Muğla Büyükşehir, Haberleri

Muğla Büyükşehir, Haberleri

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı'na Hazır

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı öncesi il genelinde vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için çalışmalarını ve denetimlerini sürdürüyor.

Bölgenin Sorunları Belediye Başkan Adaylarına Rapor Halinde Sunulacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu toplantısında, bölgenin sektörel, çevresel ve sosyal sorunlarının derlenerek Muğla Büyükşehir, Fethiye ve Seydikemer belediye başkan adaylarına sunulması konusunda ortak karar alındı. Toplantıda ayrıca sürdürebilir turizm kapsamında koyların yapılaşmadan korunması için alınacak tedbirler konuşuldu.

2023 Yılında 50 Bin Kişi Ziyaret Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesine ait Osman Hamdi Bey, Bozüyük Kültür Evi ve Belen Kahvesi yerli ve yabancı misafirleri ağırlamaya devam ediyor. Kültür evleri 2023 yılında 50 bin 783 kişiyi ağırlarken kültür evlerinin açıldığı günden bu güne 166 bin 783 kişi ziyaret etti.

Mahalle Esnafı Yücel; “Kireçli Sudan Kurtulacağız”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris, Bozburun Yarımadasında başlatılan 53 bin metrelik içme suyu hattının 2 bin 500 metresi tamamlandı. Çalışmalar nedeniyle Osmaniye Muhtarı Mehmet Şahin ve mahalle sakinleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine teşekkür etti.

Büyükşehirden Üniversite Öğrencilere Sıcak Çorba İkramı

Muğla Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencileri için soğuk havalarda çorba ikram hizmetine ara vermeden devam ediyor.

Tarımsal Üretimde Üreticiye Laboratuvar Desteği 

Muğla Büyükşehir Belediyesi modern tarım tekniklerinin uygulanması ve verimin arttırılması amacıyla kurmuş olduğu Toprak, Bitki, Sulama Suyu Analiz Laboratuvarında 2015 yılından bugüne kadar 10 bin 957 toprak, 5 bin 150 bitki, 607 su toplam 16 bin 714 analiz gerçekleştirdi. 

Muğla Büyükşehir, bugüne kadar 174 çevre davası açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, imara uygun olmadan açılan ve çevreye zarar verebilecek diğer uygulamalara karşı hukuki mücadelesini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar toplam 174 çevre davası açtı.

Düğerek kanalizasyon hattı tanıtım töreni yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Düğerek Mahallesi’nde 25 Milyon TL yatırımla hayata geçirdiği alt ve üstyapı yatırımları için tanıtım toplantısı düzenledi.