Ördek Haberleri

Ördek Haberleri

Ördek Adası ve Kuş Cennetinde temizlik yapıldı

Fethiye’nin önemli noktalarından olan Ördek Adası ve Kuş Cennetinde temizlik yapıldı. Etkinlikte deniz kenarına atılmış, cam ve plastik şişe, poşet, alkol şişeleri, ambalaj atıkları gibi birçok çöp toplandı.

Fethiye Ördek Adası’nda Renkli Görüntüler

Fethiye Sahil Bandı’nın bitişinde bulunan Fethiye Ördek Adası’nda ördekler renkli görüntüler oluşturdu. Ördek Adası’ndaki ördek görüntüleri vatandaşlar tarafından da tebessümle karşılanıyor.

Ördek Adası’nda çevre temizliği yapıldı

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Ördek Adası’nda çevre temizliği etkinliği yapıldı.

Güzel hava ördeklere yaradı

Yeni yılın ilk pazarında güzel havayı fırsat bilen Fethiyeliler soluğu sahil kenarlarında aldı. Kimileri yürüyüş yapıp temiz hava alırken, çocuklar bol bol gülüp eğlendi. Güzel havadan en çok nasiplenen ise ördekler oldu.

Kökten, Haziran ayı içerisinde belirli doluluğa ulaşırız

17 günlük kapanmanın ardından beklenen normalleşme sürecinden Ölüdenizli turizmciler umutlu. Bu kapanma süreci içerisinde tesislerini sezona hazırlayan turizmciler sektördeki aşılanmanın hızlanması ile birlikte yurt dışından uçaklarında sefere başlaması ile canlı bir sezon beklediklerini ifade ediyorlar. Ölüdeniz La Boutigue Maya Hotel sahibi Turizmci Muhammet Kökten, “Pandemi nedeni ile ilgili uygulanan bu tam kapanma sonucunda vakalar ne kadar düşecek o çok önemli. Beklentileri karşılarsa Ölüdeniz’de Haziran ayı gibi otellerin geneli açmayı düşünüyor” dedi.

Yabani hayat şehrin içinde

Fethiye’de pek çok vatandaş adeta terapi olarak gidip, burada bulunan başta ördek olmak üzere farklı tür kuşları besliyor. Son zamanlarda denizinde çekilmesi ile ördeklerde azalma olduğu gözlenirken, deniz ve çevresinin sık sık temizlenmesi gerektiği belirtiliyor. Çoluk çocuk 7’den 70’e hemen herkesin mutlaka uğrak yeri olan Şehit Fethi Bey Parkı yakınındaki Ördek Adası çevresi için çevre sakinleri tarafından ilgi bekleniyor.

İşler yavaşlayınca kuşları beslemeye başladılar

Fethiye’de her hafta kurulan Salı Pazarı’nda esnaflar, pandemi nedeniyle işleri yavaşlayınca, Devlet Su İşleri (DSİ) kanalında kuşları beslemeye başladılar. Ördeklere ve martılara ekmek atarak adeta terapi olduklarını belirten esnaflar ve vatandaşlar, tüm halkın bu bölgede kuşları besleme faaliyetine destek olmasını istediler.

Dalyan’da Otelciler Derneği Kuruldu

Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği (DOD) kuruldu. Dernek Başkanı Ali Mürşit Yağmur, "Sektör temsilcileri arasında diyalog kurmak ve iş birliğini geliştirmek, hizmet kalitesini yükseltmek, turizm alanında ulusal ve uluslararası düzeyde sektördeki yenilikleri takip edip gelişmeyi hedefliyoruz" dedi.

Azmağın Sembolleri Aç Kaldı

Muğla’nın dünyaca ünlü Akyaka mahallesindeki Kadın Azmağı kenarındaki bulunan restoranların Kovid-19 tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatılması sonrası azmakta yaşayan yüzlerce kaz ve ördek yem bulmak için mahalle içlerine gitmek zorunda kalıyor. 

Bodrum’a Turistler Değil Ördekler Akın Etti

Yaz aylarında binlerce yerli ve yabancı turistin geldiği Bodrum’a bu sefer turist değil binlerce ördek akın etti. Kumbahçe sahili açıklarında görüntülenen ördek sürüsü denizin tadını doyasıya çıkardı.