Karaca, Pazar Esnafı ile Buluştu

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda yeni dönem Başkan adayı Alim Karaca, klasikleşen pazar ziyaretlerine devam ediyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Alim Karaca, Salı pazarını ziyaret ederek, pazar esnafının ve alışveriş yapmaya gelen vatandaşların belediyeden taleplerini ve seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerini dinledi.

Fethiye Belediyesi ile Likya Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin ortak girişimiyle yeni açılan, çeşitli lezzetlerin bir arada sunulduğu “Lezzet Sokağı”ndaki temaslarının ardından yürüyerek Salı pazarına geçen Başkan Karaca pazar esnafının sorunlarını dinleyip, yurttaşlar ile sohbet etti.

Ziyaret esnasında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; “Hemşehrilerimin artık hemen hepsinin öğrendiği gibi, ben de esasen aileden çiftçiyim. Ailemle birlikte Kumluova’da halen aktif biçimde domates üretimi yapıyoruz. Dolayısıyla diğer başkan adayları arasında çiftçinin sorunlarını en iyi bilen, bu sorunları bizzat yaşayan bir kişiyim” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Karaca ayrıca; “Göreve geldiğimizden bu yana hep olduğu gibi, yeniden seçilmemiz halinde, önümüzdeki süreçte de, üreticilerin haklarına, tüketicilerin ise sağlıklı ve ucuz gıdaya ulaşmasına gayret edeceğiz. Fethiyelileri sağlıklı ve ucuz gıdaya kooperatifler, yerel üretici pazarları ve hazırlayacağımız Gıda Strateji Belgeleri ile ulaştıracağız.” ifadelerini kullandı.

Çarpık Bir Düzen Var

Emekli bir yurttaşın “eşiyle birlikte yaklaşık 30 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Fethiye’ye yerleştiklerini, ancak hayat pahalılığı ve kiraların yüksekliği nedeniyle geçinemediklerini” söylemesine cevaben Alim Karaca, “toplumun otelcisinden çiftçisine, emeklisinden emekçisine kadar tüm kesimlerinin ekonomik bakımdan çok zor günlerden geçtiğini” ifade ederek, “bugün ekonomimizde ve toplumsal kültürümüzde çok önemli yer tutan pazarcı esnafımızın taleplerini dinliyor, birlikte yapabileceğimiz çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuyoruz.

Düşen alım gücü nedeniyle vatandaşlarımız ihtiyacı olan gıdaya ulaşamıyor, pazarcı esnafımız ise beklediği satışı yapamıyor. Vatandaş ya almıyor ya da ancak alması gerektiğinin yarısını alıp pazardan çıkıyor. Fileler maalesef eskisi gibi dolmuyor. Tarladan çıkan bir ürünün şehirlerdeki pazarlara gidinceye kadar fiyatının 4 kat 5 kat arttığını, ama üreticinin bundan bir kazanç elde edemediğini görüyoruz. Nereden baksanız çarpık bir düzen var. Narenciye ürünleri dalında o kadar ucuz ki, o kadar para etmiyor ki, üretici kardeşimiz, adam tutup bunları toplattırmıyor. Çünkü mandalinayı, limonu toplatsa, bırakın kar etmeyi, zarar edecek.” 

Sağlıklı Ve Ucuz Gıda

Bazı CHP’li belediyelerin yayınladıkları “Gıda Strateji Belgeleri” ile gittikçe derinleşen gıda krizine karşı kentleri daha dirençli hale getirdikleri söyleyen Karaca, “Gıda krizine karşı önlem almak, kamu bilinci duyarlılığıyla hareket etmek zorundayız.

Vatandaşlarımızın sağlıklı beslenme sorunlarına karşı çalışmalar gerçekleştirmek zorundayız. Bazı CHP’li Büyükşehir ve ilçe belediyeleri yaptıkları çalışmalarla yurttaşlarımızın sağlıklı ve ucuz gıdaya kolay erişebileceği şekilde yapılandırma çalışmaları ortaya koydular. Bu çalışmalar ödül aldı, takdir topladı. Biz de Fethiye’de hiçbir yurttaşımızın aç ve açık kalmamasını, sağlıksız gıdayla beslenmemesini istiyoruz. 

Diğer yandan, kooperatifçiliğin toplumsal bir kavram olduğunu ve özünde dayanışmanın yattığını biliyoruz. Kooperatif varsa kalkınma vardır, gelir adaleti vardır. Bu konudaki çalışmalarımızı geliştireceğiz. Her şey mutlu ve huzurlu bir Fethiye için” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN