Fethiye Kalesi'nde 12 Ay Kazı Yapılacak

Çalış Sahil, Şat Burnu ORKA Grup'un bölgedeki yatırımlarından bir tanesi olan Big Chefs'te düzenlenen 'Fethiye Turizm Sektörü Temsilcileri Buluşması' programında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy 'Fethiye Kalesi'nde 12 ay kazı yapılacak' dedi. Ersoy, 144 kazı başkanlığıyla kazı programını başlattıklarını belirterek, Fethiye Kalesi'ni de 12 ay kazı programına aldırma talimatını verdiğini söyledi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Toplantıya Muğla Valisi İdris Akbıyık, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye Otelciler Birliği Üyeleri,  Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, turizmci geçmiş dönem Muğla Milletvekili Hasan Özyer,  Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Murat Çağlar Ayıkol, Fethiye Turizminin önde gelen isimleri birlikte ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. 

Fethiye Kalesi'nde 12 Ay Kazı Yapılacak
Bakan Ersoy, 2018'de bir hedef koyduklarını belirterek, artık nicelik kadar niteliğin de önemli olduğunu, sadece fazla turist hedefi koymayarak kişi başı gecelik gelirleri de artıracaklarını dile getirdi. Ege Bölgesi'nin turizmden alması gereken pasta payını yüzde 10'lardan yüzde 20'lere çıkarmak gerektiğini aktaran Ersoy, "Bu işler sadece Kültür ve Turizm Bakanlığının çalışmasıyla olmuyor. Büyükşehir belediyeleri ve yerel yönetimlerle koordine edilmesi gereken bir çalışma. Eğer siz büyükşehir belediyeleri ve yerel yönetimlerle koordineli bir çalışma gerçekleştirmezseniz, turizmde ne kalıcı hedefler yakalayabilirsiniz, ne de sürdürülebilir ve büyüyen hedefler yakalayabilirsiniz. Aydın Ayaydın hocamız inşallah 31 Mart'ta seçildiği takdirde Muğla'nın master planını oluşturacağız. Bu büyükşehir belediyesinin yapması gereken bir şeydir. Biz bakanlık olarak ne kadar yaparsak yapalım sonuçta belediyelerle birlikte çalışmamız gerekiyor" dedi.

BAKAN ERSOY "FETHİYE KALESİ'NDE 12 AY KAZI YAPILACAK"
Ersoy, 144 kazı başkanlığıyla kazı programını başlattıklarını belirterek, Fethiye Kalesi'ni de 12 ay kazı programına aldırma talimatını verdiğini söyledi. Muğla'yı da önümüzdeki yıl Kültür Yolu Festivallerine davet ettiklerini dile getiren Ersoy, "Muğla'da önümüzdeki yıldan itibaren Kültür Yolu Festivallerine davet edilecek. Bu festival 9 gün sürüyor. Sadece ilkbahar mı yoksa sonbahar mı olacak onun zamanına karar vereceğiz. Bunu bölgede sezonu uzatmak için yapıyoruz. Göreceksiniz ki Kültür Yolu Festivali olduğu tarihte oteller de dolu olacak, çarşınız da dolu olacak. Bu her yıl yapılıyor. Festival grubuna dâhil edildikten sonra 9 gün boyunca otellerde de yer bulunmuyor. Bütün gastronomi yerlerinde de veya etkinlik alanlarının hiç bir yerinde yer bulunmuyor. Çok yoğun bir turizm oluyor. Sezonunu uzatmış veya erken başlatmış oluyoruz. Biz turizm sektöründe kalıcı başarılar istiyorsak, hem yerel yönetimleri doğru sorgulamamız lazım, büyükşehirler olsun ilçe belediyeleri olsun. Artı hükümetlere de vadettikleri şeylerin nasıl olacağını doğru bir şekilde anlatmasını istememiz lazım" diye konuştu.  

KÖKTEN "KAYAKÖY KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI HAZIRLAYIP BAKANLIĞA SUNACAĞIZ"
Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada "Sayın Bakanımız şimdiye kadar hiç bir isteğimizi geri çevirmedi. Kültür ve Turizm Bakanımıza koruma amaçlı Kayaköy imar planı hazırlayıp bakanlığa sunacağız. Fethiye Kalesini turizme kazandıracağız. Sağlık, Spor Kültür turizmi, dijital reklam ve tanıtımlar yaparak Fethiye'yi Dünya'da bir marka bir şehir yapacağız" diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN