Yanan Haberleri

Yanan Haberleri

Behçet Saatcı Mahalle Ziyaretlerini Yeşilüzümlü, Kızılbel Ve Söğütlü İle Sürdürdü

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Yeşilüzümlü, Kızılbel ve Söğütlü Mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Meclis Üyesi adaylarının da katıldığı ziyaretlerde, Behçet Saatcı'ya vatandaşların ilgisi büyük oldu. İlk halk buluşmasını Üzümlü'de gerçekleştiren Saatcı, bölge halkının yaşadığı sorunları dinleyerek not aldı. Yöneticilerin ilgisizliğinden dert yanan mahalle sakinleri Saatcı'dan şarap ve dastar gibi bölgeye ait ürünlerin marka haline getirilmesi için destek taleplerini iletiler. Vatandaşların taleplerini tek tek dinleyen ve not alan Saatcı, seçilmesi halinde Yeşilüzümlü'ye daha önce projesini hazırladıkları konaklama evini kazandıracaklarını açıkladı. Görev yaptıkları süre boyunca bölge halkına mahcup olacak bir şey yapmadığını hatırlatan Saatcı, "Bizim zamanımızda yapılan fakat şimdilerde kapalı olan Sağlık Kabinimizi yeniden aktif hale getireceğiz. Kahvehaneyi 1 Nisan'da yeniden faaliyete geçireceğiz. Belki Halk Evi tarzında yeni bir yapılanma ile." dedi.

Yanan Alanların Tamamı Ağaçlandırıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde 2021 yılında yaşanan büyük orman yangınlarında yanan alanlar tekrar yeşeriyor. 

Seyir Halindeki Minibüs Alev Alev Yandı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde seyir halindeyken yanmaya başlayan minibüs kullanılamaz hale geldi.

Rokka Restaurant, Kayaköy’ün eşsiz güzelliğinde hizmetleriyle fark yaratıyor

Tarihi M.Ö üç binli yıllara kadar dayanan ve birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış Kayaköy’ün mistik aurasında, organik kahvaltı, Anadolu lezzetleri ve kebap çeşitleriyle hizmet veren Rokka Restaurant, misafirlerine eşsiz bir deneyim sunuyor.

Yanan Alanlar Küllerinden Doğuyor

Marmaris Bördübet tam 1 yıl önce çıkan orman yangınında küle dönen ormanlık alanlar yeniden yeşeriyor.

RES PROJESİNE BAŞKAN ARAS’TAN TEPKİ

Bodrum ve Milas ilçeleri, Mazı, Demirciler, Gökpınar, Akçakaya, Fesleğen ve Demirciler Mahallelerinde, geçtiğimiz yıllarda yanan ormanlık alanların bir kısmını da içine alan Rüzgâr Enerji Santrali Projelerine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bir kez daha tepki gösterdi.

BAŞKAN OTGÖZ’ÜN TALİMATIYLA EVİ YANAN AİLEYE EŞYA YARDIMI YAPILDI

Seydikemer Belediyesi, Ortaköy Mahallesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında evleri kullanılamaz hale gelen Akçay ailesine eşya yardımında bulundu.

DEREYE UÇAN ARAÇ YANDI, SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

Ortaca Sarıgerme yolunda kontrolden çıkan araç derece uçtu. Kaza sonrası yanan araç itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Araç içinde bulunan vatandaş ise hayatını kaybetti.

YANAN YERLER TEKRARDAN YEŞİLLENDİRİLECEK

Muğla orman bölge müdürlüğü Basın ve İletişim Şube Müdürlüğü tarafından Marmaris yangını sonrası açıklama yapıldı.

YANAN ARAÇTA CAN KAYBININ OLMAMASI SEVİNDİRDİ

Muğla’nın Yatağan İlçesinde seyir halindeki araçta meydana gelen yangında can kaybının olmaması sevindirdi.

BAŞKAN DEMİR:İKTİDAR YANGINDA BİLE RANT PEŞİNDE KOŞUYOR TOMRUKLAR SATILIYOR!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Marmaris'te çıkan ve yerleşim merkezine sıçrayan yangınla ilgili açıklamada bulundu. Yangın sonrasında yanan tomrukların yandaş firmalara fahiş fiyatlarla satıldığını belirten Başkan Demir:"İktidar yangından bile kendine rant kapısı açıyor."dedi.

MUĞLA’DA BÜYÜK YANGINLARIN 1. YILINDA YANAN ALANLAR TEKRAR YEŞERİYOR

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde 2021 yılında yaşanan büyük orman yangınlarında yanan alanlar tekrar yeşeriyor.

YANGIN EKİPLERİ YAVRU DOMUZUN HAYATINI KURTARDI

Marmaris’te devam eden yangında yanan ağaçların yanı sıra yaban hayvanları da büyük zarar görüyor. Yangınla mücadele eden ekipler yangından etkilenen yaban hayvanlarına da yardımcı oluyorlar. Son olarak yangın söndürme çalışmaları sırasında yaban domuzu yavrusu ile karşılaşan ekipler yavru domuza ilk müdahaleyi yaparak yangın dışında bir alana salıverdiler.

YANGIN EKİPLERİ YAVRU DOMUZUN HAYATINI KURTARDI

Marmaris’te devam eden yangında yanan ağaçların yanı sıra yaban hayvanları da büyük zarar görüyor. Yangınla mücadele eden ekipler yangından etkilenen yaban hayvanlarına da yardımcı oluyorlar. Son olarak yangın söndürme çalışmaları sırasında yaban domuzu yavrusu ile karşılaşan ekipler yavru domuza ilk müdahaleyi yaparak yangın dışında bir alana salıverdiler.

CHP’li Burak Erbay ve Ali Mahir Başarır: “Yangınlar için hala alınan bir tedbir yok”

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde geçen sene yanan hektarlarca ormanlık arazide incelemelerde bulundu.

EVİ YANAN VATANDAŞA FETHİYE BELEDİYESİ SAHİP ÇIKTI

Seydikemer’de çıkan yangında evi kullanılmaz hale gelen vatandaşlara, Fethiye Belediyesi sahip çıktı.

Girgin, yangın sonrası talan iddialarını meclise taşıdı!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, orman yangınları ve ardından yapılan ihalelerle ilgili basına yansıyan iddiaları, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye sordu.

ORMAN YANGININDA EVLERİ YANAN BÜKÜM AİLESİ YENİ EVLERİNE KAVUŞTU

Seydikemer’in Arifler Mahallesi’nde meydana gelen orman yangınını söndürme sırasında yaralanan ve anne babasının yaşadığı evi de yanan Kadir Büküm, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün talimatı ile kısa sürede yapılan yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşıyor.

EVİ YANAN VATANDAŞIN EŞYALARI TESLİM EDİLDİ

Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Dükkan Senin Mağazası ekipleri, Yeşilüzümlü’de evi yanan vatandaşa yardım eli uzattılar.

Yanan minibüste can verdi

Datça’da yanmakta olan minibüse itfaiye ekipleri müdahale etti. Zamanında müdahale ile yangın kontrol altına alındı. Söndürülen yangın sonrası araçta yapılan inceleme de araçta yaşadığı belirlenen Adem Demir’e ait ceset bulundu.

Gündüz saatlerinde yanan sokak lambaları meclis gündeminde

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla’da ve birçok yerde akşamları hava daha kararmaya başlamadan açılan ve sabahları hava aydınlandıktan çok sonra kapanan ve vatandaşın tepkisini çeken sokak lambalarının yarattığı ışık israfını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yazılı olarak sordu. Girgin “vatandaşlarımız özellikle elektrik ödemelerinde oluşan artıştan dolayı bu konuda daha hassaslaşmıştır. İsrafa neden olan uygulamalar tespit edilip, sonlandırılmalıdır” dedi.

Evi yanan vatandaşlara Fethiye Belediyesi sahip çıktı

Meydana gelen yangında evi kullanılamaz hale gelen ailelere yardımlar devam ediyor. Daha önce Bekçiler Mahallesi ve Çaltılar Mahallesi’ndeki ailelere yapılan yardımın ardından bu kez de Karaçulha Mahallesinde evleri yangında zarar gören iki aileye ihtiyaçları teslim edildi.

Şahin “Yanan yerlerin odununu çiftçiye verin”

Her hafta FRT TV’de canlı olarak yayınlanan Gündem Analiz Programı’nın bu hafta konuğu hafriyatçı Taner Şahin’di.Şahin programda Program sunucusu Necati Kanbur’un sorularını açık yüreklilikle cevapladı.Şahin “Yazın uanan yerlerde yapılan kesimlerde çıkan odukları soğukta serasında soba yakmak zorunda kalan çiftçiye verin” dedi.

Evi yanan vatandaşlara Fethiye Belediyesi sahip çıktı

Fethiye Belediyesi tarafından Yayla Bekçiler ve Yayla Çobanisa mahallelerinde evi yanan vatandaşlara yardım eli uzatıldı. 

Girgin’den kanun teklifi: evi yanan vatandaşlardan para istenmesin!

CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Süleyman Girgin; TBMM’ye kanun teklifi verdi. Yanan 670 dekar alanın ihale edilerek kesiminin gerçekleştiğini söyleyen Girgin, ihalelerden elde edilen gelirin Muğla ve bölge halkının mağduriyetlerinin giderilmesi için kullanılması gerektiğini dile getirdi.

Memduha Teyze Evine Kavuştu

Geçtiğimiz yaz Seydimer’e bağlı Kabaağaç Mahallesi’nde çıkan yangında evi yanan Memduha Uslan’ın evi geçmiş dönem Belediye Başkanı Behçet Saatçi’nin önderliğinde 120 kişiden oluşan havuzda toplanan yardım paraları ile yapıldı. Yapılan evin anahtarını Memduha Teyze’ye Nesrin Saatçi teslim etti.

Yanan yerler yenilenebilir enerji alanı mı oldu?

İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergün Milas, Bodrum, Marmaris ve Köyceğiz ilçelerinde yaz aylarında meydana gelen ve yaklaşık iki hafta boyunca kontrol altına alınamayan orman yangınlarında bölgede çok sayıda zeytinlik ve tarım arazisinin Yenilenebilir Enerji Alanları olarak tespit edildiği ve ileride kamulaştırma amacıyla köylülerin arazilerine ait tapulara şerh konulduğu yönündeki iddiaları Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na sordu.

Klima Yangın Çıkardı

Babataşı Mahallesi'nde elektrik aksamında meydana gelen arıza nedeni ile yanan klima faciaya yol açıyordu.

Fethiye'de 5 bin fidan toprakla buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Geleceğe Nefes 252 Milyon Fidan” kampanyası kapsamında Fethiye’de yaz aylarında yanan bölgede 5 bin adet fidan dikildi.

Saadet Partisi Kadın Kolları’ndan “Necmettin Erbakan Umut Ormanı Projesi”

Saadet Partisi Fethiye Kadın Kolları tarafından geçtiğimiz aylarda yaşanan orman yangınlarından dolayı yanan ormanları yeniden yeşertmek için Necmettin Erbakan 'Umut Ormanı' projesi başlatıldı.