Karaca, 'Hizmetlerimizin Devamı Gelecek'

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Fethiye'de görev yapan basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. 5 yıllık süreçte ülkemizde pandemi ve deprem felaketi yaşandığını belirten Karaca, 'Mazeret üretmeden hizmet ettik' dedi. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Boğaziçi Restoran’da gerçekleşen programa CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu ve basın mensupları katıldı. 5 yıllık süreçte yaptığı çalışmaları ve projelerini anlatan Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Fethiye’nin temel sorunlarını çözmeye devam edeceklerini söyledi. 

5 Yıl Boyunca Belediye Olarak Mazeret Üretmeden Hizmet Ettik
Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca yaptığı açıklamada, “5 yıllık süreç içerisinde bizim burada yapmış olduğumuz hizmetleri halka iletme noktasında verimli bir şekilde ve tarafsız olarak burada görevinizi yaptığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.  

Biliyorsunuz 5 yılı geride bıraktık. Maalesef çok hüzünlü… Acılı günlerimiz oldu. Ülkenin ve dünyanın yaşadığı en büyük felaketlerinden birini yaşadık. 11 ilimizde deprem felaketinde binlerce vatandaşımızı kaybettik. 2 yıl boyunca pandemi dönemini yaşadık, ekonomi krizler ile mücadele ettik ama şehir olarak dimdik ayaktayız. 5 yıl boyunca belediye olarak mazeret üretmeden hizmet ettik” ifadelerini kullandı. 

Bölgemizde Rekorlara İmza Attık
Açıklamasını sürdüren Karaca, “Elbette yapamadığımız birçok projelerimiz var. Bunların da sebepleri bellidir. Belediyenin en büyük geliri emlak ve kira gelirimizdi. Bunlar da ciddi bir şekilde düşüş olmuştu ama ona rağmen biz 5 yıl boyunca süreç içerisinde ilgili kurumlar ile yapmış olduğumuz iş birlikleri neticesinde bölgemizde rekorlara imza atmıştık. Cumhuriyet döneminde yapılacak en büyük yatırımlarını biz buraya yapmıştık.

Fethiye Belediyesi’nin enerji firması ile birlikte 4 milyar 600 milyonun üzerinde yatırımı biz buraya uyumlu bir şekilde çalıştığımız için getirebilmiştik ve bölgemizde bu yatırımları tamamladık. Yapamadığımız birçok projelerimiz vardı. Daha önceki 2019 seçim beyannamemiz de biliyorsunuz, bölgemizde nikah ve düğün salonu yapmak istediğimizi, gençlik merkezi yapmak istediğimizi, fuar ve kongre merkezi yapmak istediğimizi belirmiştik. Kooperatiflere destek olup onlar ile işbirliği yapmak istediğimizi belirtmiştik. Bunların yüzde 70-yüzde 80’ni tamamladık” şeklinde konuştu. 

Hizmetlerimizin Devamı Gelecek 

Karaca sözlerine şöyle devam etti; 
“Kalan projelerimizi hayata geçiremedik. Bazı nedenler ile geçiremedik. İhaleye çıktık, ihaleye giren olmadı. Üzümlü’de sizler de biliyorsunuz büyükşehir belediyemiz ile birlikte ve kooperatiflerimiz ile birlikte bir işbirliği ile orada Üzüm mamulleri fabrikası yapacaktık. Orada 2 defa ihaleye çıkmamıza rağmen girdilerin her gün artmasından dolayı giren olmamıştı. İç ünitesini şuanda Büyükşehir aldı. Şuan itibariyle Karaçulha’da hal dükkanların bir tanesinde sonuçlandı.

Bundan 4-5 yıl önce dağıtmış olduğumuz asma fideleri şu anda hasada geldi. Bu yıl Muğla Büyükşehir Belediyesi üretime başlayacak. Bölgemizin çeşitli noktalarında halk evleri açtık. Şimdi Çiftlik ve Üzümlü’ de tamamladık onları da 15 gün içerisinde hayata geçireceğiz. Buradaki insanlar dayanışma içerisinde ve insanların sosyalleşmesini istiyoruz. Emekli vatandaşlarımızın burada 10 bin TL maaş ile geçinme şansı yok. Dışarıdan gelen ekonomisi iyi olanlar Fethiye’de en iyi şartlar ile yararlanıyorlar. Denize sıfır olan yerlerde 1 TL’ye çay vermeye devam ediyoruz.

Onlar da sevdikleri ile birlikte gelip sosyalleşsinler. Bunların devamı gelecek. Hayırseverler ile birlikte projeler yapmıştık. Özellikle öğrencilerimize yönelik önümüzdeki günlerde yeni bir projelerimiz var. Onlara kütüphaneler yapacağız. Belediye olarak çalışmalarımız devam edecek. Biraz önce dediğim gibi İnşallah bir daha böyle bir felaket yaşamayız. Fethiye Belediye’si finans olarak güçlü bir belediyedir. 

Karnemizi Halkımızın Önüne Koyacağız 
Önümüzdeki bir seçim dönemine girdik. Fethiye yeni başkanını seçecek. Bizimle ya devam edecek ya da tamam diyecek. Biz karnemizi onların önüne koyacağız. Onlar da notlarımızı verecekler. Yapabildiğimiz kadar yaptıklarımızı anlatıyoruz, neden yapamadığımızı anlatıyoruz ve önümüzde de yapmak istediğimiz projeler var ama asla siyaset yapmıyoruz.

Hiçbir adayımızı incitmiyoruz, adaylarımıza başarılar diliyoruz. Ben Fethiye Belediye Başkanı olarak bugüne kadar nasıl geldiysem bugün herkesi ayrıştırmadan Fethiye’de yaşayan bütün insanları kucaklayarak ortak değerlerimiz ile buluşan herkes ile birlikte Fethiye’yi paylaşmak istiyoruz. Fethiye’yi birlikte yürütmek istiyoruz. Çalışmalarımız şuan itibariyle çok iyi gidiyor. Anketler yaptırıyoruz, bilimsel anketler yaptırıyoruz. Halkımızı yanıltmadan bunları açıklayacağız, basın mensupları, sizler ile birlikte halkımıza duyuracağız. Hiçbir insanı kandırmayacağız, manipüle etmeyeceğiz. Ben Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak anket de kaç oy alacağımı göreceğim ve sizler ile birlikte paylaşacağız. 

Meclisimiz İle İlgili Olumlu Tepkiler Aldık 
Meclis ile ilgili çok ciddi olumlu tepkiler aldık. Bizim arkadaşlarımız zaten davasına inanan arkadaşlar. Hepsiyle toplantı yaptık. 300-400 kişilik bir grup ile hepsi kenetlenmiş durumda. Bizde kırgınlık olmaz. Biz onlar ile birlikte hizmet yapmak için 5 yıl boyunca çok hizmet verdik. Önümüzde ki süreç de halkımızın takdiri olduğu takdirde çok daha güzel hizmetler, rekor hizmetler ile birlikte büyükşehir belediyemiz ile birlikte Fethiye'nin temel sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. Hiçbir belediye başkanının cesaret edemeyeceği altyapılara girdik.

Burada Fethiye’nin 20-25 yılını kurtarmış durumdayız. Artık kırsala doğru Çamköy, Karaçulha, Esenköy, Çiftlik, Kargı, Yanıklar bölgesinde altyapılarına gireceğiz. Büyükşehir belediye başkanımız ile birlikte başkanımız olacak Sayın Ahmet Aras ile birlikte bunun çalışmalarını yapıyoruz. Yapılan bütün anketler de sizler de görüyorsunuz o da kazanacak. Muğla Büyükşehir Belediye’sinin Cumhuriyet Halk Parti’sinin kazanacağı gözüküyor. 

Bizde başkanımızın kazanması adına da bütün gittiğimiz bölgeler de onun adına oy istiyoruz ve kazandıracağız. Burada da biz kazanacağız, göreceksiniz halkımızın takdiri ile çünkü 5 yıllık yaptığımız hizmet içerisinde buradaki sağduyulu insanlar görüyor. Siyaset yapmak isteyen insanlar görmek istemiyor tabi ki de.

Biz burada ihtiyaç sahibi insanlara dokunmaya devam ediyoruz ve bunları hiçbir zaman sosyal medya da paylaşmıyoruz ve paylaşmayacağız. Çünkü insanları deşifre etmek istemiyoruz ama kriterlerimiz var asla insanların siyasi görüşlerine bakmıyoruz. İhtiyaç sahibi ise mutlaka o insanlara yardım eli uzatıyoruz. Bunu oy amaçlı da yapmıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN