Türk Silahlı Kuvvetleri Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri Haberleri

Vefatının 27’nci Yıl Dönümünde Bodrum’da Anıldı

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşi Zeki Müren, vefatının 27’nci yıl dönümü olan 24 Eylül Pazar günü, çeşitli etkinliklerle anıldı.

‘Sanat Güneşimiz’ Zeki Müren, Vefatının 27’nci Yıl Dönümünde Anılacak

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşimiz Zeki MÜREN, vefatının 27’nci yıl dönümü olan 24 Eylül 2023 tarihinde, Bodrum’daki evinde halka açık mevlit okutularak, Antik Tiyatro’da konser düzenlenerek anılacak.

NAMIK ÜNAL “KIBRIS GERÇEĞİ”

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emekli Astsubay Kıbrıs Gazisi Namık Ünal; Kıbrıs Barış Harekâtının 48. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu. Harekâta katılan Muharip Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Namık Ünal açıklamasında; Kıbrıs Adasının tarihi, Rumların Ada'daki Türklere yönelik gerçekleştirdiği katliamlar ve soykırımları, harekâta giden süreç ve 1974'te Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen Kıbrıs Barış Harekâtı’nın detaylarını anlattı.

SADET KANSIZ “TÜRK MİLLETİ’NİN BAŞI SAĞ OLSUN”

Pençe-Kilit Harekâtı’nda teröristlerle çıkan çatışmada 5 askerimizin şehit olması sonrasında Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız başsağlığı mesajı yayınladı. Sadet Kansız mesajında “Türk Milleti’nin başı sağ olsun” dedi.

“Devletin yapısında ve askeri yapıda liyakatı yok ettiniz”

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan; TBMM Genel Kurulu'nda Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu 6. maddesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi adına bir konuşma yaptı.

Fethiye’de FETÖ/PDY Operasyonu

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan ve etkin pişmanlıktan faydalanan örgüt üyelerinin ifadelerinde ismi geçen ve sorumlu olduğu askerlere talimat veren bir avukat gözaltına alındı.

FETÖ’nün Askeri Yapılanmasına Operasyon

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda aralarında muvazzaf asker ve hücre sorumluların da olduğu 33 şüpheli gözaltına alındı.

Minik Öğrencilerden Mehmetçiğe Anlamlı Destek

Ortaca Cengiz Topel İlkokulu öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin İdlib kentinde başlattığı Bahar Kalkanı Harekatına destek için etkinlik yaptı. İlkokul öğrencileri, Bahar Kalkanı Harekatına destek amacıyla atık malzemeler kullanarak Türk Askeri figürü yaptılar.