Tasarruf Haberleri

Tasarruf Haberleri

Kökten, Sanayi Esnafını Dinledi

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten beraberindeki heyetle birlikte Fethiye Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, “Yeni çalışmayı hayata geçirdikten sonra buradaki yerler ile ilgili bizim bir tasarrufumuz olmayacaktır” şeklinde ifadeler kullandı.

Büyükşehir Bodrum’da Kayıp Kaçağı Önlemek için 340 Bin Metre Yeni İçme Suyu Hattı Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’da içme ve kullanma suyunun aktarımı sırasında meydana gelen kayıp ve kaçağın önlenmesi adına bugüne kadar 340 bin metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı yaptı. 2014 yılından bu yana yapılan bu çalışmalar ile birlikte Bodrum’da kayıp kaçak 0 oranında azaltılarak yılda 5,14 Milyon m³ su tasarrufu sağlandı.

Marangoz Atölyesi Yüzde 70 Tasarruf Sağladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2023 yılında kendi marangozhanesinde 3 Milyon 260 Bin 592 TL’lik üretimi 954 bin 414 TL’ye mal ederek yüzde 70 tasarruf sağladı.

Yıllık 780 bin tonluk bir su tasarrufu

Menteşe Belediyesi sorumluluk alanında bulunan yaklaşık 870 bin metrekare yeşil alan ve parkları arıtma suyu (gri su) ile sulayarak yıllık 780 bin tonluk bir su tasarrufu sağlıyor.

385 Bin Ton İnşaat Atığı Bertaraf Edildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi geri dönüşüm projesi ile 385 bin ton inşaat atığı bertaraf ederek 38 Milyon TL tasarruf sağladı

Uzmanlar, vatandaşın bankaya yöneldiğini söylüyor

Mevduat hesapları, tasarruflarını artırmak isteyen vatandaşlar için öne çıkan yatırım araçları arasında yer alıyor. Tufanlar Kuyumculuk bünyesinde çalışan Abdullah Aydın, vatandaşın altına olan ilgisi ile Filistin-İsrail savaşının piyasayı nasıl etkilediği hakkındaki bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

Baki Ülgen; “Su tasarrufu artık Bodrum için zorunlu hale geldi”

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen Bodrum’da yaşanan su sorunu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Muğla’da Su Kaynakları Azaldı

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Muğla’ya düşen yağışların azaldığını, yeraltı su kaynaklarının geçtiğimiz yıllara oranla gittikçe düştüğünü ve baraj doluluk oranlarının kritik seviyede olduğunu belirterek su tasarrufu yapılmasına vurgu yaptı. Ülgen ayrıca Bodrum’da DSİ hatlarından kaynaklı ortaya çıkan su sorunu hakkında açıklamalar yaptı.

Su tasarrufu Hayati Önem Taşıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre bu yıl kullanılan içme suyu miktarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 25’lik bir artış gerçekleşti. Ayrıca baraj doluluk oranlarında da çok ciddi bir düşüş meydana gelirken su tasarrufu konusunda uyarılarda bulunuldu.

CHP’Lİ ERBAY: ‘MUĞLA’DA YİNE AKP’NİN KİRLİ BİR OYUNUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ’

AKP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği kanun teklifiyle Türkiye Çevre Ajansı’na koylar ve sahillerle ilgili tasarruf yetkisi verilmek istenmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Muğla’nın koylarını, ormanlarını, doğasını talan etmek için bütün yöntemleri kullanan AKP, şimdi de Türkiye Çevre Ajansı eliyle kıyılarımızı talan etmek istiyor.” dedi.

AYDEM PERAKENDE VE GEDİZ PERAKENDE, İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİ “ENERJİNLE GELECEK SENİN” PROJESİYLE SANAL GERÇEKLİK DENEYİMİ İLE BULUŞTURUYOR

Ege Bölgesinde yaşayan 2.500 ilköğretim öğrencisinin, Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Young Guru Academy (YGA) iş birliği kapsamında, “Enerjinle Gelecek Senin” sloganıyla çocukların küçük yaştan itibaren enerji tasarrufunu deneyimleyerek öğrenmelerini ve benimsemelerini sağlayacak.

Menteşe’ye ait 97 taşınmazın ihalesi yapıldı

Menteşe Belediye Başkanlığı’nın hüküm ve tasarrufunda bulunan taşınmazların 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında kiralanma ihaleleri Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde yapıldı. İhale Menteşe Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

Elektriğe zam sobaya döndürdü

Elektriğe zam sobaya döndürdü Yeni yılla birlikte elektrik fiyatlarına tarihi zam uygulandı. Kış ayında zamlı faturalar ile karşılaşan vatandaşlar elektrikten tasarruf etmek için klimaları kapatarak evlerine soba kurmaya başladı. Vatandaşın sobaya artan ilgisi hakkında konuşan Uygar Odun Kömür Çalışanı Seyfullah Durak,’’ Günümüzde en tasarruflu ısınma yöntemi soba’’ dedi.

Yağmurlar, Barajlara Yaramadı

Muğla’da son günlerde yaşanan yağmur yağışı sonrası geçen yıl aralık ayına göre Mumcular barajı yüzde 3 arttı. Baraj seviyeleri geçen yıla göre bir miktar artsa da istenilen seviyeye ulaşmadı. Su tasarrufu çağrısında bulunuldu.

Seydikemer Belediyesi Yeni Aracıyla Tasarruf Sağlayacak

Seydikemer Belediyesi araç filosunu genişletme çalışmaları kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere Çöp semi treyler tipi (Cyme treyler) 1 yeni çöp kamyonunu araç filosuna kazandırdı. Böylece uzak mahallelerden toplanan evsel atıklar tek seferde çöp döküm alanına ulaştırılarak hem yakıttan hem de zamandan tasarruf sağlanacak.

AYDEM Perakende ve Gediz Perakende tasarruf sağlayan enerji izleme ürünlerini tanıttı!

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, verimlilik odaklı teknolojik ürünleriyle, işletmelerin enerji yönetimi ihtiyaçları için katma değer sağlayan dijitalleşme çalışmalarını sürdürüyor. Kurumsal müşterilerinin, elektrik tüketimlerini her zaman, her yerde gerçek zamanlı izleyerek kayıt altına almasına imkan veren Aydem ve Gediz Perakende, şirketlerin enerji tüketimlerinin raporlamalarını da sağlayan yeni enerji izleme ürünlerini tanıttı.

'Menteşe Haber' dijital platformda

Menteşe Belediyesi’nin proje ve hizmetlerinin yer aldığı ‘Menteşe Haber’ Bülteninin 22’nci sayısı çıktı. Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirleri genelgesi sebebiyle, baskısı ve dağıtımı yapılamayan ‘Menteşe Haber’ bültenine artık dijital platformdan ulaşılabilecek.

'İktidardan Basına Darbe Üstüne Darbe'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçtikten sonra Genel Kurula Gelen Vergi Usul Kanunu hakkında CHP Grubu adına söz alan Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin teklifin 15.nci maddesinin Yerel Gazetelerin kapanmasına yol açacak düzenleme olduğunu belirterek maddenin geri çekilmesini istedi. Girgin,’’Temmuz ayında yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi ile kamu kurumlarının gazetelere abone olmalarını, reklam ve ilan vermelerini yasaklayan hükümet, şimdi de vergi cezası tebliğlerinin gazetelerde yayınlanmasına son vererek yerel basına öldürücü darbeyi vurmaya hazırlanıyor’’ diyerek düzenlemeye tepki gösterdi.

Tasarrufu gazetelerden değil, başka yerlerden başlatın!

Cumhurbaşkanlığı'nın ‘tasarruf tedbirleri’ kapsamında kamu kurumlarında günlük gazete alımlarının yasaklanmasına yönelik açıklama yapan Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Cem Kaytan, “Tasarrufu gazetelerden değil, başka yerlerden başlatın!” diyerek tepki gösterdi.

TGK’dan tepki

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu tarafından ‘son alınan tasarruf tedbirleri’ konusunda yazılı bir açıklama yapılarak, uygulamanın başta yerel gazeteler olmak üzere basın kuruluşlarını ekonomik anlamda olumsuz etkileyeceği bildirildi.

460 bin metrekare yeşil alan arıtma suyu ile sulanıyor

Menteşe Belediyesi, sorumluluk alanında bulunan yaklaşık 460 bin metrekare yeşil alanı arıtma suyu (gri su) ile suluyor.  Oluşturulan ve yapımı tamamlanan proje kapsamında yıllık 34 bin 500 tonluk bir su tasarrufu sağlanıyor. Aynı zamanda uygulama ile hem belediye bütçesine katkı, hem de işgücü konusunda kazanç sağlanıyor.

Bodrum Belediyesi mobilya üretimiyle tasarruf sağlıyor

Bodrum Belediyesi, ilçe genelindeki hizmet binalarında ve peyzaj düzenlemelerinde kullanılan mobilyaların üretimini kendi atölyelerinde gerçekleştiriyor.

Başkan Kılınç ‘Bir Damla Tasaruf’ kampanyasına destek istedi

Son günlerde gündem olan kuraklık konusu ile ilgili olarak Saadet Partisi Kadın Kolları ‘Bir Damla Tasarruf’ isimli bir kampanya başlattı. Kampanyayı Fethiye’de de başarılı bir şekilde yürüten Saadet Partisi Fethiye İlçe Kadın Kolları tüm ev hanımlarının ve diğer vatandaşların kampanyaya katılımlarını beklediklerini belirtip, “Bir damla tasarruf ile geleceğinize su taşıyın” diyerek yola çıktıklarını belirttiler. Saadet Partisi Fethiye İlçe Kadın Kolları Başkanı Sümeyye Kılınç yaptığı açıklamada, “Su hayattır, yaşamın ana kaynağı, tüm canlıların vazgeçilmezidir. Susuz bir gelecek düşünülemez. Su rezervlerinin giderek azalıyor olması, tüm insanlık için olağanüstü hal ilan edecek kadar mühim bir meseledir” dedi.

Saadet Partisi’nden ‘Bir Damla Tasarruf’ Kampanyası

Son günlerde gündem olan kuraklık konusu ile ilgili olarak Saadet Partisi Kadın Kolları ‘Bir Damla Tasarruf’ isimli bir kampanya başlattı.

FRT TV’de Finansal Okur-Yazarlık konuşuldu

FRT Televizyonunda Pozitif Düşünce programında Finansal okur-yazarlık ve tasarruf bilinci değerlendirildi. Arkadaşımız Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programına konuk olan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Menteşe Müdürü Dr. Emine Ebru Bozçelik ailelerin mutlaka tasarruf bilinci gerçekleştirmesi gerektiğini hatırlattı. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile ilgili uygulamaya koydukları projeler hakkında da ayrıntılı bilgiler veren Bozçelik evde bakım çalışmaları hakkında da izleyenlere önemli mesajlar paylaştı.

Oktay; “Halkın Parasını Boşa Harcamıyoruz”

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, tasarruf tedbirleriyle 9 ay içinde belediyenin borcunun 14 milyon 600 bin liradan 8 milyon 12 bin liraya düşürüldüğünü kaydetti. Oktay, “Halkımızın parasını en doğru ve titiz biçimde harcayarak hizmet etmeye gayret ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Geri Dönüşüm ile Menteşe Kazanıyor

Menteşe Belediyesi tarafından ayrıştırılabilir atıkların doğaya zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılması sayesinde 27 bin ağaç kesilmekten kurtuldu, 380.000 m3 sera gazı salınımı önlendi, 45.000m3 su tasarrufu yapılırken, 10.350.000 kwh enerji tasarrufu sağlandı.