Oruç Haberleri

Oruç Haberleri

Başkan Akdenizli, 'İnce ailesine teşekkür ediyorum'

Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, iftar sofrasına konuk oldu.

Borucu, ‘Hep zararına satıyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. Yılı anısına emeklilere özel 5000 TL ikramiye dağıtılacağını açıklamıştı. ÇKS kaydı olan emekli çiftçilerin bu ikramiyeden yararlanamayacağı belirtilmişti. Fethiye Cuma Pazarı esnafı çiftçi Mehmet Borucu, kendisinin de birçok çiftçi gibi yaşadığı bu mağduriyet hakkında açıklamalarda bulundu. 

Büyükşehir'den Yangın Tankeri Dağıtımı Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi kırsal alanlarda meydana gelebilecek yangınlara hızlı müdahale edilmesi amacıyla yangın tankeri dağıtımına devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Milas Korucuk’a 3 tonluk yangına ilk müdahale tankeri teslim edildi.

Korucu, çörek otunun faydalarını anlattı

Çörek Otu, sağlık açısından çeşitli faydalar sağlayan bir bitkidir. Salı Pazarı Esnafı Mehmet Ali Korucu, çörek otunun faydalarını mikrofonlarımıza anlattı.

Kurbanlıklar Görücüye Çıktı 

Kurban Bayramı öncesinde Fethiye’de kurulan hayvan pazarında hareketliliğin her geçen gün arttığı belirtildi.

“İlk Orucum, İlk Hatıram” kompozisyonu tamamlandı

Fethiye Müftülüğünün düzenlediği Fethiye İlçe Müftülüğü bünyesindeki ihtiyaç odaklı Kur’an Kursu öğrencileri arasında “İlk Orucum, İlk Hatıram” konulu kompozisyon yarışması tertip edildi.

Kadir Gecesi’ne özel iftar programı düzenledi

Seydikemer Belediyesi mübarek Kadir Gecesi'nde, Belediye Hizmet Binası ve Hükümet Konağı önünde 5 bin kişilik iftar sofrası kuruldu. Yoğun katılımın olduğu iftar yemeğinde oruçlarını dualar eşliğinde açan Seydikemerliler, Ramazan Ayı’nın manevi güzelliğini ve bereketini paylaştı.

MUĞLALI BİSİKLETÇİLER TÜRKİYE İKİNCİSİ

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Alanya da düzenlenen Bisiklet Turkiye Şampiyonasında Nurettin Emre Oruç, Barış Akkoyun, Mevlüt Emre Özkurt ve Fatih Güngör den oluşan Muğla Karya GSK Bisiklet Takımı Türkiye 2.si oldu.

KONAKÇI BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Fethiye’nin tanınmış iş İnsanı Sarper Konakçı Fethiye ve çevresinde faaliyet gösteren basın mensupları ve gazete sahipleri ile bir araya geldi. 2 yıllık pandeminden sonra ilk defa açılan turizm sezonu sonu Mancero Restaurant’ta kahvaltıda bir araya geldi. Yoğun geçen turizm sezonu ve kış ayında bölgenin hareketli olacağına dikkat çeken Konakçı, “Uzun ve yorucu zamandan sonra bir araya gelmek her iki tarafa da iyi geldi. Bölgemiz kış ayında turizm yönünden hareketli olacak ”dedi.

KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Kurban Bayramı arifesine girdik. Kurban Bayramı'nda kurbanlık kesmek isteyenler kurban pazarını ziyaret ederek keselerine uygun kurbanlık arıyorlar.

KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Kurban Bayramı’na çok kısa bir süre kala Fethiye Canlı Hayvan Pazarı’nda kurbanlık pazarı açıldı. Kurban Bayramı’nda kurbanlık kesmek isteyenler kurban pazarını ziyaret ederek keselerine uygun kurbanlık arıyorlar.

MENTEŞE BELEDİYESİ KIŞ KURSLARI SERGİSİ AÇILDI

Menteşe Belediyesi kursiyerlerinin kış boyunca yapmış olduğu eserler Konakaltı Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikle görücüye çıktı. Sergide 660 kursiyerin 1500 eseri bulunuyor.

MAVİ TUR PROFESYONELLERİ VE LÜKS TEKNELER D-MARİN GÖCEK’TE BULUŞUYOR

Akdeniz yat turizminin en önemli etkinliklerinden biri olarak kabul edilen TYBA Yacht Charter Show’un üçüncüsü D-Marin Göcek ev sahipliğinde gerçekleşiyor. 6-10 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek TYBA Yacht Charter Show’da, 60 lüks yat görücüye çıkarken 17 ülkeden ve Türkiye’den yüzlerce broker yat profesyonelleriyle bir araya gelecek.

Menteşe Belediyesi, yerel ürünlerini görücüye çıkardı

Menteşe Belediyesi Bodrum ve İzmir’de katıldığı Tohum Takas şenliklerinde yerel ürünlerini ziyaretçilere tanıttı. Zeytinyağından, ata tohumlarına kadar tamamen kendi imkânları ile ürettikleri ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunan Menteşe Belediyesi açtığı stant ile yerli üreticiler ile de buluştu.

Hoca İsmet Oruç hayatını kaybetti

Seydikemer Bağlıağaç Mahallesi’nde yaşayan 86 yaşındaki İsmet Oruç hayatını kaybetti. İsmet Oruç, evinin kenarında bulunan su kanalına düşerek, hayatını kaybetti.

Oruç sonrası beslenmeye dikkat!

Pandemi süreci ve kapanma dönemi sebebi ile bir bayram geleneği olan aile ve akraba ziyaretlerinin yapılamayacağı, Ramazan Bayramında oruçtan çıkılırken kontrolsüz tatlı tüketimi ya da aşırı beslenme hareketsizlik sebebiyle daha tehlikeli bir hal alacak. Beslenme ve diyet uzmanı Yasemin Çakır, “hareketsiz kaldığımız bir döneme denk gelen Ramazan Bayramında kontrolsüz beslenme ve aşırı tatlı tüketimine her zaman olduğundan daha fazla özen göstermeliyiz. Bayramda bedeninizi tatlı yiyerek yormayın” dedi.

Fethiye’de Bayram Namazı 06:29’da

On bir ayın sultanı Ramazan ayı uğurlanıyor. 12 Mayıs Çarşamba günü son oruç tutulacak. 11 Mayıs Salı akşamı da son teravih namazı kılınacak. Fethiye’de tüm camilerde yürüme mesafesindeki vatandaşlar bayram namazı kılabilecek.

Arsal, Sahurda susatmayacak yiyecekler tüketmeliyiz

Diyetisyen Gamze Arsal, Ramazan’da sahur ve iftarda dikkat edilmesi gereken hususları aktardı. Diyetisyen Arsal, “. Sahurda öncelikle susatmayacak yiyecekler tüketmeliyiz. Peynir, zeytin ve benzeri ürünleri tuzsuz olarak tüketilmelidir” dedi. 

Bu sergi, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlayacak

Fethiye Belediyesi Kürek takımı antrenörü Nasuf Dinçer, Akrilik Boya ile yaptığı resimleri görücüye çıkardı. Dinçer’in, Fetav etkinlik merkezinde açtığı akrilik boya resim sergisinin gelirinin tamamı, öğrencilere burs sağlanması için Fetav’a bağışlanacak. Nasuf Dinçer “Bunlar, internetten öğrenerek oluşturduğum resimler. Tek hedefim, ihtiyacı olan öğrencilere yardımcı olabilmek” dedi.

Seydikemer’in hayali gerçek oluyor

Seydikemer’de kurulması planlanan Tarıma Dayalı Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için; Tarım ve Orman Bakanlığı Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanlığı proje için onay kararı verdi. Böylelikle bölgemiz ve Seydikemer için önemli bir yatırımın hayata geçirileceği bildirildi. 

Korucuk Mahallesi’nde parke kaplama çalışmaları tamamlandı

Milas Belediyesi ilçemiz mahallelerindeki yol yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşlara en iyi hizmeti vermek adına yapılması gereken çalışmaları yerinde tespit eden Milas Belediyesi ekipleri ilçemiz mahallelerinin yollarında çalışmalar gerçekleştirerek, vatandaşlarımıza hizmet sunuyor.

Yılbaşı hindilerine talep artıyor

Yılbaşı yaklaşırken hindiler görücüye çıktı. Çarşı ve pazarlarda yılbaşı yaklaşırken hindi satışları da başladı. Hindi yetiştiricileri uzun bir süredir bakımını yaptıkları hindileri satmaya başladı. Koronavirüs nedeni ile işsiz kalınca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Fethiye’ye, memleketine dönen Zeynep Okka ile babası Kemal Okka, hindi yetiştiriciliğine başladı. Yılbaşı yaklaşırken yetiştirdiği hindileri kilosu 35 TL’den satmaya başlayan Okka ailesi, taleplerin çok iyi durumda olduğunu ifade ettiler.

Tarımsal İhtisas Sanayi İçin Bölgede İncelemeler Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç ve İl Tarım Müdürü Barış Saylak öncülüğünde gelen heyet; Seydikemer’deorganize sanayi bölgesi kurulması için incelemelerde bulundu.

Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan Oruç Açıklaması

Din İşleri Yüksek Kurulu, “Yüce dinimizin ilkelerine göre her ibadetin ifa edileceği zaman, mekan ve şartlar vahiyle belirlenmiştir. Ramazan ayında sağlıklı olan her müminin oruç tutması Allah Teala’nın emriyle (el-Bakara, 2/183-185) farz kılınmıştır. Bu ibadetin topyekün ertelenmesi mümkün değildir.

CHP'de 635 Delege Oy Kullanacak

Muğla CHP’de 8 Şubat 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilecek 37'nci Olağan il kongresi öncesinde, mevcut başkan Adem Zeybekoğlu'nun Perşembe, diğer aday Oruç Özkan’ın da Çarşamba günü adaylıklarını açıklayacakları öğrenildi.

Yatağan’da Develer Görücüye Çıktı

Yatağan Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu yıl 20. si düzenlenecek olan 'Deve Güreşi Festivali’ dolaysıyla, bir grup deve, Belediye Başkanvekilleri, İsmail Kaya, Ahmet Tuna, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, İl Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Toksöz, MHP İlçe Başkanı Arif Güldürüm, AK Parti, CHP ve MHP li meclis üyesi komite üyelerince, açık Pazar yerinde, davul zurna eşliğinde dolaştırıldı. Bu yılki güreşler Kaymakam Hayrettin Çiçek ve Belediye Başkanı Mustafa Toksöz himayesinde ücretsiz olarak yapılacak.