Tavuk Haberleri

Tavuk Haberleri

Tavuk ihracatına sınırlama getirildi! Fethiye esnafı bu duruma ne diyor? Piyasayı nasıl etkiler?

Ticaret Bakanlığı, tavuk eti ihracatını 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verildiğini duyurdu. Fethiye’de esnaf Erkan Gündüz bu durum ile ilgili açıklama yaptı.

Alim Karaca: Sosyal Projelere Devam

Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü’de yaptırılan yumurta üretim çiftliğinin açılışı 12 Mart 2024 Salı günü yapılacak. Doğal ortamlarında gezen tavuklardan yumurta üretilecek olan tesiste, çalışmalarda sona gelindi.

Tavuk yumurtası üretim tesisinde çalışmalar sona geldi

Fethiye Belediyesi, S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde Fethiye’ye Tavuk Yumurtası Üretim Tesisi’nde çalışmalarda sona gelindi.

Dönercilerde öğrenci yoğunluğu

Fethiye’de okulların açılmasıyla birlikte dönerci esnaflarında en hareketli günlerden biri yaşandı. Öğrencilerin tercihinin tavuk döner olduğunu söyleyen Murat usta, işlerden memnun olduğunu söyledi.

‘’FİYATLARDA İNDİRİM OLDUĞUNU SANMIYORUM’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Tarım Kredi marketlerinde 30'dan fazla ürün indirime girdi. Kampanya bugün itibarıyla başlarken, fiyatların kaç liradan kaç liraya düştüğü merak konusu oldu. Etiketlere bakıldığında 5 litrelik ayçiçek yağı 165 liradan 147 liraya, 1 litrelik ayçiçek yağı 38 liradan 33 liraya, 44 liralık tavuk bagetin fiyatının ise 38 liraya düştüğü görülüyor. Fakat vatandaş aynı fikirde değil. Dün de markete geldiğini söyleyen Rıza Bey,’’ Fiyatlar dün ile aynı’’ dedi.

En hesaplısı tavuk

Gıda ürünlerine arka arkaya gelen zamlardan sonra bile vatandaşların protein ihtiyaçlarına cevap verebilecek en uygun gıda tavuk oldu.

Et fiyatları düşecek mi?

Doların yükselmesiyle birlikte yaşanan fiyat artışlarından et ve tavuk da etkilendi. Bütün tavuğun fiyatı 18 liradan 32 liraya yükselirken, kıymanın kilosu 95 liradan, kuşbaşının kilosu ise 120 liradan satılmaya başlandı. Kasaplar, doların ardından beyaz ve kırmızı et fiyatlarının da düşmesini bekliyor.

Konu hakkında gerekli başvuruları yaptılar 

Fethiye’nin Esenköy Mahallesinde köpek, kedi ve tavukların tarlaya atılan zehirli buğday yüzünden telef olduğu iddia edildi. Mahalle sakinleri olaya tepki göstererek, CİMER’e ve gerekli yerlere şikayette bulunduklarını dile getirdiler. 

MUTSO Meclisi Sonrası Üye Eğitimine Yoğun İlgi

Aylık olağan toplantısını gerçekleştiren MUTSO Meclisi, sonrasında Dr. Cengiz Tavukçuoğlu ‘Müşteri Merkezli Yenilik Yönetimi’ eğitimine katılım sağladı. Yoğun katılımın olduğu eğitim oldukça ilgi gördü. 

Tavukçudaki Yangın Korkuttu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tavukçu dükkanında bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.