Oy, Haberleri

Oy, Haberleri

Fethiye’de bulunan büyüleyici hayalet köy

Fethiye'nin tarih kokan beldelerinden olan Kayaköy, yüzyıllardır varlığını sürdüren antik bir kent. Kayadan yapılmış evleri ve senelerdir yapısını koruyan mimarisiyle tatil planlarının vazgeçilmezi olan kent, şehir hayatından uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için oldukça ideal bir seçim. Terk edilmiş olan köy şimdilerde adeta hayalet bir köyü andırıyor. Peki, Kayaköy neden terk edildi? Kayaköy'ün tarihi ne?

Alim Karaca Kayaköy’e Müjdelerimiz Var

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, seçime çok az bir zaman kala, halk buluşmaları kapsamında Kayaköy, Faralya, Kirme ve Karagedik’te vatandaşlarla biraraya geldi.

Kökten, Fethiye’de 12 Ay Turizm İçin Adımını Attı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, göreve seçilmeden hizmetlerin hayata geçirilmesinde önemli rol oynuyor. Turizmin 12 aya yayılması için projeler hazırlayan Başkan Adayı Kökten, Fethiye Kalesi’nin restorasyonu ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüğünü söyledi.

Fethiye Kalesi'nde 12 Ay Kazı Yapılacak

Çalış Sahil, Şat Burnu ORKA Grup'un bölgedeki yatırımlarından bir tanesi olan Big Chefs’te düzenlenen "Fethiye Turizm Sektörü Temsilcileri Buluşması" programında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy "Fethiye Kalesi'nde 12 ay kazı yapılacak" dedi. Ersoy, 144 kazı başkanlığıyla kazı programını başlattıklarını belirterek, Fethiye Kalesi'ni de 12 ay kazı programına aldırma talimatını verdiğini söyledi.

Seydikemer’de İstiklal Marşımızın Kabulü Gururla Kutlandı

Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşımızın kabulünün 103’üncü yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı düzenlenen törenle kutlandı.

Saatcı, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yıldönümü Nedeniyle Mesaj Yayınladı

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, İstiklal Marşı'nın Kabulü’nün 103. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, “İstiklal Marşı’nın Türk Milleti’nin bir manifestosu olduğunu açıkladı.

Vali Akbıyık’tan İstiklal Marşı'nın Kabulü Mesajı

Muğla Valisi İdris Akbıyık 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Akdenizli, ev ziyaretlerinde bulundu

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları kapsamında bir dizi ev ziyaretinde bulundu.

Cumhur İttifakı Adayı Kökten, “Vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinliyor ve tek tek not alıyoruz”

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Kökten, beraberinde Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Murat Çağlar Ayıkol, MHP Fethiye İlçe Başkanı Abdülkadir Tekin,  Cengiz Çay ve Ak Parti ve MHP ilçe yöneticileri ile beraber Esenköy, Çamköy, Eldirek, Karaçulha ve İnlice Mahallerinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. 

Fethiyespor’un Rakibi Arnavutköy

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 17.Hafta mücadelesinde Fethiyespor, 11 Aralık Pazartesi günü 14.00’te evinde Kuzey Marmara A.Ş Arnavutköy Belediyespor ile kozlarını paylaşacak.

Ulusoy'dan Dünya Dalış Rekoru

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Ölüdeniz Uluslararası Su Oyunları etkinliğinde Milli Sporcu Devrim Cenk Ulusoy, masterlar kategorisinde sabit ağırlıkta paletsiz 75 metre dalarak, dünya rekoru kırdı.

Bisiklet Yarışı Kapsamında Bu Yollar Kapalı Olacak

Uluslararası Likya Granfondo Bisiklet yarışı kapsamında; 1 Ekim Pazar günü sabah saat 09.00’da Seydikemer Kavşak, Çobanlar, Alaçat, Kadıköy, Döğer, Girmeler güzergahlarındaki yollar tek yönlü (gidiş yönlü) trafiğe kapalı olacak.

Uzman Klinik Psikoloğu Seray Aksoy: “Çocukları okula dönüş fikrine hazırlamak çok önemli”

Hem ebeveynler hem de çocuklar için tatil dönemi artık bitti. Okul alışverişi yapıldı, eşyalar tamamlandı ama peki ya çocuğunuz yeni eğitim-öğretim dönemine hazır mı? Tatil havasından çıkması için neler yapmalısınız? Sorularının cevabı veren Klinik Psikolog Seray Aksoy, önerilerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Deprem Önlemlerine Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi olası bir depreme karşı önlem almaya devam ediyor. Bu kapsamda ekipler son olarak Ortaca Sarıgerme, Ula Ataköy, Çıtlık ve Kızılyaka Mahallelerinde mikrobölgeleme çalışmalarını sürdürüyor.

Camiye Gelen Çocukların Bisikletleri Tamir Ediliyor

Fethiye’de Çamköy Mahallesi Camii'ne gelen Yaz Kur'an Kursu öğrencilerinin bisikletleri din görevlisi tarafından tamir ediliyor.

Kayaköy Karanlığa Teslim Oldu

Tarihi ve doğal güzellikleriyle tatilcilerin gözdesi Kayaköy'de elektrik sorunu büyüyerek devam ediyor.

Birincilerin Tercihi Fethiye Oldu

Türkiye'nin dört bir yanında 4 Haziran tarihinden düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları, 20 Haziran’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesinde açıklandı. Sınavda tüm soruları doğru işaretleyerek tam puan alan Demir Can Gürsoy, FRTTV mikrofonları aracılığıyla duygu ve düşüncelerini paylaştı. 

Çamköy’de korkutan yangın

Çamköy Mahallesi’nde sebebi bilenmedik bir şekilde çıkan yangın, ekiplerin zamanında müdahalesi sonrasında kontrol altına alındı.

Büyük Samanlık Koyu sezon açılışını yaptı 

Fethiye’de okulun işlettiği, lise öğrencilerinin çalışarak mesleğe hazırlandığı plaja Fethiye Kaymakamı tarafından mavi bayrak çekilirken, plaj yeni sezona açıldı.

Koy temizliği için bir araya geldiler

Fethiye Temiz Kalsın Derneği ve Keep Fethiye Clean tarafından organize edilen programda koy temizliği yapıldı.

Seydikemer'de Cumhurbaşkanı Erdoğan Sevinci

Seydikemer’de resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferle ayrılması vatandaşlar tarafından büyük sevinçle karşılandı. Binlerce vatandaş Seydikemer’in cadde ve sokaklarında kutlama yaptı. Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Türkiye kazandı, mazlumlar kazandı, İslam coğrafyası kazandı” dedi.

Herkes aynı soruyu soruyor! Katılım oranı düşük mü? 

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi için sandık başına giden vatandaşlar katılım oranının az olduğuna dikkat çekiyor.

Sandık Görevlileri Yemin Ederek Görevlerıne Başladı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda sandık başında bulunacak görevliler, sandık yemini ederek göreve başladı.

Cumhur İttifakı Başkanlarından seçmene sandık uyarısı

Cumhur İttifakı Muğla İl Başkanları, seçmenlere çağrıda bulunarak 28 Mayıs’ta sandıklara giderek oylarını kullanmalarını istediler.

Özdemir, neden görme engelliler tek başına oy kullanamıyor?

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla şube sekreteri ve Zafer Partisi 28. Dönem Muğla milletvekili adayı Mehmet Özdemir, görme engellilerin nasıl oy kullanacağı konusunda eleştirilerde bulundu.

Millet İttifakı ortaklarından mahalle ziyaretleri 

Millet İttifakı ortağı Fethiye İlçe Teşkilatları, seçim çalışmaları kapsamında İncirköy, Üzümlü, Nif ve Kızılbel mahallelerinde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldiler. 

Fethiye, EMITT Turizm Fuarı'nda tanıtılıyor

EMITT Turizm Fuarı 26. kez kapılarını açtı. Deprem felaketi nedeniyle 12 Nisan’a ertelenen fuara İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, diplomatik temsilciler, turizm sivil toplum örgütleri ve turizmciler katıldı.

GİŞE MEMURU HAYATINA SON VERDİ

Fethiye’nin Kayaköy Mahallesinde tarihi kaya evlerinin gişe memurluğunu yapan Hasan Sönmez hayatına son verdi.

FTSO’DAN ANITKABİR ZİYARETİ

FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri Bayram Kiremitli, Nihat Oran, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ramazan Dim, Muhammet Kökten, Sayman Üye Süleyman Uysal, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Kaya, Muhsin Gümüş, Veli Önver, Halil İbrahim Öztürk, Emre Başaran, Meclis Üyeleri Halef Savukduran, Can Yılmaz, Erol Aksoy, Bilal Göksu, Ramazan Sıtkı Gümüşhan, Yenal Yelken, Ertuğrul Gürkan, Yücel Özdemir, Mustafa Demirhan, Ayfer Kıvrak, Fatih Tunç, Akif Milaslıoğlu ve Oda Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu’dan oluşan heyet, Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’e ziyarette bulundu.

RUHSATSIZ İNŞA EDİLEN YAPI YIKILIYOR

Fethiye’nin Kayaköy Mahallesinde tapunun 256 ada 1ve 4 parsel sayılı taşınmazlar üzerinde ruhsatsız olarak inşa edilen yapılar yıkılıyor.