Korucu, çörek otunun faydalarını anlattı

Çörek Otu, sağlık açısından çeşitli faydalar sağlayan bir bitkidir. Salı Pazarı Esnafı Mehmet Ali Korucu, çörek otunun faydalarını mikrofonlarımıza anlattı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Çörek Otu yağı, Antioksidan ve antienflamatuar etkisiyle mide ve bağırsaklarda görülen problemlerin giderilmesi ve dengenin sağlanmasına yardımcı olur. Yüksek yağ içeriğiyle bağırsak hareketliliğini arttırır.  İshal, gaz sıkışmaları, hazımsızlık problemlerinin tedavisinde yardımcıdır. Tohumlar kavrularak kusmayı önleyici olarak kullanılır. Tohumlardan hazırlanan tentür iştahsızlık ve ishal şikayetlerinde etkilidir. 
Saymakla bitmeyen çörek otu yağının faydalarını, Salı Pazarı’nda çörek otu yağı satışı yapan Mehmet Ali Korucu anlattı. Korucu, yaptığı açıklamada “Çörek otu, şişkinlik, kabızlık ve mide sorunlarını giderir. Metabolizmayı da çalıştırdığı için şeker ve kanser hastalığını da engeller. Yağımızı bizzat biz üretiyoruz. Şişeleyip pazarda satıyoruz. Çörek otu yağının şişesinin fiyatları minimum 100 liradan başlıyor. Çörek otu yağına bizim vatandaşımızdan çok yabancı turistler ilgi gösteriyor. Yabancılar, çörek otu yağının faydalarını bizden daha iyi biliyorlar”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN