Fethiye Belediye İşçilerine Zam Oranı Belli Oldu

Fethiye Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında belediye işçilerine ? oranında zam yapıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Toplu iş sözleşmesine, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Belediye-İş Sendikası Başkanı Ender Akbay, Belediye Başkan yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli ve İnsan Kaynakları Müdürü Mesut Doğan katıldı.

Belediye ve Sendika yetkilileri arasında bir süredir yürütülen görüşmelerin sonunda yapılan ücret artışıyla birlikte, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çalışan personelin maaşı en düşük 27.000 TL, en düşük kadrolu işçi maaşı ise 36.000 TL oldu. 

Personelin Maaşlarını Bir Tek Gün Dahi Aksatmadık

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Türkiye genelinde ekonomik şartlar ortada. Giderlerimiz çok ciddi derecede arttı. Buna rağmen belediyemiz devlete borcu olmayan ender belediyeler arasında bulunuyor. Personel maaşlarında %  80 oranında zam gerçekleştirdik. Gönül isterdi ki çok daha fazlasını verebilelim. 

Bugüne dek personelimizin maaşlarını bir tek gün dahi aksatmadık. Bundan sonra da isterim ki; her ayın 15’inde hiçbir aksama olmadan arkadaşlarımız maaşlarını eksiksiz alsınlar. Maaşları her ay düzenli olarak, sorunsuz bir şekilde yatsın. Biz bu zam oranını verirken, ilgili arkadaşlarımızla ince eleyip sık dokuduk. Her bir personelimiz benim için çok değerlidir. Ancak ülkemizin yaşadığı ekonomik kriz de ortada. Ekip arkadaşlarımız için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN