Tespit Haberleri

Tespit Haberleri

Kökten'den bir dizi esnaf ziyareti

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, mahalle ziyaretleri ile sorunları yerinde tespit ediyor. 

Kökten’den Hizmet Binası Ve Katlı Otopark Projesi

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, bir taraftan mahalle ziyaretleri ile sorunları tespit ederken; diğer yandan ekibi ile birlikte Fethiye’ye yeni kazandırılacak projeler konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Hayıtlı’dan Start Verildi

Milas merkezde, konutlar da dahil olmak üzere 12.000 binayı kapsayan Ücretsiz Yapı Durum Tespiti çalışmaları, Milas Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında başladı.

Beyin Ölümü Tespiti, Donör Bakımı, Aile Görüşmesi Sempozyumu

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Beyin Ölümü Tespiti, Donör Bakımı, Aile Görüşmesi Sempozyumu düzenlendi.

Muğla’da Nitelikli Dolandırıcılar Yakalandı

 Muğla’da sosyal medyada mesaj yoluyla yüksek kazançlı iddia kuponu vaadiyle nitelikli dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 3 şüpheli şahsa yönelik operasyonda şahıslar tutuklanarak adliyeye sevk edildi.

Asansörlerin kontrolleri için protokol imzalandı

Fethiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisindeki asansörlerin ‘periyodik kontrol yönetmeliği’ gereğince güvenli ve işletme yönünden uygun çalışıp çalışmadığını tespit etmek için Makine Mühendisleri Odası ile 4 yıllık protokol imzalandı.

Tarımsal Hasar Tespitleri Yapıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Muğla'nın Menteşe İlçe'sinin Gazeller Mahallesi'nde meydana gelen şiddetli fırtına ve dolu yağış nedeniyle zarar gören tarımsal ürünlere hasar tespiti yaptırdı.

Milas’ta 12 bin bina tek tek incelenecek

Milas Belediyesi ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi arasında Milas kent merkezindeki binaların depreme karşı güvenliğinin tespit edilmesini amaçlayan protokol imzalandı. 12 bin binayı kapsayan ve 6 ay içerisinde tamamlanacak çalışmayla ilçe merkezindeki binalar analiz edilecek, deprem riski taşıyan binalar tespit edilecek. Türkiye’de ilk kez yapılacak çalışmayla Milas’taki konutlar tek tek incelenecek.

Kaymakam Böke Muhtarlar ile Bir Araya Geldi

 Milas Kaymakamı M.Ünver Böke başkanlığında Milas’ta görev yapan muhtarların mahallelerindeki sorunların tespiti ve çözümü için toplantı düzenlendi.

Belediyeden Duyarlılık Çağrısı

Çevre temizliği için çalışan Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri denetimlerde Bodrum Torba Liman’da çöp konteynerlerinin çevresinde çeşitli atıklar tespit etti. 

YDS pazar günü yapılacak

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2023-YDS/1), 9 Nisan Pazar günü 133 bin 91 adayın katılımıyla gerçekleştirilecek.

“YATAĞAN TERMİK SANTRALİ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR.”

CHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Uzm. Dr. Mehmet Dikmen, uzun yıllar bölgenin en önemli sorunlarından biri olan ve özelleştirilmesi son derece yanlış bulunan Yatağan Termik Santrali ile ilgili çarpıcı bir tespitte bulundu:

TURİZM ALTYAPI VE DİGİTAL NOMAD’S PROJESİ TOPLANTISI 

İlçede turizm alanında içme suyu, kanalizasyon, atık su arıtma, katı atık toplama ve bertaraf tesisleri, telekomünikasyon, elektrik, ulaşım gibi altyapı konularındaki sorunların, eksikliklerin turizm sezonundan önce tespiti ve giderilmesi, kurumlar arası koordinasyonun tesisi noktasında gerekli planlamanın yapılması, çalışmaları değerlendirmek ve takibini gerçekleştirmek ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından finanse edilen yeni nesil iş ve çalışma dünyası çalışanlarını bölgeye getirebilmek amacıyla yürütülen “Dalyan Digital Nomads” projesinin istişare toplantısı yapıldı.

TÜRK EĞİTİM VAKFI, AFETZEDE 1.000 YENİ ÖĞRENCİYE DAHA UMUT OLACAK

Türkiye’nin köklü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı, depremden etkilenen eğitim çağındaki gençler için tüm imkanlarını seferber ediyor. Deprem bölgesindeki 2.500’ten fazla bursiyerine ek barınma burs desteği için 3 milyon TL, burs için başvurmuş ancak kontenjan sınırlaması nedeniyle kabul alamamış ve afet bölgesinde olduğu tespit edilen 1.300 öğrenciye ise acil destek için yaklaşık 2 milyon TL yardımda bulunan TEV, bunların yanı sıra depremden etkilenen 1.000 yeni üniversite öğrencisine daha 4 aylık burs verecek.  

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNDEN 1376 BİNADA HASAR TESPİT ÇALIŞMASI 

Muğla Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesinde 1376 binada hasar tespit çalışması gerçekleştirdi. 

RADARLA TESPİT EDİLDİLER

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında radarla tespit edilen düzensiz göçmenler, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

ALİ İHSAN EMRE, “KUŞ CENNETİ’NE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR AMA OLMUYOR” 

Yıllardır Fethiye’deki yaban hayatının korunması için toplumsal farkındalığı artırmaya çalışan Ali İhsan Emre, Çalış bölgesinde yer alan Kuş Cenneti’nin korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çağrıda bulundu. Göçmen kuşların uğrak yerlerinden olan ve 222 kuş türü tespit edilen alan, yaban hayatı ve ekolojik denge açısından önem taşıyor. 

FETHİYE BELEDİYESİ DEPREM BÖLGESİNE GİTTİ

Fethiye Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden mimar, inşaat mühendisi, inşaat teknikeri ve şoförlerden oluşan toplam 15 kişilik ekip, hasar tespit çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgesine gönderdi.

OLASI BİR DEPREME KARŞI AÇIKLAMALARDA BULUNDULAR

Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi, İnşaat Mühendisleri Odası Hasar Tespit Saha Koordinasyon Başkanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı ile Fethiye Belediyesi Jeoloji Yüksek Mühendisi Serhat Karagöz, Fethiye’de olası bir depreme yönelik yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

TESPİT VE GÜNCELLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tespit ve güncelleme çalışmaları hızla devam ediyor.

50 METRELİK UÇURUMDAN DÜŞTÜ

Hakan Kurtoğlu isimli vatandaş nedeni belli olmayan bir şekilde 50 metrelik uçurumdan yuvarlandı. Vatandaşın vücudunda kırıklar tespit edilirken, sağlık durumu ise ciddiyetini koruyor.

EVİN ÇATI KATINDA YANGIN ÇIKTI

Patlangıç  Mahallesi’nde bir evin çayı katında yangın çıktı. Elektrik aksamından çıktığı tespit edilen yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası söndürüldü.

NURETTİN ÇAKIR BİR SÜRE SAHALARDAN UZAK

Fethiyespor’un golcüsü Nurettin Çakır, Van Spor karşılaşmasında ayağına aldığı müdahale sonrası sakatlandı. Çakır’ın ön çapraz bağlarında kopuk tespit edilmiş olup tedavisi devam ediyor.

ALZHEİMER DERNEĞİ’NDEN GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

Çalışmalar sonucu tespit edilen en önemli sorun Alzheimer hastalarının erken evrelerinden itibaren kaybolacağı, gidebileceği bir yerin olamaması gibi nedenlerle eve bağlı kalması ve sosyal yaşamdan koptuklarıdır. Ayrıca sosyal izolasyonda olan hastaların hastalıklarının hızla ilerlediği ve hastaya bakım veren kişilerin bakım yükü altında ezildikleri olmuştur. Tüm bu sıkıntılarla tek başlarına mücadele etmek zorunda kalan hasta yakınlarının kolayca ulaşabilecekleri bir merkez, erken evredeki hastalarını birkaç saatliğine de olsa bırakabilecekleri, hastalarının hem sosyalleşebilecekleri hem de uygun etkinliklerle rehabilitasyon çalışmalarının yürütüleceği bir merkez ihtiyacı en önemli sorun olarak tespit edilmiştir. Bu gerçeklerden hareketle yönetim kurulu, ülkemizde ve dünyadaki örneklerini inceleyerek bir ALZHEİMER GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ kurma hedefini belirlemiştir.

GİRGİN: YANGINLARIN SEBEBİ ENERJİ NAKİL HATLARININ BAKIMSIZLIĞI MI?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, verdiği araştırma önergesiyle, yangınların elektrikte özelleştirme politikaları ile olan ilişkisinin açığa çıkarılması ve özel şirketlerin enerji nakil hatları için gereken bakım ve yenileme işlemini yapıp yapmadığının tespiti için Meclis araştırması açılmasını istedi. Girgin şu açıklamalarda bulundu:

MİLAS, BEYAZ ALTINDA ATAĞA KALKMAK İSTİYOR

Milas Ziraat Odası, ziraat mühendisleri tarafından Milas’ta pamuk üretiminde tespit edilen eksik ve hataları gidererek, pamukta verim ve kaliteyi artırmak için pamuk çiftçisine eğitim düzenledi. Beyaz altın olarak nitelendirilen pamuğun bir dönem Milas’ın ana tarım ürünlerinden biri olduğunu ifade eden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, pamuk üretiminin atağa kalması, yerli üretimin artırılması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

CHP’Lİ ERBAY: ‘BALIKÇILIK BAKANLIĞI KURACAK, BALIKÇILARIMIZI DÜNYA İLE REKABET EDEBİLİR DURUMA GETİRECEĞİZ’

Cumhuriyet Halk Partisi Denizcilik, Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörü Saha Programı Başkanı CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, balıkçı esnafının sorunlarının tespit edilerek bir rapor halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak çalışma için ziyaretlerine devam ediyor.

2021 Yılında 67 kaçak yapı mühürlendi

2021 yılında Muğla İl jandarma Komutanlığı tarafından yürütülmekte olan İmar Kanunu ile Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu ile mücadele kapsamında Fethiye İlçesi Kayaköy ve Karakeçiler Mahalleleri’nde inşaat faaliyetleri ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan denetimlerde yasal mevzuata aykırılığı tespit edilen 67 yapı Fethiye Belediyesi tarafından mühürlendi.

BİK Genel Müdürü Duran’dan basın sektörü adına teşekkür

Resmi İlan Fiyat Tarifesinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Metin Ergun: ‘Türkşeker arıcılara şeker vermeye yeniden başlamalı’

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, arıcılık sektörünün sorunlarının araştırılması ve alınması gereken tedbirlerin tespit edilmesi için verdiği araştırma önergesi kapsamında TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.