Beyin Ölümü Tespiti, Donör Bakımı, Aile Görüşmesi Sempozyumu

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Beyin Ölümü Tespiti, Donör Bakımı, Aile Görüşmesi Sempozyumu düzenlendi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, düzenlenen Beyin Ölümü Tespiti, Donör Bakımı, Aile Görüşmesi Sempozyumu dolayısıyla, “Ülkemizin önemli sağlık sorunlarından birisi olan, tedavisi sadece organ nakli ile mümkün olan hastalıklara çare olabilme noktasında önemli bir yere sahip olan sağlık çalışanlarımızın, “Beyin Ölümü Tespiti, Donör Bakımı ve Aile Görüşmesi” konularında bilgilerini tazelemek, konuya gereken hassasiyetin gösterilmesini sağlamak ve organ nakli hizmetlerinin iyileştirilmesi ile ilgili yapılmakta olan çalışmalarda beyin ölüm bildirimi ve kadavra donör sayısının arttırılması amacıyla Bakanlığımız ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa yürütülen " Organ Bağışında Uyum İçin Teknik Yardım Projesi " kapsamında bölgemizde düzenlenen " Beyin Ölümü Tespiti, Donör Bakımı, Aile Görüşmesi " konulu eğitimlerin devamı niteliğinde İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilimizde düzenlenen sempozyum programı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı toplantı salonunda 21 Eylül 2023 perşembe günü, 13:30 ile 17:00 saatleri arasında yapılmıştır.
Söz konusu sempozyum programına ilimizde bulunan özel ve kamuya ait hastanelerin yöneticileri / idari personelleri ile hastanelerde görevli Anestezi Uzmanları, Yoğun Bakım Uzmanları, Nöroloji Uzmanları, Beyin Cerrahi Uzmanları, Acil Tıp Uzmanları ve Organ Nakil Koordinatörleri olmak üzere toplamda 100 kişi katılım sağlamıştır.
Muğla İl Sağlık Müdür V. Uzm. Dr. Esin NEBİOĞLU açılış konuşmasını yapmıştır. Daha sonra, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin BOZDEMİR konuşmalarını gerçekleştirmiş olup; İzmir Bölge Koordinasyon Merkezinin Mevcut Durumunu sunmak üzere, İzmir Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Özgür SÖNMEZ, Beyin Ölümü Tespiti konusunda İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde görevli Prof. Dr. Ali Necati GÖKMEN, Donör Bakımı konusunda Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli yoğun bakım uzmanı Doç. Dr. Canan GÜRSOY, Donörlerin Enfeksiyon açısından değerlendirilmesi konusunda İzmir Dokuz Eylül Hastanesinde görevli Prof. Dr. Şükran KÖSE ve son olarak da Aile Görüşmesi konusunda İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi Organ Nakil Koordinatörü Sevay BOZKUŞ ASLAN sunumlarını yapmışlardır. Soru, cevap ve öneriler tartışılarak program sonlandırılmıştır.” açıklamasında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN