Sofra Haberleri

Sofra Haberleri

Bayram için ev yapımı baklavalar satışta

Bayramın vazgeçilmez tatlılarından biri olan baklava, özel günlerde sofraları süsleyen lezzetli bir seçenek. Ev yapımı baklava yapan ve pazarda satışını gerçekleştiren Sadike Hanım ise ilgiden memnun.

Akdenizli, Gençlere Elleriyle Menemen Yaptı

Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, kendisini sahura davet eden üniversitelileri kırmadı. Gençler, kendilerine elleriyle menemen ve sahur sofrası hazırlayan Başkan Akdenizli’ye teşekkür ederek yine beklediklerini dile getirdi.

Başkan Akdenizli, 'İnce ailesine teşekkür ediyorum'

Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, iftar sofrasına konuk oldu.

Akdenizli, Cumhur İttifakıyla İftar Sofrasında Buluştu

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, Ramazan ayının ilk iftarını AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz’ün katılımıyla Cumhur İttifakı Teşkilatı ile birlikte yaptı.

Baklavanın kilosu da tanesi de cep yakıyor! Güncel baklava fiyatları..

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve sofraları şenlendiren baklava da son zamlardan nasibini aldı. İçindeki malzemelerin fiyatının artmasıyla baklavanın da fiyatı yükseldiği için esnaflar çareyi çok ilginç bir yöntemde buldu. Bütçesi yeterli olmayanların da baklava tüketebilmesi için baklavalar tek tek de satılmaya başlandı. Baklavanın kilosu ne kadar? Tanesi ne kadar? Haberimizde derledik.

Gaziantepli Tatlı Ustası Koç, “Baklava Konusunda Fethiye’de 1 Numarayız”

Gaziantep'in geleneksel lezzetleri arasında özel bir yere sahip olan baklava, asırlardır sofralarda şenleniyor. Mesleğe çocukluk yıllarında başlayan Gaziantepli Adem Aydın, 4 yıl önce Karaçulha Mahallesi Atatürk Bulvarı Zincirlikavak Mevkii No:40’ta Anteplioğlu Tatlı Dünyası’nı açtı ve kendine has lezzeti müşterilere sunuyor.

Kalp ve diyabet hastaları dikkat!

Yeni yıla sayılı saatler kala yılbaşı gecesine yönelik planlar da şekilleniyor. Kimileri yeni yılı dışarıda karşılamaya hazırlanırken kimileri ise sevdiklerini kendi kuracakları yılbaşı sofrasında ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyor. Ancak dikkat! Gerek sofrada geçirilecek sürenin uzunluğu gerekse sofradaki yemeklerin lezzetli olması adına katkı maddeleri, yağ, şeker, tuz ve kalori oranlarında aşırıya kaçılabilmesi sağlık açısından bazı tehlikeleri beraberinde getirebiliyor!

Sofralık ve yağlık zeytin alımına başlandı

Tarım Kredi Kooperatifi  zeytin hasadıyla birlikte Ege Bölgesinde sofralık ve yağlık zeytin alımına başladı.

MİTSO AB'ye Açılıyor

Milas'ın memecik zeytinlerinden elde edilen zeytinyağına AB'den coğrafi işaret alan, sofralık yağlı zeytinine de AB coğrafi işareti askı süreci tamamlanmak üzere olan Milas Ticaret ve Sanayi Odası şimdi de Milas'ta zeytinciliğin daha da geliştirilmesi amacıyla AB'ye proje hazırlıyor. Proje kapsamında zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin eğitimi, çeşitli araçlarla desteklenmesi gibi daha birçok destek başlığı yer alıyor.

3 Kooperatifle Daha Güçbirliği İçin İmzalar Atıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Seydikemer bölgesindeki 1041 ortaklı 3 kooperatifle sofralık zeytin üretim kapasitesinin artması için protokol imzaladı.

CHP’li Demir,süt ve peynir fiyatları yarıya inecek

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir, ekonomik krizin yükünü en fazla sofrasını kurmakta zorlanan, yoktan var etmeye çalışan kadınların çektiğine işaret ederek, “İktidarımızda, Et ve Süt Ürünleri Kurumu ile et, süt ve peynir fiyatları yarıya inecek.

Başkan Akdenizli, belediye personeliyle iftar yaptı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, belediye birimlerinde görev yapan personeli ve ailelerini iftar sofrasında ağırladı.

Başkan Akdenizli: “Gönülden gönüle köprüler kurduk”

Seydikemer’in Kumluova Mahallesi’nde 26 yıldır devam eden ve vatandaşların imece usulü kurduğu sahur sofrasına Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli katıldı.

Kadir Gecesi’ne özel iftar programı düzenledi

Seydikemer Belediyesi mübarek Kadir Gecesi'nde, Belediye Hizmet Binası ve Hükümet Konağı önünde 5 bin kişilik iftar sofrası kuruldu. Yoğun katılımın olduğu iftar yemeğinde oruçlarını dualar eşliğinde açan Seydikemerliler, Ramazan Ayı’nın manevi güzelliğini ve bereketini paylaştı.

Başkan Akdenizli,emekli olan müdürlere teşekkür plaketi takdim etti

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, ilçede görev yapan Kurum Müdürleri, STK temsilcileri, daire amirleri, belediye birim müdürleri ve aileleriyle iftar sofrasında bir araya geldi.

 İftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı faydalarıyla da dikkat çekiyor

11 ayın sultanı Ramazan’da iftar sofralarının vazgeçilmezi ve Osmanlı saray mutfağında da yeri olan güllaç lezzeti ile damakları şenlendiriyor. Ramazan ayında en çok tercih edilen güllacın aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarından, bağışıklığın güçlendirilmesine kadar birçok faydası da bulunuyor.

MİLAS BELEDİYESİ İLK İFTAR SOFRASINDA 4 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI

Ramazan ayı dolayısıyla Milas Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeklerinin ilki, Belediye Ek Hizmet Binası arka bahçesinde gerçekleştirildi. İftara katılanlarla buluşan Başkan Tokat, yemek dağıttı, katılan vatandaşlarla sohbet etti.

“DEPREMİN YARALARINI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ”

AK Parti Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Pınar Marçalı Doğru, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde depremden etkilenen kadınlarla bir araya geldi. Doğru, Hatay’da depremzedelerin sıcak sofralarını tekrar kurabilmesi için mutfak setlerinin, hijyen setlerinin ve çocuklar için oyuncakların yer aldığı kolileri bölgedeki kadınlara teslim etti.

MUĞLA'NIN BALIKLARI DÜNYA SOFRALARINI SÜSLÜYOR

Kültür balıkçılığının giderek yaygınlaştığı Muğla’da Amerika, Rusya Japonya başta olmak üzere 84 ülkeye ihraç ediliyor.

PAZARDA 5 MARKETTE 10 LİRA

Sofraların eksik olmayan ürünlerinden biri olan domates, pazarda 5 liradan tezgâhtaki yerini alıyor. Marketlerde ise durum biraz daha farklı. Halk pazarında 5 lira olan ürün süper marketlerde 10 liradan satılıyor.

PEYNİR FİYATLARI CEP YAKIYOR

Çiğ süt fiyatına uygulanan yüzde 32’lik zamdan nasibini kahvaltı sofralarının vazgeçilmez ürünü olan peynir aldı. Beyaz peynirin fiyatı 100 lirayı gördü.

KAYMAKAM BALCI RAMAZAN AYI’NI VATANDAŞLA GEÇİRDİ

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Ramazan Ayı boyunca vatandaşlarla iftar sofralarında bir araya gelerek sorunlarını ve isteklerini dinledi.

BAŞKAN GÜMÜŞ, İFTAR SOFRASINDA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Menteşe Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca her yıl geleneksel olarak verdiği iftar sofrasını Kötekli Mahallesine de taşıdı. Hayırsever vatandaşların katkılarıyla belediye aşevinde hazırlanan 2 bin 500 kişilik iftar yemeği üniversite öğrencisi gençlere dağıtıldı.

SEYDİKEMER’DE SOFRALAR ‘İYİLİKLE’ BEREKETLENİYOR

Seydikemer Belediyesi, 11 ayın Sultanı Ramazan Ayının gelmesiyle, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ‘Gıda Paketi’ dağıtıyor. Seydikemer Belediyesi olarak her zaman vatandaşların yanında olduklarını kaydeden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan Ayında, sofralar iyilikle bereketleniyor” dedi.

MENTEŞE BELEDİYESİ İFTAR SOFRASINA YOĞUN İLGİ

Menteşe Belediyesi Mübarek Ramazan Ayı nedeniyle Perşembe pazarında iftar sofrasını kurdu. Hayırsever vatandaşların katkılarıyla belediye aşevinde hazırlanan 3 bin kişilik yemek iftar sofrasında dağıtıldı. İftar sofrasına gelemeyen ihtiyaç sahibi vatandaşlara iftar yemeği belediye ekiplerince ulaştırıldı. Ramazan Ayı’nın ilk iftar sofrasına CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Levent Ünver ve Leyla Ersöz ile birim müdürleri de katıldı.

MENTEŞE BELEDİYESİ HER GÜN 3 BİN KİŞİLİK İFTAR YEMEĞİ VERECEK

Menteşe Belediyesi Ramazan ayı hazırlıklarına başladı. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle kurulamayan Ramazan sofrası bu yıl Perşembe Pazarında kurulacak.

“Önallar Köy Sofrası” yeni yüzüyle hizmete devam ediyor

Fethiye’nin gelişen yüzüne uygun, şık dekorasyonu ve eşsiz lezzetleriyle dikkat çeken “Önallar Köy Sofrası” yenilenen yüzüyle misafirlerini bekliyor.

Fethiye Turizm Konseyi toplandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, turizm sezonuna ilişkin son durumun yanı sıra, ilçe merkezi ve Ölüdeniz Mahallesi’nde devam eden alt yapı ve yol çalışmaları, Fethiye Körfezi’nde sayıları hızla artan aslan balıklarının avlanması ve sofralarda tüketilmesi ile Fethiye’nin markalaşma sürecine ilişkin çalışmalar konuşuldu.

“Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” Resim Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" konulu resim yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Ödül töreni ile birlikte "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" projesinin ve maskotu Cano'nun 1. yaşı çocuklarla kutlandı. Ödül töreni pandemi kurallarına uygun ve az sayıda katılımcı davet edilerek gerçekleştirildi.

Pide 3.50 TL’den satışa çıktı

On bir ayın sultanı ramazan ayı başlarken, ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan pide 300 gramı 3.50 TL’den satışa çıktı. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, tüm halkın ramazan ayını tebrik ederek, 300 gram pidenin 3.50 TL’den satıldığını bildirdi. Fırınların önünde sıcak pide kuyruğu oluşmaması için imalatın 1 saat önceden durdurulacağı ifade edildi.