Su Sorunu Haberleri

Su Sorunu Haberleri

Bozburun Yarımadası köylerinin su sorunu çözüldü

Marmaris’in İçmeler Beldesi mahallesi ile Turunç Beldesi mahallesi arasındaki yol, Bozburun Yarımadası köylerine su götürme inşaatının başlamasından dolayı, 2 Aralık Cumartesi günü, yaklaşık 1 ay süreliğine trafiğe kapatılacak.

Yalıkavak Ve Umurca’nın Üst Kotlarındaki Su Sorunu Çözülüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’da ortaya çıkan su ihtiyacını karşılamak için başlattığı farklı projelere ara vermeden devam ediyor. Ekipler son olarak Yalıkavak ve Umurca Mahallelerinin üst kotlarında yaşanan su sorunlarını gidermek için ilave kaynak bulurken bu suyu sisteme dahil ediyor.

Baki Ülgen; “Su tasarrufu artık Bodrum için zorunlu hale geldi”

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen Bodrum’da yaşanan su sorunu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Muğla’da Su Kaynakları Azaldı

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Muğla’ya düşen yağışların azaldığını, yeraltı su kaynaklarının geçtiğimiz yıllara oranla gittikçe düştüğünü ve baraj doluluk oranlarının kritik seviyede olduğunu belirterek su tasarrufu yapılmasına vurgu yaptı. Ülgen ayrıca Bodrum’da DSİ hatlarından kaynaklı ortaya çıkan su sorunu hakkında açıklamalar yaptı.

Çalışmaların Yüzde 85’i tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde altyapıyı güçlendirmek ve altyapı hizmetlerinden yararlanma oranını arttırmak için çalışmalarına devam ediyor. Son olarak atık su sorunun ortadan kaldırmak ve atık suyun dönüşümünü sağlamak amacıyla Menteşe Düğerek Mahallesi’nde kanalizasyon projesi başlattı.

Başkan Gürün’e Teşekkür Ziyareti

Datça Betçe bölgesine kazandırılan içme suyu projesi ile su sorunu giderilen 5 mahallenin muhtarı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek teşekkür etti.

CHP’li Girgin: “İktidar Yurt Konusunda Sınıfta Kaldı”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ilgili "Bir yurdun atık su sorununu dahi çözmekten acizler" sözlerine yanıt verdi. Girgin, “Ranta, talana ve sömürüye dayalı bir inşaat rejimi kuran AKP iktidarı şimdi öğrencilerimize 'yurt yok' diyor. Yok, çünkü yurt için ayrılması gereken paralar 5’li çeteye gitti. İktidar bu konuda sınıfta kaldı ama her konuda olduğu gibi iş bilmezliklerini CHP’li belediyelerin üzerine atıyorlar” dedi.

Girgin Fethiye ve Seydikemer’deki su sorunu TBMM’ye taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Fethiye ve Seydikemer’deki çiftçilerin su sorunu sordu. Girgin “Ülkemiz tarımı ciddi sıkıntılar yaşıyor. Çiftçimiz topraktan uzaklaşıyor, ektiği ile masrafını zor karşılıyor. Bu şartlarda bir de Fethiye ve Seydikemer’deki çiftçilerimiz su sorunu ile boğuşuyor. Tarımsal üretimin devamını sağlayacak şartları oluşturmak devletin kamusal sorumluluğudur” dedi.

Datça Mesudiye’nin Su Sorunu Çözülüyor

Muğla’nın Datça ilçesi Mesudiye Mahallesinde yaşanan su sorununu çözüme kavuşturmak için Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ilçede 3 sondaj yeri belirledi. Mesudiye Mahallesinde yapılan sondaj kuyusundan 6 lt/sn su elde edildi.

Milletvekili Özcan: Güllüklü Hemşehrilerimin Pahalı Su İçmelerine Karşıyız, Bu Adaletsiz Bir Durum!

Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas'a bağlı Güllük mahallesine her ziyaretinde vatandaşların kendisinden tek taleplerinin pahalı su konusu olduğunu belirten feryatlarla karşılaştığını, (ne olur bizim su sorunumuzu çözün. bizi bu pahalı sudan kurtarın) bu konuya çözüm için mahallinde yani Büyükşehir Belediyesi (MUSKİ) nezdinde çözüm yolu aradığını belirtip ''Yasal süreçler ya da zamanında yapılan antlaşma ve sözleşmelerden dolayı kurumun çözme konusunda yetkisinin sınırlı olduğunu fark ettim ve çalışmalarıma başladım'' dedi.

10 Bin Hanenin Su Sorunu Çözüldü

Muğla’nın Bodrum ilçesi Gümüşlük ve Koyunbaba Mahallelerinin 80 bin metre uzunluğundaki yeni içme ve kullanma suyu sistemi devreye girdi.