Seydikemerli Haberleri

Seydikemerli Haberleri

Başkan Akdenizli’den Anlamlı Hediye

Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, Seydikemerli çocuklara top sürprizi yaptı. Yeni toplarına kavuşan çocuklar, Başkan Akdenizli’ye teşekkür ettiler.

Akdenizli: “Seydikemerlilerin Mutluluğu İçin Durmadan Çalışacağız”

Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmalarına Çatak, Dere ve Çökek Mahallesinde devam etti. Başkan Akdenizli, mahalle toplantılarında yaptığı açıklamada; “Sizlerin mutluluğu için durmadan, yorulmadan çalışacağız” dedi.

İkbal Gürpınar Seydikemerlilerle Buluşacak

Seydikemer Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında TV Sunucusu ve yazar İkbal Gürpınar’ın konuşması olarak katılacağı “Mutlu Kadın, Mutlu Toplum” konulu söyleşi düzenleyecek. Söyleşi 6 Mart Çarşamba günü gerçekleşecek.

Başkan Çıralı, Fethiye Ve Seydikemerli Yatırımcıları Seydikemer TDİOSB’ye Başvuru Yapmaya Davet Etti

Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde yapılacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın da katıldığı toplantıda, yatırım yapmakta istekli firmaların belirlenmesi amacıyla ön talep toplanması konusu görüşüldü. Alınacak ön taleplerde Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılara öncelik verileceğini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, başvuruların Türkiye’nin her yanından bölgeye yatırım yapmak isteyen firmalara açık olduğunu belirterek Fethiye ve Seydikemerli tüm yatırımcıları Seydikemer TDİOSB'ye başvuru yapmaya davet etti.

Rafet El Roman Sevgisi Seki Çayırına Sığmadı

Seydikemer'in Seki Mahallesinde 30'uncusu düzenlenen Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konseri kapsamında sahne alan ünlü sanatçı Rafet El Roman sevilen şarkılarını seslendirdi. Seydikemerlilerin Rafet El Roman sevgisi Seki Çayırına sığmadı, alan binlerce vatandaş tarafından doldu taştı.

Ahmet Şafak Sevilen Şarkılarını Seydikemer'de Seslendirdi 

Seydikemer Belediyesi tarafından düzenlenen 30. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konseri'nin ilk gününde sahne alan ünlü Sanatçı Ahmet Şafak, sevilen şarkılarıyla Seydikemerliler’i adeta coşturdu.

Seydikemerli Havvana, kadınlara hem örnek hem de iş kapısı oldu

Seydikemer'de terzilik yaparken ek iş olarak 4 yıl önce lavanta işine başlayan Havvana Toru, çevresindeki kadınlara hem örnek hem de iş kapısı oldu. Siparişlere yetişmeye çalışan genç kadın, yaklaşık 50 dönüm alanda gerçekleştirdiği lavanta üretimi işini diğer kadınlara da tavsiye etti.

Seydikemerli Güreşçiler, Kırkpınar’a Dualarla Uğurlandı

Edirne'de 7-9 Temmuz'da düzenlenecek 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne yoğun bir tempoyla hazırlanan Seydikemerli güreşçiler, Er Meydanı’na dualar eşliğinde uğurlandı. Güreşçileri uğurlayan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Yaklaşık 20 sporcumuzu Kırkpınar’a, dualı çayıra dualarla yolcu edeceğiz” dedi.

Başkan Akdenizli’den Kurban Bayramı Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli bir mesaj yayımlayarak tüm İslam âleminin ve Seydikemerlilerin Kurban bayramını kutladı.

Yakup Otgöz, Seydikemerli vatandaşlarla bayramlaştı

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Yakup Otgöz, Ramazan Bayramı’nın son gününde Seydikemer’deki vatandaşlarla bayramlaştı.

Kadir Gecesi’ne özel iftar programı düzenledi

Seydikemer Belediyesi mübarek Kadir Gecesi'nde, Belediye Hizmet Binası ve Hükümet Konağı önünde 5 bin kişilik iftar sofrası kuruldu. Yoğun katılımın olduğu iftar yemeğinde oruçlarını dualar eşliğinde açan Seydikemerliler, Ramazan Ayı’nın manevi güzelliğini ve bereketini paylaştı.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI YILDIRIM'DAN BAŞKAN KOVANCI’YA ZİYARET

Seydikemerli genç siyasetçi 28. dönem AK Parti Milletvekili aday adayı Yasin Ali Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Turhan Kovancı’yı ziyaret etti.

YILDIRIM, “MİLLETVEKİLLİĞİ YOLUNDA HERKESİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la Sohbetinden Tüm Türkiye Tanımıştı. Muğla’da 28. dönem Milletvekilliği aday adaylığı açıklamaları sürüyor. Seydikemerli genç siyasetçi Yasin Ali Yıldırım’da AK Parti Muğla milletvekili aday adaylığını açıkladı

YAZAR ÖZGÜR BALPINAR, SEYDİKEMERLİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU 

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Okur Gezer Yazar Projesi kapsamında Seydikemer ’de Yazar Buluşması etkinliği gerçekleştirildi.  

SEYDİKEMERLİ ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI BAĞIŞ

Seydikemer’de Alaçat Ortaokulu öğrencileri okulda düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirle aldıkları mamaları Seydikemer Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bağışladılar.

MSKÜ REKTÖRLÜĞÜNE PROF. DR. TURHAN KAÇAR ATANDI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektörlüğüne 2 ay sonra yeni rektör atandı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 17 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleşen atmaya göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar  oldu. Aslen Fethiye/Seydikemerli olan Prof. Dr. Turhan Kaçar İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi  Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilimdalı başkanı olarak görev yapıyordu. 

MSKÜ REKTÖRLÜĞÜNE PROF. DR. TURHAN KAÇAR ATANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 17 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleşen atmaya göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar  oldu. Aslen Fethiye/Seydikemerli olan Prof. Dr. Turhan Kaçar İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi  Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilimdalı başkanı olarak görev yapıyordu. 

SEYDİKEMER VE KAŞ’IN 50 YILLIK HAYALİ GERÇEK OLUYOR

Seydikemer’in yarım asırlık hayali gerçek oluyor. Seydikemer’in Kumluova Mahallesi ile Kaş’ın Ova Mahallesini birleştirecek “Patara Köprüsü” 16 Ağustos Salı Günü ihaleye çıkıyor. Bu müjdeli haberi Seydikemerlilerle paylaşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Sonunda hayalimiz gerçek oldu. Kaş ile Seydikemer’i, Antalya ile Muğla’yı turizm alanında, tarım alanında, tarih alanında birleştirecek bir köprü. 16 Ağustos saat 10.00’da da ihalesi Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından yapılacak” dedi.

SEYDİKEMERLİ YAZARDAN BAŞKAN OTGÖZ’E ZİYARET

Seydikemerli yazar ve aynı zamanda öğretmen Salim Yılmaz, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü makamında ziyaret ederek ‘Gri Gökyüzü Avrupa Gezi Notları’ kitabını armağan etti.

661. KIRKPINAR’DAN MUĞLA’YA 2 MADALYA

661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri tamamlandı. Bu sene Kırkpınar Baş Pehlivanı Ankaralı Mustafa Taş’ı finalde yenen Antalyalı Cengizhan Şimşek oldu. Muğla’dan güreşlere katılan güreşçilerden Minik 1 Boy’da Egehan Katrancı 2. Deste Orta Boy’da Muhammet Enes Özcan’da 1. Oldu.

BAŞKAN OTGÖZ, ÇOCUKLARIN MUTLULUKLARINA ORTAK OLDU

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş ile birlikte AK Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından Seydikemerli öğrencilere gönderilen satranç takımını öğrencilere hediye etti.

GİRGİN SEYDİKEMERLİ VATANDAŞLARIN ARAZİ MAĞDURİYETİNİ MECLİSE TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesiyle, vatandaşların uzun yıllardan bu yana kullandıkları, kendilerine ait arazilerin kenarlarında bulunan veya atadan kalma yerlerin açık ihale ile satılmasından dolayı Seydikemerlilerin yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

Kadın çiftçilere kahvaltı

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Seydikemerli kadın çiftçilere yönelik kahvaltı etkinliği düzenlendi.

Seydikemerli Arıcılara Arı Keki ve Arı Yemi Bağışlandı

Seydikemer’de yazın meydana gelen orman yangınlarında zarar gören arıcılara, arı keki ve arı yemi dağıtıldı. Seydikemer Belediyesi’nin de araçları ve personeliyle destek olduğu arı keki ve arı yemi dağıtımı Seydikemerli üreticileri sevindirdi.

Seydikemer'de Gastroantep'e yoğun ilgi

Kültürlerin Kardeşliği GASTROANTEP Yemek Şenliği kapsamında başta Gaziantep ili olmak üzere birçok ilin damak lezzetleri Seydikemerlilerle buluştu. Şenlik kapsamında ücretsiz olarak Sıra Gecesi etkinliği de düzenleniyor.

Seydikemer Cumhuriyet Coşkusunu Yusuf Güney ile yaşadı

Cumhuriyet'in ilan edilmesinin 98'inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Seydikemer Belediyesi tarafından organize edilen konserde sahne alan sevilen şarkıcı Yusuf Güney, Seydikemerlilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Seydikemerliler konsere yoğun ilgi gösterirken, Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Yaka Park Restoran kurucusu Ertem Güzel vefat etti

Seydikemerli Yaka Park Restoran kurucusu Ertem Güzel 70 yaşında vefat etti.

Gaziantep’e Seydikemerli komutan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Jandarma Genel Komutanlığına mensup bazı General ve Albayların emekliliğe sevki, bir üst rütbeye terfileri ve yeni göreve atanmalarına ilişkin kararlar resmi gazetede yayımlandı. Kars İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, Gaziantep’e atandı.

Milletvekili Ergun’dan bir önergede su borçlarına geldi

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun’un, Seydikemerli çiftçilerin ve üreticilerin sulama birliğinden kullandıkları su bedellerini ödeme konusunda yaşadıkları sıkıntılarla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye bir soru önergesi sundu. Seydikemerli çiftçi vatandaşların yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi gerektiğini belirten İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun’un, “Borçlarını ödeyemediği için birçok çiftimiz takibata uğramaktadır. Dolayısıyla Seydikemerli çiftçilerimizin yaşadıkları bu sıkıntıların giderilmesi ve hafifletilmesi konusunda bazı adımlar atılması gereği açıktır” dedi.

Başkan Otgöz, Kurban Bayramını Kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında tüm İslam Âleminin, milletimizin ve Seydikemerli vatandaşların bayramını kutladı.