Kurban Bayramı, Haberleri

Kurban Bayramı, Haberleri

Başkan Karaca’dan Anlamlı Ziyaret

Kurban Bayramı nedeniyle ziyaretlerde bulunan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Başkan Alim Karaca’nın ziyaretine muhtarlarda eşlik ettiler.

Vali Tavlı'nın Kurban Bayramı Mesajı

Ülkemizin ve aziz milletimizin birlik ve beraberliğini karşılıklı sevgi ve saygı duygularıyla pekiştiren mübarek Kurban Bayramı’nı idrak etmenin mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz.

KURBAN BAYRAMI “Z” RAPORU

4 günlük Kurban Bayramı bitmesine rağmen 9 günlük tatil daha bitmedi. Tatilin uzun olmasından dolayı Fethiye’nin sahil kesimlerinde büyük bir yoğunluk yaşanmasına rağmen şehir merkezinde beklenen yoğunluk yaşanmadı. Fethiye Şehir Merkezi’nde bulunan esnaflara 4 günlük Kurban Bayramı süresince işlerini sorduk.

AMİNTAS KAYA MEZARLARI’NDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Fethiye Şehir Merkezi’nde yer alan Amintas Kral Mezarları Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Geçen yıl 21 bin 429 ziyaretçiyi ağırlayan tarihi yer bu yıl 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

DP’ DE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI

Demokrat Parti Fethiye İlçe Teşkilatı Kurban Bayramı dolayısı bayramlaşma töreni gerçekleştirdi. İlçe binasında gerçekleşen programa Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Demokrat Parti Muğla İl Başkan Adayı Erdal Eroğlu, eski ilçe başkanlarından Mustafa Toklu ve partililer katıldı. Bunun yanında Millet İttifakı’nın ortağı CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız ve Saadet Partisi Fethiye İlçe Başkan Yardımcısı Ömer Uludağ katıldı.

BODRUM BELEDİYESİ, ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİ UNUTMUYOR

Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi gaziler ve şehit yakınlarının evlerinde ziyaretlerde bulundu.

Beklenen yoğunluk olmadı

4 günlük Kurban Bayramı tatilinin alınan bakanlar kurulu kararı ile dokuz güne çıkarılmasından sonra yerli turist anlamında büyük bir beklentiye Fethiyeli, esnaflar hayal kırıklığına uğradılar.

Mete’den bayram kutlamasında ülke ve dünya gündemi

AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı bayramlaşma töreni düzenlendi. Parti Binası’nda yapılan bayramlaşmaya Ak parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’de katıldı. İl Başkanı Mete partililer ile bayramlaştı. Kadem Mete’nin bayramlaşma sonrası yaptığı konuşmada, Fethiye ve Muğla ile ilgili konulara değil ülke ve Dünya siyaseti ile ilgili konular üzerine konuşması dikkat çekti.

Başkan Otgöz, personelin bayramını kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Ramazan Kaynak ve Mustafa Ali Türkan ile birlikte Kurban Bayramı münasebetiyle belediye personeli ile bayramlaştı.

KARACA PERSONELİYLE BAYRAMLAŞTI

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca beraberinde Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli ve İnsan Kaynakları Müdürü Mesut Doğan ile birlikte tüm belediye personelini ziyaret ederek, bayramlaştı.

KÖKTEN’DEN KAYMAKAM’A TEŞEKKÜR

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten 9 gün sürecek Kurban Bayramı tatili boyunca Fethiye’de bayramın rahat, huzurlu ve güvenli bir şekilde geçmesini sağlamak amacı ile yapılan Kurban Bayramı Turizm Önlemleri Koordinasyon Toplantısı’nda alınan kararlardan dolayı Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’ya teşekkür etti.

ÖLÜDENİZ’DE TAKSİ BOTLAR BAYRAMA HAZIR

Ölüdeniz’de yerli ve yabancı turistleri kısa süreli sürat teknesi ile gezintiye çıkararak bölge tanıtımına büyük katkı sağlayan Ölüdeniz Taksi Bot Kooperatifi’ne bağlı tekneler Kurban Bayramı tatiline hazır. Ölüdeniz Taksi Bot Kooperatifi Başkanı Şaban Tokgöz yaptığı açıklamada “’Biz şuanda sektör olarak bayrama hazırız. Misafirlerimizi de bu dokuz günlük tatilde Ölüdeniz’e bekliyoruz” dedi.

KARACA’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca bir mesaj yayınlayarak tüm İslam dünyasının ve Fethiye halkının Kurban Bayramı’nı kutladı.

KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Kurban Bayramı’na çok kısa bir süre kala Fethiye Canlı Hayvan Pazarı’nda kurbanlık pazarı açıldı. Kurban Bayramı’nda kurbanlık kesmek isteyenler kurban pazarını ziyaret ederek keselerine uygun kurbanlık arıyorlar.

KURBAN BAYRAMI YAKLAŞINCA BIÇAKÇILAR YOĞUNLAŞTI

Mübarek Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Kurban kesmek isteyenlerin kurbanlık bakmaya başladığı şu günlerde evlerinde bulunan bıçakları daha keskin hale getirmek isteyenlerde bıçaklarını bileyletmek için usta arayışındalar.

Çetinkaya, “Hayırseverlerin emanetlerini yerine teslim ettik”

Kurban bayramı sebebi ile Kurban bayramı öncesi Fethiyeli hayırseverin vermiş olduğu kurbanları kesmek için Hayrat İnsani Yardım Derneği Fethiye Temsilciliğinden 2 tane görevli Mali'ye gitmişti. Kurbanların kesimi için Mali’ye giden 2 temsilci Fethiye’ye döndü. Fethiyeli hayırseverlerin emanetlerini yerine teslim edildiğini belirten Fethiye Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Çetinkaya, “Vekâlet ile kurban kesiminde hayrat vakfı Fethiye olarak topladığımız vacip kurbanlar mali değişim il ve ilçelerinde kesildi. Fethiyeli hayırseverlerin emanetlerini yerine teslim ettik” dedi.

Kurban Bayramı, Bayram Namazı İle Başladı

Fethiye'de camilerde sosyal mesafeye göre saf tutan vatandaşlar cami bahçesinde de namazlarını kıldılar. Fethiye'de de Kurban Bayramı namazının kılınmasının ardından bayramlaşma başlarken tokalaşma ve sarılmaların dışında uzaktan selâm verilerek yapılabildi.