Menteşe'de Gençler İşte Basın Duyurusu

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali iş birliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı'nın 'İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar' bileşeni altında Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) uygulanmaktadır.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Programın Operasyon Faydalanıcısı İŞKUR’dur.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortağı olduğu “Youth at Work in Menteşe (Menteşe’de Gençler İşte)” Projesi söz konusu program kapsamında desteklenmeye uygun görülmüş ve 01.08.2023 tarihi itibariyle resmi olarak başlamıştır. 31 Temmuz 2024 tarihinde tamamlanması planlanan projenin toplam bütçesi 367.370.59 Avro’dur.

Bu proje, Muğla'da 15-29 yaş arasındaki NEET'lerin niteliklerini geliştirmek ve yiyecek-içecek işletmelerinde istihdam edilebilirliklerini artırmak için tasarlanmıştır. Projenin üç genel hedefi
vardır:
(i) Menteşe'deki NEET'lere ulaşmak,
(ii) Yerel iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına göre NEET'lerin niteliklerinin geliştirmek ve
(iii) NEET’ler ile İŞKUR arasında etkin iş birliğini geliştirmektir.
Proje hedeflerini gerçekleştirmek üzere, Muğla’da 80 NEET’e, sektör temsilcilerinin iştirakleri ile belirlenen iş gücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda mesleki eğitim, temel ve bireysel beceri eğitimleri ile girişimcilik eğitimi verilecektir.

Proje Açılış Toplantısı, 22.09.2023 tarihinde Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilmiştir. Açılış toplantısına Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Menteşe Mesleki Eğitim Merkezi, GEKA, KOSGEB, Proje İştirakçisi yiyecek ve içecek işletmesi temsilcileri, Proje Ekibi, NEET’ler ve Basın temsilcilerinden oluşan yaklaşık 73 kişi katılım sağlamıştır.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasına müteakip, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık’ın proje tanıtım ve açılış konuşmasıyla başlamıştır. Devamında yiyecekiçecek sektörünü temsilen proje iştirakçisi Nazar A.Ş. Genel Koordinatörü ve MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çahan tarafından “Yiyecek İçecek Sektörü ve Nitelikli İş Gücü’’ konulu konuşma ile İŞKUR Muğla İl Müdürü Zahide Altınok tarafından “Genç İstihdamı Destekliyoruz’’ konulu konuşma gerçekleştirilmiştir. Açılış toplantısı, proje ortakları Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent
Karakuş’un projenin ilimize sağlayacağı yararlara değindikleri konuşmaları ile devam etmiştir.

Açılış toplantısı Proje Yürütücüsü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar’ın konuşmalarının ardından toplu fotoğraf çekimi ile son bulmuştur.

Proje hakkında detaylı bilgi almak ve kursiyer olmak için aşağıdaki iletişim adreslerinden bilgi
alınabilmektedir.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Kötekli Kampüsü, 48170, Menteşe, Muğla

İnternet Adresi: https://www.youthworkmentese.net/

İrtibat kurulacak kişi (ler) ve görev(ler)i : Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık – Proje Koordinatörü

Telefon numarası : 0252 211 10 00

E-posta adresi : [email protected]

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN