Öğrencilerini Haberleri

Öğrencilerini Haberleri

TGB, MYO öğrencilerini yalnız bırakmadı: otobüsler MYO öğrencilerine de 1 tl olsun!

Muğla Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, ulaşım ücretlerinde indirim taleplerine Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Muğla İl Teşkilatı destek oldu. TGB Muğla İl Başkanı Şaban Can Girgin, “Seçim öncesi verdiğiniz vaadi tamamen yerine getirin! Muğla Meslek Yüksek Okulu’nu da indirim kapsamına dahil edin!” ifadelerini kullandı.

Çocuklar Sordu Başkan Akdenizli Cevapladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Simge Gazetesinin 2. baskısında Şehit Gürcan Akan İlkokulu 3-C sınıfı öğrencilerinin sorularını cevapladı.

Minik yazarlardan anlamlı program

Fethiye’de yazarlığa ilk adımı atan ilkokul öğrencilerinin eserleri Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte okurla buluştu.

Fethiye Müftüsünden Yetişkin Öğrencilere Ziyaret

Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay yetişkin kuran kursu öğrencilerini ziyaret etti.

Başkan Akdenizli, Dereceye Giren Okulları Tebrik Etti

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Daha Temiz Deniz, Daha Temiz Türkiye Var mısın?” yarışmasında derece giren Karadere Anaokulu, Karaköy İlkokulu ve Karaköy Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerini tebrik etti.

Yine bir KYK yurdunda asansör halatı koptu!

Üniversite öğrencilerinin kaldığı KYK yurdunda asansör halatları koptu, 4 öğrenci tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Çocuk Oyun Evi’nde ilk ders zili çaldı

Milas Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl açılan Çocuk Oyun Evi, eğitim- öğretim yılının başlamasıyla yeni öğrencilerini ağırlamaya başladı.

MSKÜ Yeni Öğrencilerini Karşılıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, yeni kayıt yaptıracak öğrencileri için karşılama töreni düzenliyor.

Camiye Gelen Çocukların Bisikletleri Tamir Ediliyor

Fethiye’de Çamköy Mahallesi Camii'ne gelen Yaz Kur'an Kursu öğrencilerinin bisikletleri din görevlisi tarafından tamir ediliyor.

Büyük Samanlık Koyu sezon açılışını yaptı 

Fethiye’de okulun işlettiği, lise öğrencilerinin çalışarak mesleğe hazırlandığı plaja Fethiye Kaymakamı tarafından mavi bayrak çekilirken, plaj yeni sezona açıldı.

Başkan Uzundemir, Tiyatro Gösterisine Katılım Sağladı

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Yunus Emre Anadolu Lisesi ve Ortaca Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu tiyatro gösterisine katılım sağladı.

Öğrenciler baharın gelişini kutladı

Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar Anadolu İHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinin ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu Bahar Şenliği 26 Nisan 2023 Çarşamba günü okul bahçesinde gerçekleşti.

ÖĞRENCİLERİN PROJESİ 3'ÜNCÜ OLDU

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Atatürk İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı proje Muğla’da düzenlenen “Eğitimde İyi Örnekler” yarışmasında 3’üncü oldu.

MARMARİSLİ MİNİKLERE KİTAP OKUMA MADALYASI

Marmaris Şehit Ahmet Benler İlkokulu 1/E sınıfı öğrencilerinin tamamı; okuma yazmayı öğrendikten sonra okudukları kitap sayfasına göre, öğretmenleri Ayten Coşkun tarafından madalya ile ödüllendirildiler.

AYDEM PERAKENDE VE GEDİZ PERAKENDE, İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİ “ENERJİNLE GELECEK SENİN” PROJESİYLE SANAL GERÇEKLİK DENEYİMİ İLE BULUŞTURUYOR

Ege Bölgesinde yaşayan 2.500 ilköğretim öğrencisinin, Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Young Guru Academy (YGA) iş birliği kapsamında, “Enerjinle Gelecek Senin” sloganıyla çocukların küçük yaştan itibaren enerji tasarrufunu deneyimleyerek öğrenmelerini ve benimsemelerini sağlayacak.

TURİZMCİ VE AŞÇILAR MEZUN OLDU

Şehit Yüzbaşı Özgür Öztekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Konaklama Seyahat Hizmetleri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12. sınıf öğrencilerinin mezuniyet töreni yapıldı.

ÇOCUK GÖZÜYLE FETHİYE FOTOĞRAF YARIŞMASI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ‘Çocuk Gözüyle Fethiye Fotoğraf Yarışması’ düzenleniyor. İlk ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği yarışmada bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerinin kültürel değerlerle harmanlanarak, çocuk gözüyle fotoğraflanması amaçlanıyor.

Ortaokul öğrencilerine suyun döngüsü anlatıldı

MUSKİ Genel Müdürlüğü, Menteşe Şahidi Ortaokulu öğrencilerini ağırladı. 6’ncı sınıf öğrencilerine suyun doğadaki döngünü anlatılırken, arıtma tesisi de gezdirildi.

Tazelenme Üniversitesi Şair Ve Yazarları Okurları İle Buluştu

Fethiye Tazelenme Üniversitesi yazar ve şairleri Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezinde okurları ile buluştu. Tazelenme üniversitesi öğrencilerinin ve vatandaşların katıldığı programda Dünya Yaşlılar günü kutlaması da yapıldı.

Menteşe Belediyesinden öğrencilere barınma desteği

Menteşe Belediyesi yeni eğitim - öğretim yılının açılması, yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerine destek oluyor. Aynı anda 45 öğrenciye hizmet verebilecek şekilde düzenlenen belediyenin Kötekli ve Düğerek Mahallesindeki sosyal tesisleri bu anlamda geçici barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerinin sorunlarını çözüme kavuşturuyor.

Üniversite öğrencilerinden barınma eylemi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) öğrenci toplulukları tarafından, öğrencilerinin yaşadığı barınma ihtiyacının acil bir şekilde çözülmesi için eylem ve basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Barınma öğrencinin temel hakkıdır. Öğrenciyi fırsatçıların insafına bırakmak, kaderine terk etmektir. Ülkemizin geleceğinin kaderi, emlakçıların insafına ve fırsatçıların ellerine bırakılmamalıdır’’ denildi.

Seydikemer Belediyesi’nden öğrencilere tam destek

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer’e gelen ve kalacak yer bulamayan, ihtiyaç sahibi Üniversite öğrencilerinin mağduriyet yaşamaması için belediye olarak konaklama ihtiyacının karşılanmasına destek olacaklarını açıklayarak; “İlçemiz dahilinde hiçbir öğrencimizin mağdur kalmayacağını, her zaman destekçiniz olduğumuzu hatırlatmak isterim” dedi.

Girgin: “Öğrencilerin barınma sorununu barınma ve temel eşya desteği ile çözeceğiz”

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, üniversite öğrencilerinin barınma sorunu hakkında bir kanun teklifi verdi. Girgin, “Öğrencilerin barınma sorununu uzun vadede sosyal devlete yaraşır yurtlarla çözeceğiz. Ancak şu an bir barınma krizi yaşanmaktadır. Bu barınma krizinde, kendisine yurt tahsis edilemeyen öğrencilerimize her ay asgari ücretin yarısı tutarında barınma desteği vermeliyiz. Bu da yetmez, üniversiteye yeni başlayanlara bir defaya mahsus olarak, bir asgari ücret tutarında temel eşya desteği verilmelidir” dedi.

Kepler Mezuniyet İçin Fırlatıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, eğitim hayatlarını başarı ile tamamlayan öğrencilerini yeni yaşamlarına uğurluyor.

Nursel Özdemir Kurumları ve Ada İşitme işbirliği

Fethiye ve Seydikemer’de eğitimleriyle fark yaratan Nursel Özdemir Kurumları faaliyetlerine devam ediyor. Son olarak öğrencilerini Ada İşitme Cihazı Merkezine götürerek sahibi Zeynep Yıldırım Şahin’in öncülüğünde Odyometrist Gizem Kamalı işitme testlerini yaptı.

Ege Üniversitesi GV okullarında çifte mezuniyet

Öğrencilerinin araştıran, sorgulayan, eleştirel düşünen, problem çözen, kendi öğrenmelerinin sorumluluğunu alan, iş birliğine açık bireyler olarak yetişmesini hedefleyen Ege Üniversitesi GV Okulları Fethiye Kampüsü 25 Haziran 2021 Cuma günü okulları bahçesinde düzenlediği mezuniyet töreni ile ana sınıfı 5 yaş ve ilkokul 4.sınıf öğrencilerini mezun etti.

Özel Fethiye Egebil Anadolu Lisesinde ilk mezuniyet heyecanı

Özel Fethiye Egebil Anadolu Lisesi Fethiye Kampüsü 18 Haziran Cuma günü okulları bahçesinde düzenlediği mezuniyet töreni ile 12. Sınıf öğrencilerini mezun etti.

‘Ortaca’da Evimiz, Temiz Kalsın Çevremiz’ projesi devam ediyor

Muğla’nın Ortaca ilçesi Cengiz Topel İlkokulu öğrencilerinin 2018 yılında, atık yağların geri dönüşüme kazandırılması için başlattıkları “Ortaca’da Evimiz, Temiz Kalsın Çevremiz” projesi devam ediyor.

Fethiye Voleybol SK ile Akademi Koleji arasında dev sponsorluk anlaşması

Fethiye Akademi Koleji, Fethiye Voleybol SK’nın filede sponsoru oldu. Faaliyete geçtiği tarihten itibaren kaliteli eğitimi ile dikkat çeken Akademi Koleji, eğitiminin yanında sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlere de önem verdiğini, öğrencilerinin her alanda donanımlı gelişmesi için Fethiye Voleybol SK’ya sponsor oldu.

Ege Üniversitesi GV okullarında 4. Mezuniyet coşkusu

Ege Üniversitesi GV Okulları Fethiye Kampüsü 8. Sınıf öğrencilerini 4. Kez mezun etti.