Etkinlikler Sergi ile Başladı

Dünya Alzheimer Farkındalık Günü ve Fethiye Alzheimer Derneği Gündüz Yaşam Parkı'nın açılışının birinci yıldönümü etkinleri kapsamında, hastaların bir yıl boyunca hastalığın sürecini yavaşlatmak amacıyla yaptıkları ürünler sergilendi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Alzheimer Derneği Gündüz Yaşam Parkı’nda gerçekleşen programda kurum müdürleri, Fethiye Alzheimer Derneği Başkanı Dr. Mehdi Sadat, yönetim kurulu üyeleri, hastalar, aileleri, gönüllüler ve davetliler yer aldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılar sergiyi gezdi. Faaliyette yer alan çalışmaların beyin-göz-el koordinasyonunu kuvvetlendirmek amacıyla yapılan etkinliklerde ortaya çıktığı ifade edildi. 

Etkinlikler hakkında bilgiler aktaran Fethiye Alzheimer Derneği Başkanı Dr. Mehdi Sadat, “Dünya Alzheimer Günü aslında bir farkındalıktır. Amaç bu hastalığa dikkat çekmektir. Büyük bir hızla gelişen hastalık karşısında bizler de elimizden geleni yapıyoruz. Alzheimer şu anda dünyada en fazla görülen hastalıklardan birisidir. Türkiye genelinde 800 bin ile 1 milyon arası hastamız var. Muğla’da yaklaşık 5 bin hastamız var ve bunun yüzde 50’sinden fazla Fethiye’de… Alzheimer hastalığının hala kesin bir tedavisi yok ama bunun hızını kesmek ve hastalara konforlu bir hayat sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Dernek Başkanı Sadat, “Buna yönelik olarak Fethiye’de bir yaşam merkezimizi oluşturduk, bu yaşam merkezimizde hastalarımızı daha doğrusu sevdiklerimizi buraya davet ediyoruz. Haftanın 5 günü bizdeler ve biz fiziksel ve zihinsel aktiviteleri ve faaliyetleri yapıyoruz. En büyük hedefimiz bu hastalığın seyrini yavaşlatmak. Ayrıca biz sadece sevdiklerimize yönelik değil halka yönelik seminerlerimiz de var. Bu hastalığı herkese anlatıyoruz ve herkesin bu konuda biraz daha duyarlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN