Seferleri Haberleri

Seferleri Haberleri

Fethiye-Rodos Feribot Seferlerine Yoğun İlgi

Fethiye’de hizmet sunan Skymarine Şirketi tarafından gerçekleştirilen Fethiye-Rodos feribot seferlerine yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi oluyor. Sabah saatlerinde Fethiye iskelesinden hareket eden hızlı feribot ile keyifli bir yolculuk gerçekleştirilen misafirler, kısa bir yolculuğun ardından Rodos’un güzelliklerinin keyfini yaşıyor. 

FTSO VE FETOB YÖNETİMİ TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ SON GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret eden Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uysal ve Yönetim Kurulu üyeleri, yeni FTSO yönetimine hayırlı olsun dileklerini iletti. Görüşmede 2022 turizm verileri, konaklama sektörüne yönelik vergilerin kaldırılması, yurt dışından uçak seferleri ve 2023 turizm sezonunun sorunsuz başlamasına yönelik alınabilecek tedbirler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 

DALAMAN-ÜSKÜP UÇAK SEFERLERİ TURİST AKIŞINI BAŞLATACAK 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) kardeş odası Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ile birlikte düzenlediği iş geliştirme programı kapsamında Kuzey Makedonya’dan Fethiye’ye gelen tur operatörleri FTSO’da düzenlenen toplantıda izlenimlerini anlattı. 

ÇIRALI: “2023 YILINDA UÇAK SEFERLERİNİN BAŞLAMASIYLA İLİŞKİLER DAHA DA GÜÇLENECEK”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) turizmde pazar ülke çeşitliliği hedefi kapsamında bir adım daha atıldı. FTSO ile Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ile arasındaki kardeş oda protokolü çerçevesinde düzenlenen ilk ziyaretten güzel haberlerle dönüldü. FTSO koordinasyonunda Üsküp’e yapılan ziyarete Fethiye’deki konaklama sektörünün temsilcileri ve Dalaman Havalimanı temsilcileri katıldı. Ziyaret kapsamında MATTO tarafından düzenlenen çalıştayda Kuzey Makedonya ile Fethiye’nin turizm acenteleri, otelcileri ve havayolu firmaları temsilcileri bir araya gelerek, 2023 yılı itibarıyla başlatılması planlanan uçak seferleri için yapılması gerekenler ele alındı. Üsküp-Fethiye uçak seferlerinin 2023’te başlatılmasıyla Fethiye, Makedonyalı turistleri ağırlamaya başlayacak. 

DALAMAN-ÜSKÜP ARASI UÇAK SEFERLERİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

‘Kardeş Oda’ protokolü imzalayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) arasında gerçekleştirilen çevrimiçi toplantıda, Dalaman-Üsküp arası karşılıklı uçak seferleri konulması ve acenteler arası işbirliklerinin geliştirilmesine yönelik atılacak adımlar değerlendirildi.

Yamaç paraşütü pilotları sezondan umutlu

Babadağ’a Teleferik Tesisinin kurulmasıyla birlikte yamaç paraşütü pilotları yerli ve yabancı turist bereketi bekliyor. Pandemi nedeniyle başta İngiltere olmak üzere Almanya ve Rusya’nın charter seferlerini başlatmasını bekleyen yamaç paraşütü pilotları turizm sezonunun geçen yıla oranla daha bereketli olacağını umduklarını belirttiler. Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilotları Kooperatifi Başkan yardımcısı İsmail Kurt, “Temmuz ayından itibaren yoğun bir sezon bekliyoruz. Babadağ teleferiğin yapılmasının en önemli faydası mekanlara kalite katmasıdır” ifadelerini kullandı.

Turizmcilerin gözü İngiltere hükümetinde

Korona virüsü salgını nedeni ile en büyük darbe gören sektörlerin başında gelen turizm sektöründe belirsizlik sürüyor. Fethiye’de turizm işletmecileri bir yandan 2021 sezon hazırlıklarını sürdürürken, diğer taraftan da yandan da Türkiye’ye turist gönderen ülkelerdeki uçak seferlerinin ne zaman başlayacağı yönünde endişeli ve umutlu bekleyişlerini sürdürüyorlar. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un 12 Nisan tarihindeki uçak seferlerinin başlayıp başlamayacağı konusunda yapacağı açıklamayı bekliyoruz. Umudumuz Haziran ayından itibaren turizmin hareketlenmesi” dedi.

Taşar, “Seferler aralıklı olarak devam edecek”

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarında çalışan vatandaşların ve görevlilerin göz önünde bulundurarak araç seferleri konulduğunu belirtti.

Bodrum-Datça Feribot Seferleri Arttırıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum-Datça arası feribot seferlerini arttırdı.

Milas - Bodrum Havalimanında Tarifeli İç Hat Uçuşları Başladı

Korona Virüs salgını nedeniyle 2 ayı aşkın süredir iç-dış hat uçuşlarının durduğu Milas - Bodrum Havalimanında İstanbul, İzmir ve Ankara’nın ardından dün iç hat seferleri alınan tedbirlerin ardından bugün başladı.

Bodrum-Datça Feribot Seferleri Yeniden Başladı

Korona virüs salgını dolayısıyla 23 Mart 2020 tarihinde iptal olan Bodrum-Datça Feribot seferleri yeniden başladı. Seferlerde feribota maskesiz binmek yasak.

Mete 'Cumhurbaşkanımıza Şehirlerarası Yolculuk Sınırlandırılması Talebimizi İlettik'

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün il başkanları ile yaptığı videolu toplantıda, özel araçlarla gerçekleşen şehirlerarası yolculuğun da sınırlandırılması talebini gündeme getirdi. İl Başkanı Mete toplantıya ilişkin açıklamasında, iller arası otobüs seferlerinin valilikler izni ile yapılmasına yönelik kararını hatırlattı. 

Muğla'da Şehiriçi Otobüslere Düzenleme Geldi

FERDİ YAVUZ- Muğla’da genel sağlık tedbirleri kapsamında toplu taşıma seferleri azaltılarak, yeniden düzenledi.

Marmaris-Rodos Feribot Seferleri Geçici Süre Durduruldu

Marmaris’ten Yunanistan’ın Rodos Adası’na haftanın iki günü yapılan feribot seferleri geçici süreyle durduruldu.

Yunan Adasında Mahsur Kalan Vatandaşlar Türkiye’ye Ulaştı

Bodrum’dan Yunan adalarına giderken korona virüsü nedeniyle feribot seferlerinin iptal edilmesi üzerine Yunanistan’ın Kos adasında mahsur kalan 14 Türk, bugün gönderilen feribotla Bodrum’a getirildi.

Fırtına Tekneyi Karaya Sürükledi

Bodrum’da etkili olan fırtına günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Bir teknenin karaya sürüklendiği fırtına nedeniyle feribot seferleri de iptal edildi.