Yas Haberleri

Yas Haberleri

Milletvekili Otgöz’den “19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz; “Gençlerimizin bayramı olan 19 Mayıs, mensubu olmaktan şeref duyduğumuz aziz milletimizin işgal girişimleri karşısında direniş azminin sembolü, hürriyet aşkının en güçlü nişanesidir. Tüm yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen vatanımızı işgalden kurtaran 19 Mayıs ruhunu yaşatmaya, gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz”.

Fethiye’de Dr. Engin Deniz yaş alma sürecindeki nörolojik sorunları anlattı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Sağlıklı ve Aktif Yaş Alma Programı (SAYAP) tarafından Dr. Engin Deniz’in yaptığı konferans ile birlikte orta yaşlı olan vatandaşlar için yaş alma sürecindeki sık karşılaşılan nörolojik sorunlar anlatıldı.

Fethiye ÇYDD’den “Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaş’ında Orotoryosu”

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Belediyesi ve Fethiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105.yılını kutlamak amacıyla “Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaş’ında Orotoryosu” düzenlendi.

Domates fiyatında ciddi düşüş

Domates ihracatında yaşanan sıkıntılar sonrasında Fethiye Salı pazarında tezgâhlarda satılan domateslerin fiyatlarında düşüş meydana geldi.

Gençlerden hükümlü kadınlara anneler günü jesti

Fethiye'li Genç Siyasetçi Turhan Doğu ve Cumhuriyet Aydını Gençler topluluğu, Eşen Ceza Evi'nde Tutuklu Kadınlara Anneler Günü Hediyesi Sundu.

Maçoğlu Fethiye’de sevgiyle karşılandı

Geçmiş dönem Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Bahriye Üçok Parkı’nda vatandaşlar ile bir araya geldi.

Ritim grubu gösterisi tam not aldı

ÇYDD ve Fethiye Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Türk Halk Müziği konseri, Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

TGB, MYO öğrencilerini yalnız bırakmadı: otobüsler MYO öğrencilerine de 1 tl olsun!

Muğla Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, ulaşım ücretlerinde indirim taleplerine Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Muğla İl Teşkilatı destek oldu. TGB Muğla İl Başkanı Şaban Can Girgin, “Seçim öncesi verdiğiniz vaadi tamamen yerine getirin! Muğla Meslek Yüksek Okulu’nu da indirim kapsamına dahil edin!” ifadelerini kullandı.

Başkan Karaca’dan Engelliler Haftası Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Fethiye’de Hıdırellez Şenliği 

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Türk kültür coğrafyasında baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdrellez, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi ve Fethiye Muhacirler Derneği’nin düzenlemiş olduğu Aksazlar Koyu’nda yapılan müzikli şenlik ile kutlanıyor.

Türkistan’da şair ve yazar buluşması gerçekleşti

Fethiye Edebiyat Grubu şair ve yazarları Kazakistan'ın Türkistan şehrinde oğuz boylarının yaşadığı dağların zirvesinde meslektaşları ile buluştular.

Fethiye Arkeoloji Günleri ve Müzeler Haftası’na özel bilgilendirme toplantısı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Arkeoloji Günleri ve Müzeler Haftası’na özel Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde bilgilendirme konferansı yapıldı. Etkinliğe Fethiye’de yaşayan vatandaşlar ilgi gösterdi.

Tavuk ihracatına sınırlama getirildi! Fethiye esnafı bu duruma ne diyor? Piyasayı nasıl etkiler?

Ticaret Bakanlığı, tavuk eti ihracatını 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verildiğini duyurdu. Fethiye’de esnaf Erkan Gündüz bu durum ile ilgili açıklama yaptı.

Fethiye’de emeklilerin sesine kulak verin!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan emekli vatandaşlardan Kadri Macar ile Ramazan Uysal, emekli maaşını mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada değerlendirdi. Emekliler, 10 bin lira olan emekli maaşından dolayı dert yanıyor, isyan ediyor. Emekli vatandaşlar bu sefer çok sert konuştu!

Büyükşehir sporcuları Avrupa Gençlik Şampiyonasına katılacak

Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası Ulusal Egemenlik Kupası yarışmalarında ok atan Muğla Belediye sporcuları büyük başarı elde etti. Büyükşehir okçularından Hazal Burun 21 yaş altı kadınlar Türkiye Şampiyonu oldu. 

Fethiye, Antalya Turizm Fuarı’nda Tanıtılacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) sekretaryasını yürüttüğü Fethiye Turizm Konseyi Nisan ayı toplantısı, Fethiye Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda önemli tur operatörleri, oteller ve acenteleri bir araya getirerek, doğrudan pazarlamaya yönelik etkin bir fuara dönüşen Antalya Turizm Fuarı’nda Fethiye destinasyonunun tanıtılması kararlaştırıldı. Konseyde ayrıca 2024 turizm sezonuna yönelik Fethiye Belediyesi’nin sorumluluk alanına giren önlem ve çalışmalar hakkında konsey üyelerinin görüş ve önerileri alındı.

Fethiye’de 'Vay Başımıza Gelenler' rüzgârı esti

Fethiye'de yaşayan oyuncular Vay Başımıza Gelenler adlı tiyatro oyununu Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde sahneledi. Bir kez daha kapalı gişe oynayan oyuna Fethiyeli sanatsever vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Motorine indirim var!

Motorin ve benzin fiyatı araç sahipleri tarafından zam ve indirim haberleri ile yakından takip ediliyor. 24 Nisan Çarşamba bugün akaryakıt fiyatları ne kadar, kaç TL? soruru merak edilirken yeni bir gelişme yaşandı. Araç sahipleri dikkat! Litresi 43-44 lira seviyelerinde olan motorin fiyatları için bu gece yarısı indirim yapılacak. İşte güncel benzin mazot fiyatı ile haberin detayları...

Tedbirler arttırıldı! Motosiklet girişi yasak

Fethiye Belediyesi zabıta ekipleri Beşkaza Meydanı ve kordon bölgesinde motosiklet denetimlerini arttırdı.

Bilecik, Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nın 1. Ayağı'na ilk kez ev sahipliği yaptı

Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nda sezonun açılış mücadelesi Bilecik ilinde yer alan Endurobil 365 Ekstrem Park’ta yaşandı.

İnternet Medyası İlan Gelirleriyle Daha Güçlü

Basın İlan Kurumu öncülüğünde basın sektöründe yürütülen dijital dönüşüm çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. İnternet haber sitelerinin resmi ilan yayımlama hakkına kavuşması için gerekli olan yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesinin ardından internet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı.

Büyükşehir İtfaiyesi Bayram’da 134 Olaya Müdahale Etti

9 günlük Ramazan Bayramı sürecinde yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapan Muğla’da, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri vatandaşların güvenli bir tatil geçirmesi için 134 olaya müdahale etti. Ekipler ayrıca Antalya’da yaşanan teleferik kazasında kurtarma çalışmalarına katıldı.

Milletvekili Otgöz’den Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz: “Kutsiyeti, bereketi ve rahmeti ile tüm Milletimizi kucaklayan bir Ramazan ayının ardından Ramazan Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hep birlikte, sağlıkla, mutlulukla nice bayramlara kavuşmak dileğiyle bayramımız kutlu olsun.”

Fethiye’de Bayram Tatili Yoğunluğu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 9 günlük bayram tatilinin ilk günlerinde tatilci akını yaşanıyor. Şehir dışından gelen araçların Fethiye’ye giriş yapmasıyla beraber Fethiye’de trafikte zaman zaman kilitlenmeler yaşanıyor.

Ünal Şöhret Dirlik Son Yolculuğuna Uğurlandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 86 yaşında hayatını kaybeden Fethiye’nin değerli isimlerinden biri olan ve halk kültürü araştırmalarıyla tanınan Ünal Şöhret Dirlik, Fethiye Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Karayiğit, ‘Hal Yasası’nın Bir An Önce Çıkması Lazım!’

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, girdi fiyatlarının devamlı yükselmeye devam ettiğini belirterek bir an önce hal yasasının çıkması gerektiğini söyledi. Karayiğit, Karaçulha Hali ile Fethiye’de kurulan pazarlardaki fiyat farkı ile ilgili de çeşitli açıklamalarda bulundu.

Gezen, altın piyasasını değerlendirdi

Fed'in 2024 yılında üç defa faiz indirimine gitmesini beklediklerini açıklamalarının ardından ons ve gram altından yeni rekor geldi. Altın fiyatları yükselmeye devam ederken Tufanlar Kuyumculuk’tan Caner Gezen piyasa hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Fethiye’de Oy Verme İşlemi Sürüyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde sabah saat 08.00 itibariyle oy verme işlemi başladı. Fethiye’de yaşayan vatandaşlar oy verme işlemini sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyor. Okullarda seçim dolayısıyla yoğunluk olduğu gözlemlendi.

‘Hakkımı Helal Etmiyorum’ diyen Saatcı’ya yanıt Karaca’dan geldi

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, seçim çalışmalarının son gününde balık pazarı esnafı ile buluştuğu ziyarette“Ben burada hepinizi milyoner yaptım. Bu konuda hiç de mütevazı olmayacağım. Küçük bahanelere sığınarak, farklı siyasi görüşlere sahip olsa da bize sırt dönenlere hakkımı helal etmiyorum” şeklinde konuşmasına yanıt CHP Fethiye Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Alim Karaca’dan geldi.

Karaca'dan, Geleceğinize Sahip Çıkın Çağrısı

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, seçmenlerden sandığa giderek geleceğe sahip çıkmaları çağrısında bulundu.