TURİZMCİ VE AŞÇILAR MEZUN OLDU

Şehit Yüzbaşı Özgür Öztekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Konaklama Seyahat Hizmetleri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12. sınıf öğrencilerinin mezuniyet töreni yapıldı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Konaklama Seyahat Hizmetleri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12. sınıf öğrencilerinin mezuniyet töreni velilerin de katılımıyla düzenlendi. Şehit Yüzbaşı Özgür Öztekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan tören saygı duruşu ile başladı. Ardından okul müdürü Alpaslan Selçuk’un konuşmasıyla devam etti. Bölüm birincilerine plaketleri taktim edildi. Sonrasında bayrak ve sancak teslimi gerçekleşti. Bölüm birincileri tarafından yaş kütüğe çivi çakılarak ilerleyen etkinlik kep fırlatma ile sona erdi.
Alpaslan Selçuk yaptığı açılış konuşmasında,’’ Dünyamızın küreselleştiği, ülkeler arasında bilgi sınırının kalktığı, refah, mutluluk ve dünya barışı için tüm ülkelerin işbirliği ve dayanışma içinde olduğu çağımızda, bilimsel ve teknolojik gelişmeler büyük hız kazanmıştır. Kalkınmış ülkelerin sağlamış olduğu bu gelişmelerin gerçekleşmesinde, mesleki ve teknik eğitim alanında insana yapılan yatırımın temel olduğu görülmektedir. Bu anlayışın sonucu olarak, Mesleki Teknik Eğitimin geliştirilmesi ve niteliğinin yükseltilmesine okul olarak büyük önem veriyoruz ve bu düşünceyle hiç durmadan çalışıyoruz. Bu çalışmalarda bizlere her türlü desteği gösteren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, sayın milli eğitim bakanımız olmak üzere tüm eğitim öğretim paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yaklaşık iki yıldır süre gelen salgın sürecinde, her koşulda eğitim ve öğretimimizi fedakârca sürdüren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Okulumuzda gençlerimizi; Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, hür ve bilimsel düşünce gücünü benimsemiş, geniş dünya görüşüne sahip nesiller olarak, Vatan sevgisi ile dolu, Türk Milleti’nin kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve milli, manevi, insani ve ahlaki değerlerimize yabancılaşmadan gelişen bilim ve teknolojik metotları bilen, bunları Turizm hizmet sektörünün tüm alanlarına uyarlayan, tasarım ve ürün geliştirme yeteneğine sahip, alanındaki yeniliklere kısa sürede uyum sağlayan niteliklerde, iyi bir meslek erbabı olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu gün; düşünen, üreten, enerjik, idealist, özgüvenli, pırıl pırıl gençlerimizin okulumuzdan mezun oluşlarının mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgili gençler; yeni bir geleceğin sizlerle kurulacağına olan inancım, mutluluğumu bir kat daha arttırıyor. Sevgili son sınıf öğrencilerimiz; okuldan ayrılırken şunu bilin ki, gönlümüz hep sizinle olacak. Sizlerin başarılarıyla sevinip onurlanacağız. Okul sizlere çok şey verdi. Bunu daha sonraki yıllarda çok daha iyi anlayacaksınız. Elinde ki tüm olanakları önünüze seren Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, Fethiye’ye ve Ülkenize kendinizi borçlu hissedeceksiniz. Sizlerden beklenen, bu borcunuzu, bu topluma elinizden gelen en iyi hizmeti sunarak ödemeniz. Bu ülke, yarınlarını sizlere emanet edecek. Sizler, aydınlık geleceğimizin ışığı olmalısınız. Sizleri başarı ve mutluluk dileklerimle uğurluyorum, önünüzdeki tüm umut kapılarının açıklamışın içtenlikle diliyorum. Hayatta başarılı ve mutlu olun; ülkenize, ailenize, kendinize gurur duyulacak başarılar kazandırın. Yeni hedeflere doğru güle güle yol alın. Yolunuz ve bahtınız açık olsun’’ dedi.

TURİZMCİ VE AŞÇILAR MEZUN OLDU


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN