’de Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu’nun minik öğrencileri, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında trafik kurallarını eğlenerek öğrendi.

Üzümlüoğlu, “Yaylanın Kuralları Var. Ona Göre Yaşayacağız”

8. Menteşe Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen yayla kavun yarışması ve yayla etkinlikleri, Narlı Kahvesinde “Haberci Gözüyle Muğla” fotoğraf sergisi ile başladı.

Trafik denetimleri artırıldı

Kurban Bayramı tatili ile birlikte trafik yoğunluğu da yaşanmaya başlarken Muğla'nın Fethiye ilçesinde 3.Etap Sahil Bandı’nda trafik ekipleri karayolları üzerinde yaptıkları denetimlerde sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda hatırlatmalarda bulundu.

Propaganda Yasağı Bugün Başlıyor

Yüksek Seçim Kurulu 12 Mart 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve 28’nci Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimlerinde uygulanacak kuralları duyurmuştu. 

Bu yolda sana çok güveniyoruz diye yola çıkıp, hediye dağıttılar

Muğla’nın Marmaris ilçesinde trafik ekipleri tarafından Ramazan Bayramı trafik tedbirleri çerçevesinde “Bu yolda sana çok güveniyoruz mottosu” ile ilçeye gelen araç sürücülerinin bayramını kutlayarak kurallar konusunda uyarılarda bulunup çocuklara hediyeler dağıttı.

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE REFLEKTİF YELEK DAĞITILDI

Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde motorsiklet sürücülerine ‘Trafik işaret ve kurallarına uy, sevdiklerinle uzun yaşa’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında ücretsiz ‘reflektörlü yelek’ dağıtımı gerçekleştirildi.

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI! KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

Karayolları Trafik Yönetmeliği üzerinde yapılan değişiklikler neticesinde hem sürücüleri hem de toplu taşımada yolculuk eden vatandaşları ilgilendiren bazı kurallar hayatımıza girdi. Örneğin, artık minübüs, otobüs ve taksilerde tüm yolcular emniyet kemeri takmak zorunda olacak.

FETHİYE EMNİYETİ’NDEN MOTOSİKLET KONTROLÜ

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri motosiklet sürücülerini kontrollere devam ediyor. Motosiklet sürücülerinin kurallara uyup uymadığını denetleye ekipler kusuru olanlara ceza yazıyor.

KAYMAKAM AKSOY’DAN BAYRAMDA TRAFİK YOĞUNLUĞU UYARISI!

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Kurban Bayramı Kutlama mesajında; bayramda artan tatilci yoğunluğuna dikkat çekerek,” sürücülerin trafik kurallarına her zamankinden daha fazla uymalarını, aşırı hız, yakın takip gibi trafik kuralı ihlallerinden kaçınmalarını, uykusuz, yorgun araç kullanmamalarını hatırlatarak, her bir trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli” olduğunu söyledi.

BAKANLIKTAN TRAFİK KURALLARI UYARISI

İçişleri Bakanlığı vatandaşlara gönderdiği SMS ile trafik kurallara uyma çağrısı yaptı. Gönderilen SMS’te 20212 yılında trafik kazalarında ölenlerin yüzde 22’sinin yaya olduğu vurgusu yapıldı.

Omıcron’u evde geçirmenin 8 kuralı!

Son iki yıldır tüm dünyayı derinden etkileyen Covid-19’a yol açan SARS-CoV-2 virüsünün yeni varyantı Omicron çok hızlı bulaş riskiyle büyük tehlike olmaya devam ediyor. Doç. Dr. Tülin Sevim Omicron’da hem kişinin kendi sağlığı hem de çevresindekilerin sağlığını korumak için uyulması gereken 8 önemli kuralı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu. 

İl Pandemi Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Muğla Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında kurul üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Muhtarlar Kükürt Tesisi’nde toplandı

Dalaman Kaymakamlığı tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen Vatandaşla Buluşma Programı çerçevesinde, Ocak Ayı Muhtar Toplantısı; Covid-19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak Dalaman Belediye Kükürt Alanı Tesislerinde gerçekleşti.

600 Gönüllü 6 İlde 2.500 Kg Atık Topladı

Uluslararası Kıyı Temizleme (International Coastal Cleanup – ICC)” kampanyası çerçevesinde her yıl binlerce gönüllüsüyle sorumluluk üstlenen TURMEPA, bu yıl da kıyılardaydı. 18 Eylül Cumartesi günü oksijen kaynağı denizlerimizi korumak için TURMEPA öncülüğünde seferber olan gönüllüler, Covid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak temizlik etkinlikleri gerçekleştirdi. Ülkemizin 6 farklı bölgesinde gerçekleşen etkinliklerle 600 gönüllü 2.500 kilogram atığı toplayarak oksijen kaynağı denizlerimize ulaşmasını önledi.

Hokey Antrenörlük kursu başladı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen, Hokey 1. ve 2. Kademe Antrenörlük Kursu, Kredi Yurtlar Kurumu Konferans salonunda Özel Antrenman Bilgisi dersi ile başladı.

Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Fethiye Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Fethiye Belediyesi meclis salonunda gerçekleşti. Toplantıda 7 tanesi gündem dışı olmak üzere toplam 13 madde görüşüldü. Meclis toplantısı; sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde gerçekleşti.

Bakan Özer, yüz yüze eğitime ilişkin yeni yol haritasını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, birim amirleri ve 81 il müdürleriyle yüz yüze eğitim hazırlıklarını görüştü. Bakan Özer, "Okullarda yüz yüze eğitimin bir kez daha aksamaması için maske, mesafe ve hijyen kurallarından asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

FTSO’nun ‘Covid-19 Tedbirleri ve Hijyen Uygulamaları Eğitimi’ne 66 kişi katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından konaklama ve yeme-içme sektörüne yönelik düzenlenen ‘Covid-19 Tedbirleri ve Hijyen Uygulamaları Eğitimi’ne 66 kişi katıldı. Eğitime katılan sektör temsilcilerinin pandemi sürecinde uyulması gereken kurallara ilişkin detaylı bilgiler aldığını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 66 katılımcı ile birlikte pandemi sürecinde eğitim verilen Oda üyesi ve çalışan sayısının bin 44 kişiye çıktığını kaydetti.

Fethiye'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenle kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında sadece çelenk sunma ve denize çelenk bırakma töreni ile gerçekleştirildi. Fethiye Kaymakamlık Meydanı Atatürk Anıtı önündeki çelenk sunma töreni, pandemi nedeniyle sosyal mesafe kuralları çerçevesinde yapıldı.

Bodrum’da yasağa uymayan inşaatlar mühürleniyor

İnşaat yasaklarının başladığı 15 Haziran tarihinden bu yana denetimleri sıklaştıran Bodrum Belediyesi, kurallara uymayan inşaatlarını mühürlüyor.

Trafik Timlerinden “genel trafik kuralları” semineri

Muğla’nın Köyceğiz İlçesinde Pınarköy Mahallesinde eğitim öğretim veren iki ilköğretim okulunda Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri “genel trafik kuralları” semineri verdi.

Müzisyenler işlerini geri istiyor

Pandemi döneminde yaşam mücadelesi veren müzisyenler kademeli normalleşmeyle beraber düğünlere ve mekanlara geri dönemedi. Düğünlerde ve mekanlarda canlı müzik olmaması müzisyenlerin belini 11 aydır büküyor. Devlet büyüklerinden düğünlerin kısa sürede olsa açılmasını isteyen müzisyenler, “Bizler çok fazla şey istemiyoruz. Sadece çorbamızı kaynatmak istiyoruz. Devletimizden destek değil, işimizi geri istiyoruz. Bizlere pandemi kuralları çerçevesinde 1-2 saat olmak şartı ile kısada olsa düğünlerimizi yapmak istiyoruz” diye konuştular.

Fethiye’de LGS’ye 2 bin 146 öğrenci katılacak

Fethiye’de Pazar günü (yarın) yapılacak LGS de 2 bin 146 öğrenci ter dökecek. Toplam 30 okulda 500 öğretmenin görev yapacağı LGS’de tüm hazırlıkların tamamlandığı öğrenildi. LGS nedeni ile öğrencilerin olası kimlik kayıtları için sabah 07’den itibaren nüfus müdürlükleri de açık tutulacak. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Pazar günü Fethiye’de de yapılacak olan Liseye Geçiş Sınavına (LGS) toplam 30 okulda 2 Bin 146 öğrencinin katılacağını açıkladı. Sınavlarda 500 öğretmenin görev yapacağını söyleyen Kaya, “ Sınav salonlarımız pandemi kurallarına göre hazırlandı” ifadelerini kullandı.

“Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” Resim Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" konulu resim yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Ödül töreni ile birlikte "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" projesinin ve maskotu Cano'nun 1. yaşı çocuklarla kutlandı. Ödül töreni pandemi kurallarına uygun ve az sayıda katılımcı davet edilerek gerçekleştirildi.

Açıklama pandemi kuralları çerçevesinde yapıldı

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, Menteşe Belediyesi DİSK-Genel İş Sendikası Baş Temsilcisi Ali Evran’ın belediye binası önünde yaptığı basın açıklaması ile kutlandı. Pandemi kuralları çerçevesinde yapılan açıklamaya Menteşe Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Güven, Leyla Ersöz ve Menteşe Belediyesine bağlı DİSK-Genel İş Sendika işçileri katıldı. 

Hıra, Üretici ve pazarcı esnafı mağdur

Fethiye’de, Salı günleri kurulan semt pazarında tam kapanma yoğunluğu yaşandı. Pazarların 2 haftadan uzun süre kapanacak olması nedeniyle alışverişe gelenler yoğun kalabalığa neden oldu. Semt pazarında yaşanan yoğun kalabalıkta sosyal mesafe kuralları ihlal edildi.

Muğla’da kurallara uymayanlara ceza yağdı

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs nedeni ile yapılan denetimler hız kesmeden devam ediyor. 

SRC sınavları Kovid-19 önlemleriyle yapıldı

Fethiye’de, ticari araç sürücülerine yönelik SRC belgesi sınavları, korona virüsü tedbirleri alınarak gerçekleştirildi. 100 adayın katıldığı sınav Gazi İlkokulu’nda yapıldı. Sınava katılan adaylar, sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek salonlara alındı.

Nursel Özdemir Kurumları’nda 23 Nisan Coşkusu

Nursel Özdemir Kurumları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kurumlarında, pandemi kuralları çerçevesinde kısıtlı veli ve öğrenciyle coşkuyla kutlandı.